Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις!


https://www.poreia.net/sites/default/files/field/image/protest-626x275.jpg 
Η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο για τον περιορισμό και την απαγόρευση των διαδηλώσεων.
Ένα θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα απειλείται να καταπνιγεί στη πράξη. Οι συγκεντρώσεις και οι πορείες που οργανώνουν τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι για να υπερασπίσουν και διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να τίθενται στο μέλλον “εκτός νόμου” και η αστυνομία θα έχει την εξουσία να τις διαλύει, τις απαγορεύει, να ορίζει το δρομολόγιο τους και να τις περιορίζει και όποιος δεν υπακούει στις αστυνομικές αποφάσεις θα υφίσταται ποινικές κυρώσεις.
Μπροστά σε αυτή την σοβαρή αντιδημοκρατική απειλή είναι ανάγκη το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα να κινητοποιηθεί άμεσα για να την αποτρέψει.
Η ΕΡΓ.Α.Σ προτείνει, γι’ αυτο το σκοπό στις Γενικές Συνελεύσεις και στα Διοικητικά Συμβούλια των συνδικάτων το παρακάτω ψήφισμα:

Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις!
Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση το νέο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει δέσμη ακραία αυταρχικών και αντιδημοκρατικών μέτρων που περιστέλλουν δραστικά το δικαίωμα των εργαζομένων και του λαού να πραγματοποιούν δημόσιες συγκεντρώσεις και να διαδηλώνει.
Το νομοσχέδιο δίνει την εξουσία στις αστυνομικές και λιμενικές αρχές με διάφορες δικαιολογίες και προσχήματα να «απαγορεύει- να περιορίζει -διαλύει δημόσιες συναθροίσεις».
Καθιερώνει το φακέλωμα εκείνων που οργανώνουν διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις απαιτώντας από αυτούς να γνωστοποιούν στις αστυνομικές αρχές τα στοιχεία ταυτότητας τους και τι σκοπεύουν να κάνουν. Οι διοργανωτές καθίστανται υπεύθυνοι για ότι τυχόν συμβεί σε μια διαδήλωση και θα τους επιβάλλονται ποινικές κυρώσεις.
Τα νέα αντιδημοκρατικά μέτρα της κυβέρνησης παραπέμπουν σε σκοτεινές περιόδους της ιστορίας του τόπου μας και μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό με χουντικής έμπνευσης διατάξεις. Έρχονται να συμπληρώσουν τα μέτρα κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου και του αντισυνδικαλιστικού νόμου που καταπατά την απεργία. Επιχειρούνται να επιβληθούν την ώρα που προωθούνται πιο σκληρά ταξικά αντεργατικά μέτρα (απελευθέρωση απολύσεων, εκ περιτροπής εργασία, μειώσεις μισθών, τσάκισμα συλλογικών συμβάσεων κλπ).
Το νέο νομοσχέδιο ολοκληρώνει ένα σκληρό αυταρχικό νομοθετικό πλαίσιο το οποίο επιδιώκει να βάλει στο «γύψο» την μαζική δράση και τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών ,των λαϊκών και πολιτικών οργανώσεων που αντιστέκονται και παλεύουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Διαμορφώνει ένα νέο αντιδραστικό καθεστώς το οποίο στη πράξη πάει να καταργήσει το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι ,με στόχο να καταπνίξει τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού για τα δικαιώματα τους και να επιβάλλει ανεμπόδιστα την αντεργατική πολιτική .
-Καταγγέλλουμε το νέο αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο
-Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα σε κινητοποιήσεις για να μην περάσει.
-Να μην επιτρέψουμε να αφαιρεθούν από τους εργαζομένους οι δημοκρατικές κατακτήσεις τους με τις οποία υπερασπίζουν και διεκδικούν εργασιακά ,συνδικαλιστικά ,κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα τους
-Με την ενιαία και ανυποχώρητη πάλη μας υπερασπίζουμε τα δικαιώματα μας να διαδηλώνουμε και να απεργούμε ανεμπόδιστα
– Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις και τους αγώνες των εργαζομένων

πηγή: poreia.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου