Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Για την αναγέννηση και το δυνάμωμα της πραγματικής αριστεράς

Το Μ-Λ ΚΚΕ παίρνει μέρος στη μάχη των εκλογών χωρίς να έχει καμία αυταπάτη ότι το αποτέλεσμα μιας κάλπης μπορεί να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα και τις αγωνίες ή πολύ περισσότερο να δικαιώσει τους μεγάλους στόχους και τα οράματα του ελληνικού λαού. Αυτή την αυταπάτη, άλλωστε, πλήρωσε ακριβά ο λαός μας, όσες φορές παγιδεύτηκε στις ψεύτικες ελπίδες της κάλπης, όπως αυτές που έθρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές του 2015. Η κοινωνική πρόοδος, η ικανοποίηση των δικαίων του λαού, ποτέ δεν προήλθε και δεν πρόκειται να έρθει μέσα από τις κάλπες. Το Μ-Λ ΚΚΕ παρεμβαίνει στις εκλογές για να διαδώσει όσο πιο πλατιά μπορεί το μήνυμα, ότι το μέλλον του ελληνικού λαού θα κριθεί μόνο από τους αγώνες του, από την πολιτική κατεύθυνση και τη μαζικότητα που αυτοί θα έχουν.
Κόντρα στα πλαστά διλήμματα και στους εκβιασμούς της περιόδου, αυτή είναι η αλήθεια πάνω στην οποία οφείλει να χτίσει τη σκέψη και τη στάση του μπροστά στην κάλπη και κυρίως μετά από αυτή.
Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου διεξάγονται σε ιδιαίτερα κρίσιμες συνθήκες. Η συνέχιση της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων και η ένταση της υποτέλειας και της ολόπλευρης εξάρτησης που αυτή συνεπάγεται, η άνοδος των δυνάμεων της ακροδεξιάς και της οπισθοδρόμησης σε Ελλάδα και Ευρώπη, η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που ειδικά στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου τροφοδοτεί διαρκώς νέα επικίνδυνα σενάρια πολέμου, είναι οι βασικές πτυχές μιας πολύ αρνητικής και επικίνδυνης για το μέλλον πραγματικότητας. Ειδικά σε μια περίοδο που η Ελλάδα γίνεται μέρος του ενεργειακού ζητήματος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και μάλιστα με όρους ασφυκτικής πρόσδεσης στο άρμα των στρατιωτικών και γεωπολιτικών συμφερόντων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, η πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΚΙ.ΝΑΛ και τα άλλα αστικά κόμματα υπηρέτησαν και δεσμεύονται ότι θα υπηρετήσουν, μπορεί να αποδειχθεί ολέθρια για το λαό και τον τόπο.
Με στόχο την επιβολή της ίδιας καταστροφικής πολιτικής οι κυρίαρχες δυνάμεις, επιχειρώντας να αποσπάσουν τη συναίνεση του λαού, θέλουν να τον εγκλωβίσουν σε ένα κάλπικο δίλημμα. Σε ένα ψεύτικο δίπολο! Με κάθε τρόπο προσπαθούν να επιβάλουν στο λαό τον ψεύτικο εκβιασμό, ότι οι επιλογές του και το μέλλον του βρίσκονται ανάμεσα στις μυλόπετρες δυο όμοιων, στην πραγματικότητα, πολιτικών.
-Από τη μια πλευρά του διλήμματος προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνεχίζει ως λαθρεπιβάτης της αριστεράς, διασύροντας τους τίτλους και τα οράματά της, να αναφέρεται στο όνομά της και να θέλει να εμφανίζεται ως η απάντηση στη δεξιά επέλαση της Νέας Δημοκρατίας.
Όμως στην πραγματικότητα η ίδια η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που ανέστησε και αναγέννησε τη ΝΔ, όπως και το ΠΑΣΟΚ.Είναι η επί των ημερών του συνέχιση και επέκταση των μνημονίων και του ξεπουλήματος της χώρας και η δικαίωση της εμβληματικής φράσης των μνημονιακών
ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ότι «τίποτε άλλο δεν μπορεί να γίνει». Είναι η υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται κάτω από όλες τις αντιδραστικές και αντικομμουνιστικές διακηρύξεις και αποφάσεις της ΕΕ.
Είναι η επικίνδυνη πολιτική της εξάρτησης, της υποτέλειας και επέκτασης των βάσεων που, με τις κάλπικες ταμπέλες της «αριστεράς» του ΣΥΡΙΖΑ, εξωραΐστηκε και παρουσιάστηκε ως η μόνη ρεαλιστική επιλογή. Είναι τελικά το γεγονός, ότι τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξαν να μιλούν με τις λέξεις και τους όρους των αγορών, ότι οι ίδιοι βρέθηκαν να πανηγυρίζουν για τις θετικές αξιολογήσεις των διεθνών οίκων και των άλλων δυναστών του τόπου. Γι’ αυτό το Μ-Λ ΚΚΕ υποστηρίζει, ότι καμιά απάντηση στη «δεξιά επέλαση» της ΝΔ δεν μπορεί να δώσει η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί πολύ απλά είναι αυτή που τη δικαίωσε και την αναγέννησε.
-Στην άλλη άκρη του κάλπικου δίπολου βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, η οποία θέλει να εμφανιστεί ως παρθενογένεση στην πολιτική ζωή του τόπου. Η Δεξιά όμως ταυτίζεται με τις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής πολιτικής ιστορίας. Είναι το κόμμα που σταθερά υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο και τις δυνάμεις του ιμπεριαλισμού που καταδυναστεύουν το λαό και τον τόπο. Όσο και αν παριστάνουν τους αθώους, ο λαός δεν μπορεί να ξεχνά ότι ψήφισαν και εφάρμοσαν μνημόνια και ότι είναι οι εκφραστές τής πιο ακραίας και ξενόδουλης αντιλαϊκής πολιτικής. Το μόνο που έχουν να υποσχεθούν είναι νέες φοροαπαλλαγές και πολιτικές ενίσχυσης και στήριξης του μεγάλου ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και νέα δεινά για το λαό και την εργατική τάξη. Το μόνο νέο που φέρνει η ΝΔ για τον τόπο είναι η ακόμα πιο απροκάλυπτη εφαρμογή της ίδιας μνημονιακής πολιτικής.
Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί το λαό και με την ψήφο του να αποδοκιμάσει τη ΝΔ, το ΚΙΝ.ΑΛ και όλες τις δυνάμεις που με τις πολιτικές τους οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση, όπως και τις δυνάμεις της πατριδοκαπηλίας, του σκοταδισμού και του φασισμού.
Αν ο λαός εγκλωβιστεί στα πλαστά διλήμματα και τις πιέσεις που του ασκεί η κυρίαρχη προπαγάνδα, είναι βέβαιο ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, όποιος και αν είναι ο επόμενος διαχειριστής. Άλλωστε και οι δύο μεγάλοι βασικοί διεκδικητές της εξουσίας, φορείς της εξάρτησης και της υποτέλειας, εφάρμοσαν τα ίδια μνημόνια, δεσμεύτηκαν και δεσμεύονται με τις υπογραφές τους στην υπηρέτηση της ίδιας πολιτικής.
Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί το λαό να απορρίψει τα κάλπικα διλήμματα και τις αυταπάτες, να περπατήσει το μόνο δρόμο που μπορεί να γεννήσει την ελπίδα.
Το μέλλον του λαού και του τόπου δεν θα κριθεί σε καμία κάλπη παρά μόνο στην οργάνωση των αναγκαίων αγώνων για την ανατροπή της πολιτικής της κοινωνικής βαρβαρότητας, της εξάρτησης και της υποτέλειας.
Το μέλλον του ελληνικού λαού θα κριθεί στην οργάνωση, το περιεχόμενο και τη δυναμική αυτών των αναγκαίων αγώνων.
Γι’ αυτό είναι ανάγκη να στηριχτούν οι δυνάμεις της αντίστασης και της ελπίδας!
Για την αναγέννηση και το δυνάμωμα της πραγματικής αριστεράς που επιτάσσουν οι καιροί, στηρίξτε Μ-Λ ΚΚΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου