Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Διαμαρτυρία των αγροτικών ιατρών του Κ.Υ. Αμφίκλειας



Η μνημονιακή πολιτική στην υγεία βρήκε τους φταίχτες για τα ελλείμματα του ΕΟΠΠΥ, τουλάχιστον στη Φθιώτιδα. Είναι οι αγροτικοί γιατροί του Κέντρου Υγείας Αμφίκλειας που απειλούνται με πρόστιμα μέχρι 10.000€ επειδή, σύμφωνα με τον οργανισμό, υπερσυνταγογραφούν ξεπερνώντας το υπερβολικό όριο των 77 συνταγών το μήνα!!! Ήτοι 3 συνταγές ημερησίως, με δεδομένο δε ότι το Κ.Υ. Αμφίκλειας καλύπτει μια
γεωγραφική περιοχή με περίπου 20.000 κατοίκους. Το θέμα έχει φέρει ιδιαίτερη αναστάτωση στην περιοχή, αφού οι ασθενείς κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς συνταγογραφούμενα φάρμακα. Για το θέμα οι αγροτικοί γιατροί του Κ.Υ. Αμφίκλειας εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση.

Ανακοίνωση

Στις 31/10/2012 έγινε παρατήρηση – επίπληξη από τον ΕΟΠΠΥ σε τρεις αγροτικούς γιατρούς που ανήκουν στο Κ.Υ. Αμφίκλειας ότι υπερσυνταγογραφούν. Το εγγραφο αυτό δίνει το δικαίωμα σε κάθε αγροτικό ιατρό να συνταγογραφεί μέχρι 77 συνταγές το μήνα…δηλαδή μέχρι 3 συνταγές την ημέρα…Σε περίπτωση που δεν τηρηθεί το όριο αυτό υπάρχει χρηματική απειλή επιβολής χρηματικού προστίμου από 500-10.000 € σε κάθε ιατρό.

Πέρα από το γελοίο του πράγματος αυτό αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη για τη δημόσια υγεία την οποία υποβαθμίζει και απαξιώνει.

Καλούμε όλους να βγάλουν τα συμπεράσματα για την πολιτική που ακολουθείται και στον χώρο της υγείας.

Εμεί σαν αγροτικοί ιατροί θα σταθούμε δίπλα στις ανάγκες του πληθυσμού για περίθαλψη…Θα αγωνιστούμε για να μην εφαρμοστεί αυτό το μέτρο… Στον αγώνα αυτό θέλουμε την υποστήριξή σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου