Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Πρωτοβουλιά Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ν. Φθιώτιδας

Κάλεσμα σε σύσκεψη για την οργάνωση της απεργίας

Μετά την ψήφιση του Μνημονίου 3 η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, περνά δια πυρός και σιδήρου τους εργαζόμενους για την εφαρμογή της αντιλαϊκής της πολιτικής, καταπατώντας απροκάλυπτα ακόμη και το Σύνταγμα, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, επιστρατεύσεις απεργών, προσαγωγές και συλλήψεις συνδικαλιστών.
Την ώρα που πάνω από 1.500.000 πολίτες είναι άνεργοι,
όταν πάνω από 1 στους 2 νέους είναι άνεργος, όταν παιδιά υποσιτίζονται και λιποθυμούν στα σχολεία, όταν τα σπίτια μας παγώνουν, μέσα στο καταχείμωνο, γιατί δεν έχουμε λεφτά για πετρέλαιο, όταν η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια οι κοινωνική ασφάλιση διαλύονται, η κυβέρνηση  θέλει να επιβάλει «σιωπή» νεκροταφείου στην χώρα για την απρόσκοπτη εφαρμογή της αντιλαϊκής της πολιτικής, καλλιεργώντας αυταπάτες και προσδοκίες για ανάπτυξη πάνω σε κοινωνικά ερείπια.
Παρά όμως αυτή την προσπάθεια προπαγάνδισης και καταστολής σημαντικοί αγώνες έχουν ξεσπάσει όλο το τελευταίο διάστημα (Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ναυτεργάτες, υγειονομικοί, αγρότες, ΟΤΑ, Περιφέρειες κλπ), οι οποίοι όμως είναι αποσπασματικοί χωρίς συντονισμό και κλιμάκωση και αντιμετώπισαν την κρατική καταστολή.
Εκκωφαντική όμως ήταν και η απουσία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που αντί να ενιαιοποιήσουν, να συντονίσουν αυτούς τους αγώνες, προκήρυξαν γενική απεργία για τις 20 Φεβρουαρίου. Παρόλα αυτά πιστεύουμε ότι αυτή η απεργία πρέπει να γίνει υπόθεση του κάθε σωματείου, του κάθε εργαζόμενου και να γίνει ένα σκαλοπάτι για την κλιμάκωση της αντίδρασης των εργαζομένων ενάντια στην βάρβαρη κυβερνητική πολιτική των μνημονίων.
Η επίθεση όμως δεν μπορεί να ανατραπεί όσο κυριαρχούν στους κόλπους του κινήματος οι χωριστές λογικές και η απουσία-αναχώρηση από τους αγώνες. Όσο κυριαρχεί η διάσπαση, η λογική της ανάθεσης, ο συμβιβασμός, η ηττοπάθεια και η μοιρολατρία.
Στα πλαίσια αυτά καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις του νομού, τη συνδικαλιστική συσπείρωση του ΠΑΜΕ, τους αγροτικούς συλλόγους που κινητοποιούνται, τις ενώσεις των εμπόρων και των επαγγελματοβιοτεχνών, τους συλλόγους των συνταξιούχων κλπ, σε κοινή σύσκεψη την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013, στις 20:30 μμ στο Εργατικό Κέντρο, για την οργάνωση της απεργίας και το σχεδιασμό δράσεων και κινητοποιήσεων στο νομό.

Πρωτοβουλία Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου – Ιδιωτικού τομέα Ν. Φθιώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου