Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Aπεργία των τραπεζοϋπαλλήλων την Τετάρτη

Πανελλαδική - παντραπεζική απεργία για την Τετάρτη 16 Γενάρη κήρυξε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ για το ζήτημα του ΤΤ.
Σημειώνεται ότι με δεδομένη την απόσυρση του ενδιαφέροντος των τραπεζών για την εξαγορά του ΤΤ, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι η συγκυβέρνηση και οι λεγόμενες «εποπτικές αρχές» να προχωρήσουν στην κατάτμηση του ΤΤ σε «καλή» και «κακή» τράπεζα. Στην πρώτη θα ενταχθούν οι κερδοφόρες
δραστηριότητες και στη δεύτερη τα «βαρίδια», όπως τα προβληματικά δάνεια. Νέος μεγαλομέτοχος στο κερδοφόρο κομμάτι αναλαμβάνει το «Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας» (ΤΧΣ), το οποίο διαχειρίζεται τα δάνεια των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών (ΕΕ-ΔΝΤ), που αφορούν στην «ανακεφαλαιοποίηση» των τραπεζών. Σύμφωνα με τις τωρινές εκτιμήσεις, τα κεφάλαια που θα συνεισφέρει ο νέος μεγαλομέτοχος - ιδιοκτήτης, υπολογίζονται στα επίπεδα των 4 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, δρομολογείται και η ραγδαία απαξίωση των μετοχών, διαδικασία μέσα από την οποία σκοπεύουν να λεηλατήσουν τους δεκάδες χιλιάδες μικρομετόχους, αλλά και ασφαλιστικά ταμεία που έχουν τοποθετηθεί σε μετοχές του ΤΤ.
Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στο ΤΤ βρίσκονται αυτές τις μέρες σε κινητοποιήσεις, ενώ σε κατάληψη βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία του ΤΤ στη Σοφοκλέους.
Αυτές οι κινητοποιήσεις είναι πολύ ελπιδοφόρες και μπορεί να αποκτήσουν νικηφόρα εξέλιξη αν διευρυνθεί τις επόμενες μέρες, πράγμα που είναι και το μέγα ζητούμενο, το μέτωπο της αλληλεγγύης του εργατικού - λαϊκού κινήματος για τη διάσωση του ΤΤ και της δουλειάς των εργαζόμενων. Oι 3.500 εργαζόμενοι του ΤΤ θα απολυθούν με τη διάσπαση του και κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, αφού είναι ερώτημα πόσοι εξ΄αυτών θα προσληφθούν στο νέο "καλό" ΤΤ και με ποιες εργασιακές σχέσεις. Αλλά και αν επαναπροσληφθούν από τη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί, είναι άγνωστοι οι όροι απασχόλησης. 

πηγή: Αντίσταση στις γειτονιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου