Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ για την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην ΑΘήνα

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

22 μήνες τώρα οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ δίνουν ένα διαρκή αγώνα για την υπεράσπιση της εργασίας, των δικαιωμάτων τους, για την προάσπιση της λειτουργίας της εταιρείας και την απόκρουση της ιδιωτικοποίησής της.

Απέναντί τους βρίσκεται όλο το πλέγμα της αντίδρασης (ΕΕ, κυβέρνηση, διαχειριστής) που επιδιώκει να υπονομεύσει, να απαξιώσει και τελικά να ξεπουλήσει (ακόμη και να κλείσει) το εργοστάσιο στη Λάρυμνα και τα κοιτάσματά της, που αποτελούν εθνική περιουσία.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η υπολειτουργία του εργοστασίου, την ώρα που εκτοξεύεται η τιμή του νικελίου και η τεχνολογική απαξίωση του, με αποτέλεσμα την ελλιπή συντήρηση και τα συνεχή εργατικά ατυχήματα.

Μια πολιτική που επισωρεύει νέα χρέη στην εταιρεία, την ώρα που θα μπορούσε να είναι κερδοφόρα, τα οποία προστίθενται σε αυτά που έχει δημιουργήσει η διαχρονική εγκληματική διαχείριση των διορισμένων διοικήσεων.   

Δίπλα τους, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, έχουν σύσσωμη την εργατική τάξη και το λαό οι οποίοι πρέπει να σταθούν για άλλη μια φορά αλληλέγγυοι στο δίκαιο αυτό αγώνα. Αυτή η υποστήριξη να εκφραστεί και στο συλλαλητήριο που οργανώνουν το Σάββατο 13 Νοέμβρη και στη συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών στις 11:00π.μ., στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ.

Οι πρόσφατοι νικηφόροι αγώνες των εργαζομένων στην «e-food» και την «COSCO» με την συσπείρωση γύρω από τα σωματεία τους και την αλληλεγγύη που εκφράστηκε είναι ο μοναδικός δρόμος που πρέπει να βαδίσουν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ. Απομονώνοντας τις φωνές της διάσπασης του, της υπονόμευσης και του αποπροσανατολισμού.

Σε αυτό τον αγώνα καλεί και στηρίζει το Μ-Λ ΚΚΕ καλώντας στο συλλαλητήριο του Σαββάτου. 

 

Μ-Λ ΚΚΕ

Κ.Ο. Φθιώτιδας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου