Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Από τις κινητοποιήσεις των αγροτών της Εύβοιας

Ετοιμάζονται για νέα κάθοδο στη Χαλκίδα οι αγρότες της Βόρειας ΕύβοιαςΗ Συντονιστική Επιτροπή Εύβοιας των Αγροτών καλεί όλους τους αγρότες του νομού σε συγκέντρωση, με τα γεωργικά τους μηχανήματα, έξω από το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στη Χαλκίδα (λεωφόρος Χαϊνά) την Δευτέρα 18 Μαρτίου, στις 11 το πρωί.
Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή τονίζει ότι είναι απαραίτητη η παρουσία όλων των αγροτών, για την διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

Τα αιτήματα των αγροτών είναι: Μείωση της τιμής του πετρελαίου για τα αγροτικά μηχανήματα, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, μείωση ΦΠΑ, από 23% σε 6%, στα αγροτικά μηχανήματα και εφόδια, αναγραφόμενες ενδεικτικές τιμές στα γεωργικά εφόδια (σπόροι , λιπάσματα, φυτοφάρμακα).
Επίσης μείωση  ΦΠΑ στη διάθεση των αγροτικών προϊόντων προς όφελος των καταναλωτών, μείωση εισφορών για τον ΟΓΑ και τον ΕΛ.ΓΑ και κατάργηση της υποχρεωτικής δήλωσης καλλιέργειας και όχι στη χρήση υδρομετρητών στα πηγάδια και γεωτρήσεις των παραγωγών αγροτικών προϊόντων

πηγή: egnomi.gr


Μπορεί η Αστυνομία να μπλόκαρε στο Δερβένι την κάθοδο στη Χαλκίδα των Αγροτών της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, ωστόσο αυτοί δηλώνουν ότι θα επανέλθουν δυναμικά την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Βορειοκεντρικής Εύβοιας εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλουν την Αστυνομία, που τους ... φρενάρισε στο Δερβένι και καλούν όλους τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν στην επόμενη κάθοδο στη Χαλκίδα.
Ολόκληρη η ανακοίνωση των αγροτών έχει ως εξής:
"Καταγγέλλουμε  τον  αυταρχισμό και την τρομοκρατία των  ΜΑΤ  που μας εμπόδισαν  να κατέβουμε  και να  διαδηλώσουμε  στην Χαλκίδα. Η φωνή διαμαρτυρίας  όμως των  αγροτών δυναμώνει, συσσωρεύεται, θα γίνει ποτάμι, που δεν θα γυρνάει  πίσω , σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Εύβοια από αύριο. Όσες  δυνάμεις καταστολής και να μαζέψουν δεν φτάνουν για να φιμώσουν το δίκιο της αγροτιάς και των λαϊκών στρωμάτων γενικότερα. 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.... Δεν θα τους αφήσουμε να μας ξεκληρίσουν.
Καλούμε τους Αγρότες – κτηνοτρόφους της Εύβοιας σε Πανευβοϊκό  Συντονισμό προετοιμασία με συγκέντρωση μηχανημάτων στα χωριά και κάθοδο στην Χαλκίδα στις 20 Φλεβάρη μέρα πανελλαδικής - πανεργατικής Απεργίας."

πηγή:  egnomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου