Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ψήφισμα Συλλόγου Εργαζομένων υπαλλήλων Π.Ε. Ευβοίας για το σχέδιο "Αθηνά"

Αν και η σημερινή κάθοδος και κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας αναβάλεται μετά από απόφαση των τοπικών "παραγόντων" (κυβερνητικών βουλευτών, αντιπεριφερειάρχη κλπ) του νομού Ευβοίας (σχετικά εδώ) που έχουν ανάγει το θέμα σε μια τοπικιστική αντιπαράθεση μεταξύ Χαλκίδας και Λαμίας, που υποκρύπτει μικροπολιτικά και αλλα "περιφερειακά"
συμφέροντα εξουσίας. Παράλληλα έχουν αναθέσει στους  ντόπιους κυβερνητικούς βουλευτές (που στηρίζουν αυτή την αντιεκπαιδευτική πολιτική) να διαβουλευτούν(;) με την κυβέρνηση για το μέλλον του ΤΕΙ Χαλκίδας, θέλοντας το φοιτητικό/εκπαιδευτικό και λαϊκό κίνημα στην Εύβοια στην γωνία και χειροκροτητή των προσωπικών τους και κομματικών τους πολιτικών επιλογών, το blog αναρτά την σχετική ανακοίνωση γιατί θεωρεί ότι βάζει το ζήτημα σε μια γενικά σωστή κατεύθυνση.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Π.Ε. Εύβοιας συμπαραστέκεται στον αγώνα σπουδαστών – φοιτητών, συμμετέχει στην κινητοποίηση της Π.Ε. Εύβοιας την Πέμπτη 14-03-2013 και θεωρεί ότι ο αγώνας αυτός είναι αγώνας κάθε εργαζόμενου, γιατί αφορά το μέλλον των παιδιών µας και απαιτεί:

• Να µην εφαρμοστεί το σχέδιο «Αθηνά». Κανένας φοιτητής και σπουδαστής να µην πεταχτεί εκτός σπουδών – να εξασφαλιστεί ότι θα ολοκληρώσει τις σπουδές του απερίσκεπτος και εντελώς δωρεάν.

• Καμία απόλυση προσωπικού. Προσλήψεις καθηγητών µε μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.

• Επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των αναγκών. Επιστροφή των αποθεματικών που «κουρεύτηκαν».

• Όχι στο ξεπούλημα της περιουσίας των ιδρυμάτων!

• Ούτε ευρώ για σίτιση – στέγαση – μετακίνηση – βιβλία – αναλώσιμα!

• Με αφορμή το γεγονός των 2 νεκρών στο ΤΕΙ Λάρισας απαιτούμε την ανέγερση εστιών άμεσα και συγκεκριμένα η «Μαθητική Εστία Αγ. Αναργύρων» στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», το ξενοδοχείο «La Mirage» και το κτίριο της οδού Πανεπιστημίου 53 και Σανταρόζα, ιδιοκτησίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο να αξιοποιήσει για φοιτητική εστία το κτίριο που βρίσκεται στο χώρο του Πανεπιστημίου, πίσω από το εστιατόριο και σήμερα παραμένει αναξιοποίητο.

• Κατάργηση του νόμου – πλαίσιο, καμία εφαρμογή του.

• Καμία μορφή ιδιωτικοποίησης.

• Καμία αναγνώριση κολεγίων.


Για το ∆.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου