Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Θήβας για την Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία

http://i2.wp.com/exeisminima.gr/blog/wp-content/uploads/2015/01/ergatiko-kentro-thivas.jpgΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χθες το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού μας Κέντρου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με την μαζική συμμετοχή  συνδικαλιστικών στελεχών της περιοχής μας με κύριο θέμα την οργάνωση της  24ωρης Πανεργατικής Πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ  για την Πέμπτη  12 Νοέμβρη 2015.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι διοικήσεις των Σωματείων μελών του Ε.Κ.Θ καθώς και εργαζόμενοι της περιοχής μας όπου παράλληλα με την οργάνωση της απεργίας έγινε και ενημέρωση για όλα τα βάρβαρα και επώδυνα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που μας φέρνει το 3ο Μνημόνιο που υπερψηφίστηκε με μεγάλη μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων.
Ένα μνημόνιο που ήρθε να επικυρώσει τη συνέχιση, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των ακραίων καταστροφικών και αδιέξοδων πολιτικών λιτότητας, της βίαιης αναδιανομής εισοδημάτων εις βάρος των μεσαίων και ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων, της δημοκρατικής υστέρησης που προκαλείται από την κατάλυση κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας και την πλήρη παράδοση της χώρας στους δανειστές.
Επιχειρείται, η συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής που οδήγησε σε πρωτοφανείς για χώρα, σε καιρό ειρήνης, απώλειες εισοδημάτων και δικαιωμάτων, προκειμένου να σαρωθεί ότι απόμεινε από τα κοινωνικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και τον δημόσιο πλούτο.
Με νέα φοροεπιδρομή, την πλήρη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, το ξεπούλημα όσων στρατηγικών τομέων του Δημοσίου έχουν ακόμα απομείνει (ενέργεια, νερό, ορυκτός πλούτος, λιμάνια, αεροδρόμια), νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την εκχώρηση των «κόκκινων δανείων» σε κερδοσκοπικά funds και πλειστηριασμούς ακόμη και της πρώτης κατοικίας.
Κοινή διαπίστωση της σύσκεψης αποτέλεσε το γεγονός ότι παρότι  οι Κυβερνήσεις αλλάζουν – οι ίδιες πολιτικές συνεχίζονται και κατά συνέπεια ο μόνος δρόμος για να ανατρέψουμε την εδώ και έξι χρόνια καταστροφική πολιτική είναι η λαϊκή αντίσταση μέσα από μαζικούς κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες.
Έτσι για την απεργία της Πέμπτης 12 Νοέμβρη , που στόχος είναι να αποτελέσει την αφετηρία νέων πιο δυναμικών και μαζικών κοινωνικών αγώνων, αποφασίστηκε η μαζική μας συμμετοχή στο κεντρικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ στις 11οο το πρωί.
Γι΄αυτό καλούνται όχι μόνο οι εργαζόμενοι  αλλά και όλοι οι πολίτες της περιοχής μας να δώσουμε ένα μαζικό και αγωνιστικό παρών στην συγκέντρωση της Πέμπτης .

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα !!!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ αρκεί να το πιστέψουμε!!!

Αρκεί ο καθένας και η καθεμιά από εμάς να επιλέξει τι είδους ασφάλεια θέλει:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Ή
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ;
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
στην Πλατεία Κλαυθμώνος 11 Π.Μ.
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

                                                                                                              ΤΑ  ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΤΕΛ ΘΗΒΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ  ΣΤΙΣ 8:00πμ

πηγή: exeisminima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου