Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013

Αποφάσεις, οργάνωσης μαχητικού αγώνα απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησηςΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!
ΤΟ 16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ ΠΟΥ ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΝΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!
10.000 συνάδελφοί μας αναπληρωτές απολύθηκαν. 8.000 διαθεσιμότητες και απολύσεις μονίμων εκπαιδευτικών συζητιούνται, οι πρώτες μέχρι τα μέσα Ιούλη. Νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων ανακοινώθηκαν. Τα νομοσχέδια για τις αντιδραστικές αλλαγές στο γενικό και τεχνολογικό Λύκειο, προαναγγέλθηκαν από τον υπουργό παιδείας. Παιδεία, υγεία, δημόσια αγαθά διαλύονται. Εργασία, δικαιώματα και ζωές υποθηκεύονται.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, από το να πιάσουμε ξανά το νήμα της απεργίας διάρκειας και του αποφασιστικού, μαζικού
αγώνα σύγκρουσης με την πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, που έμεινε στον αέρα, με την «πραξικοπηματική» αναστολή της, στην τελευταία ΓΣ προέδρων.
Ξεκινώντας από το συλλαλητήριο και την πορεία της Τρίτης, 2 Ιουλίου. Προχωρώντας μέσα στο καλοκαίρι, σε συλλαλητήρια, σε συντονισμό με τα υπόλοιπα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στις πόλεις και καταλήψεις Νομαρχιών και Περιφερειών. Με Γενικές Συνελεύσεις και απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση διάρκειας κι άλλες δυναμικές μορφές, στις αρχές Σεπτέμβρη. Χτίζοντας από τώρα κοινό μέτωπο με μαθητές, γονείς, εργαζόμενους, όλη τη μαχόμενη κοινωνία. Παρά κι ενάντια στην πολιτική της επιστράτευσης, της καταστολής και του αυταρχισμού που ξεδιπλώνει με πρωτοφανή επιθετικότητα η κυβέρνηση, απέναντι σε κάθε φωνή αντίστασης
Σ' αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συστρατευτούν οι αντιπρόσωποι του 16ου Συνέδριου της ΟΛΜΕ, ξεπερνώντας τον κυβερνητικό συνδικαλισμό ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Όλες οι δυνάμεις που μιλούν στο όνομα της Αριστεράς, οφείλουν να πρωτοστατήσουν στην ψήφιση και την οργάνωση ενός τέτοιου ξεσηκωμού. Οι μεγαλοστομίες περί «συμβολαίων θανάτου» και οι διαδικαστικές προτάσεις των ΣΥΝΕΚ, δεν έχουν να προσθέσουν εφόδια σ΄αυτή την αναμέτρηση, αν απλά αποτελέσουν το άλλοθι μη ψήφισης και μη στράτευσης δυνάμεων στον παραπάνω αναγκαίο αγώνα. Αν το ΠΑΜΕ συνεχίσει στη λογική της μετάθεσης της αποφασιστικής σύγκρουσης στο απώτερο μέλλον, θα αφήσει την πρωτοβουλία του ξετυλίγματος της επίθεσης στην κυβέρνηση, που θα διαμορφώσει «καμένη γη» στην εκπαίδευση.
Το αν το Συνέδριο θα πάρει δεσμευτικές αποφάσεις, οργάνωσης μαχητικού αγώνα απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης, ικανού να αναμετρηθεί στα ίσια με αυτήν, θα κρίνει στην πράξη τις πολιτικές επιλογές κάθε δύναμης. Ιδού η Ρόδος, ιδού και ............
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 11.ΟΟ ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΜΕ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ!
πηγή: antitetradia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου