Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας_Συνεδρίαση Εθνικού Συνδικαλιστικού Συμβουλίου

Δελτίο Τύπου ΓΣΕΕ

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι διαδήλωσαν σήμερα κατά της πολιτικής των μνημονίων και των εκφραστών της, μετέχοντας στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα.
Οι διαδηλωτές έδωσαν δυναμικό και ταυτόχρονα ειρηνικό παρόν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων και πλημμύρισαν τους δρόμους παρά τις
δυσκολίες μετακίνησης από τα πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα και τις απαγορεύσεις λόγω της έλευσης της Καγκελαρίου του Nεοφιλελευθερισμού.
Με κεντρικό μήνυμα-σύνθημα:
Η ψυχή μας βγαίνει,
το πρόγραμμα δεν βγαίνει
δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν και απαίτησαν τον τερματισμό της τιμωρητικής, αντεργατικής, αντικοινωνικής και αναποτελεσματικής πολιτικής των μνημονίων κατ΄απαίτηση της Μέρκελ και των ευρωπαίων ισχυρών που εφαρμόζει και υλοποιεί η κυβέρνηση της χώρας μας.
Όσο συνεχίζεται η εμμονή Τρόικας και Κυβέρνησης στην ίδια αδιέξοδη και αναποτελεσματική πολιτική η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ακύρωση αυτών των πολιτικών.
Γι΄αυτό το λόγο αύριο Τετάρτη 10/10/2012 και ώρα 10 π.μ. θα συνεδριάσει στα γραφεία της ΓΣΕΕ το Εθνικό Συνδικαλιστικό Συμβούλιο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (Εκτελεστικές Επιτροπές) ώστε από κοινού οι Συνομοσπονδίες να καθορίσουν το περαιτέρω αγωνιστικό πρόγραμμα.
Αμέσως μετά και συγκεκριμένα στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Αμφιθέατρο της Συνομοσπονδίας για να ανακοινωθούν οι σχετικές αποφάσεις.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών, που συμμετείχαν μαζικά και δυναμικά στα Συλλαλητήρια, που πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας, με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στη χώρα μας.  

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, απασχολούμενοι σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες, νέοι και νέες έδωσαν μεγάλο και δυναμικό παρόν για να διαμαρτυρηθούν για τις καταστροφικές πολιτικές που υπαγορεύονται από την Καγκελάριο των Μνημονίων και ασκούνται από τη Συγκυβέρνηση, κατ’ εντολή της Τρόικα, σε βάρος της Κοινωνίας.

Η μαζική συμμετοχή στα Συλλαλητήρια καταδεικνύει για ακόμα μία φορά την αντίδραση, αλλά και αντίσταση, της ελληνικής Κοινωνίας μπροστά στην αναλγησία όλων εκείνων που εμμένουν στην ίδια σκληρή, αντιλαϊκή, αντεργατική και ταυτόχρονα αναποτελεσματική και αδιέξοδη πολιτική.

Δηλώνουμε ότι όσο ασκούνται αυτές οι πολιτικές της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης της Υγείας, της Παιδείας και του Κοινωνικού Κράτους, θα συντονίζουμε και θα συνεχίζουμε τον κοινό αγώνα, με στόχο την ανατροπή τους.  

Στο πλαίσιο αυτό, αύριο, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 10:00 π.μ. το Εθνικό Συνδικαλιστικό Συμβούλιο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (Εκτελεστικές Επιτροπές) θα συνεδριάσει στα γραφεία της ΓΣΕΕ, ώστε από κοινού οι Συνομοσπονδίες να καθορίσουν την περαιτέρω δράση τους.

Αμέσως μετά και συγκεκριμένα στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στο Αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ, για να ανακοινωθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου