Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΟΝ ΑΓΏΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ


https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2020/05/13/larko_katalipsi00-600x450.jpg
Με νόμο τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση επέβαλε ειδικό εκκαθαριστή στη ΛΑΡΚΟ συρρικνώνοντας την παραγωγή του εργοστασίου της Λάρυμνας, κτυπώντας μισθούς και δικαιώματα των εργαζομένων, Στόχος της κυβέρνησης είτε η ιδιωτικοποίησή και η εκποίησή της επιχείρησης, απαξιωμένη και με χαμηλό αντίτιμο στο ιδιωτικά αρπακτικά του κλάδου, είτε το κλείσιμό της.

Τώρα προχωρά ένα βήμα παρακάτω στα σχέδιά της. Συγκεκριμένα ο εκκαθαριστής ζήτησε από τους τμηματάρχες του εργοστασίου να δώσουν ακριβή αριθμό εργαζομένων που απαιτούνται για την λειτουργία του εργοστασίου η οποία πλέον δεν ξεπερνά το 20% των δυνατοτήτων του. Αυτό σημαίνει διαθεσιμότητες, απολύσεις και γενικά μείωση προσωπικού.
Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη, όπως και οι προηγούμενες, με λακέδικο τρόπο, εκτελώντας τις εντολές της Ε.Ε. υποθηκεύει το μέλλον της μεγαλύτερης παραγωγού σιδηρονικελίου της Ευρώπης στο όνομα τάχα της «σωτηρίας» της. Εκμεταλλεύεται την υγειονομική κρίση για να προχωρήσει ταχύτατα τα αντεργατικά της σχέδια αντί να στηρίξει την επιχείρηση ενόψει και της επερχόμενης οικονομικής κρίσης. Οδηγεί τις περιοχές που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ στη φτώχεια, την ανεργία και το μαρασμό.
Οι εργαζόμενοι αντιδρώντας, προχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαίου σε κατάληψη των γραφείων της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας και στην Αθήνα. Την Παρασκευή 15 Μαΐου έχουν προκηρύξει  νέα 24ωρη απεργία διεκδικώντας την απόσυρση του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση και την επαναφορά της ΛΑΡΚΟ σε πλήρη λειτουργία. Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει άλλες δύο 24ωρες απεργίες μέσα στον Μάιο ενώ είχε προηγηθεί η επιτυχημένη 48ωρη απεργία στις 1 και 2 του μήνα.
Η Κ.Ο. Φθιώτιδας του Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Καλεί τους φορείς και τα σωματεία του νομού μας,, όλο τον ελληνικό λαό, να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα τους ώστε να μπει φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης για τη διάλυση και το ξεπούλημα της επιχείρησης.. 


Λαμία, 14-5-2020
Μ-Λ ΚΚΕ
  Κ.Ο. Φθιώτιδας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου