Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Μ-Λ ΚΚΕ Φθιώτιδας: Συμπαραστεκόμαστε στα ανήλικα προσφυγόπουλα.

 Συμπαραστεκόμαστε στα ανήλικα προσφυγόπουλα.

Όχι στο ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.

Σκηνές ντροπής ζούμε για άλλη μια φορά στη Φθιώτιδα με αφορμή τις αντιδράσεις μερίδας κατοίκων των Καμένων Βούρλων ενάντια στη μεταφορά και προσωρινή, σύμφωνα με την κυβέρνηση, διαμονή 39 προσφυγόπουλων στην περιοχή. 

Αντιδράσεις τις οποίες υποδαυλίζουν ακροδεξιά ρατσιστικά στοιχεία και πυροδοτούν με τις απαράδεκτες ενέργειές τους τοπικοί παράγοντες όπως ο δήμαρχος και ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας αλλά και τμήμα των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Όπως επιθέσεις με ρατσιστικές βρισιές και απειλές στα ανήλικα παιδιά, με αποκλεισμό της μεταφοράς τροφής και κλινοσκεπασμάτων στο ξενοδοχείο που διαμένουν.

Οι απαράδεκτες αυτές συμπεριφορές πρέπει αποφασιστικά να αποδοκιμαστούν και να καταδικαστούν. Όπως πρέπει να καταδικαστεί και η ακροδεξιά αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης στη διαχείριση του προσφυγικού, η οποία τροφοδοτεί και ενθαρρύνει παρόμοιες απάνθρωπες συμπεριφορές. Μια πολιτική που βασίζεται στην πειθήνια εφαρμογή των συνθηκών της ΕΕ και της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας και έχει οξύνει το πρόβλημα, εγκλωβίζοντάς χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας, μετατρέποντας τα hot spot στα νησιά μας σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, με αποτέλεσμα τα τελευταία τραγικά γεγονότα στη Mόρια.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι εχθροί του λαού μας. Απεναντίας είναι οι κατατρεγμένοι των πολέμων και των επεμβάσεων που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ στις χώρες τους. Είναι το αποτέλεσμα της πιο στυγνής εκμετάλλευσης που έχει επιβάλει ο ιμπεριαλισμός και οι ντόπιοι λακέδες του στους τόπους καταγωγής τους.

Εχθροί μας είναι αυτοί που με τους κατακτητικούς πολέμους τους και την ιμπεριαλιστική πολιτική τους διαλύουν και καταληστεύουν χώρες και εξαναγκάζουν εκατομμύρια ανθρώπους να γίνουν πρόσφυγες και μετανάστες. Είναι αυτοί που έχουν φτωχοποιήσει δέκα χρόνια τώρα και τον ελληνικό λαό με τα μνημόνια και τις αδίστακτες πολιτικές τους και έχουν εξαναγκάσει εκατοντάδες χιλιάδες νέους της Ελλάδας να μεταναστεύσουν.

Στο δράμα που ζουν οι πρόσφυγες, οι κάτοικοι της περιοχής μας πρέπει να σταθούν δίπλα τους και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους τιμώντας τις φιλόξενες παραδόσεις του λαού μας.

Πρέπει να απομονώσουν τον ρατσισμό και τις ακροδεξιές και ξενοφοβικές κορώνες. Έλληνες και πρόσφυγες να παλέψουν από κοινού ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων που έχουν γεννήσει και γιγαντώνουν το προσφυγικό πρόβλημα και χτυπούν τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Να φράξουμε το δρόμο στις απάνθρωπες ακροδεξιές επιθέσεις.

Κάτω η αντιμεταναστευτική πολιτική κυβέρνησης –ΕΕ.

 

Μ-Λ ΚΚΕ

Κ.Ο Φθιώτιδας

25-09-2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου