Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα Φθιώτιδας για την Γενική Απεργία στις 26/9ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Πακέτο μέτρων κοινωνικού ολοκαυτώματος προωθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, υλοποιώντας όλες τις επιταγές της τρόικας, και του ελληνικού κεφαλαίου. Η κυβέρνηση προχωρά σε εγκληματική λεηλασία όσων έχουν απομείνει από τα εργατικά-λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα, με στόχο δήθεν την αποφυγή της χρεοκοπίας, ενώ οδηγεί ολοταχώς στη χρεοκοπία το λαό.
Η επαναδιαπραγμάτευση που είχαν "υποσχεθεί" τα κόμματα που συγκυβερνούν αποδείχθηκε όνειρο θερινής νυκτός. Αυτό που έμεινε είναι τα 11,7 δις ευρώ (που θα ξεπεράσουν τα 20 δις τελικά) και τα κροκοδείλια δάκρυα της Μέρκελ, πριν καταπιεί το θύμα της. Και μπορεί ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας να δηλώνει ότι το «βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού έχει πέσει αλλά όχι δραματικά», όμως ο λαός ξέρει ότι δεν πάει άλλο.
Η κυβέρνηση, με το νέο πακέτο σφαγιαστικών περικοπών των 11,7 δις ευρώ προωθεί:
         Νέα τεράστια μείωση μισθών και συντάξεων.
         Μείωση ή κατάργηση κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων (ΕΚΑΣ, οικογενειακά, αναπηρικά, πολυτεκνικά κλπ).
         Κατάργηση ή συγχώνευση εκατοντάδων δημοσίων οργανισμών.
         Εφεδρεία και απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των 150.000 αποχωρήσεων μέχρι το 2015.
         Συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών.
         Αναστολή νέων προσλήψεων.
         Περιορισμό των δημοσίων δαπανών για την παιδεία, την υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη.
         Κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, εργασιακές σχέσεις λάστιχο (6 ήμερο, εκ περιτροπής εργασία, κατάργηση 8ωρου - 13 ώρες δουλειάς κλπ.)
         Νέο ασφαλιστικό - Αύξηση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67
Η ανεργία έσπασε στη χώρα μας όλα τα μεταπολεμικά ρεκόρ, έχει φτάσει ήδη 24-25% (στους νέους έχει ξεπεράσει το 50%) και προβλέπεται να φτάσει στο τέλος του χρόνου το εφιαλτικό 28 - 30%. Οι μαζικές απολύσεις εργαζομένων έχουν γενικευτεί.
Ο δημόσιος και κοινωνικός πλούτος της χώρας ξεπουλιέται αντί «πινακίου φακής». Η εκποίηση της Αγροτικής Τράπεζας, του Τ.Τ και των δημοσίων επιχειρήσεων και υποδομών στρατηγικής και κοινωνικής σημασίας αποτελεί εθνικό έγκλημα, υπονομεύει ουσιαστικά το μέλλον της χώρας.
Η μείωση μισθών και συντάξεων συνοδεύεται με τεράστια φορολογική επιβάρυνση εργαζομένων και συνταξιούχων, που απειλούνται με κατάσχεση ακόμα και πρώτης κατοικίας, εάν δεν πληρώσουν τους μισθούς τριών και τεσσάρων μηνών, που είναι ο υπεραυξημένος φόρος εισοδήματος και τα χαράτσια που τον συνοδεύουν. Εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες «πνίγονται μέσα στα χρέη τους». Οι μειώσεις των μισθών και συντάξεων έχουν καταστήσει αδύνατη την εξυπηρέτηση των δανείων τους.
Επί 2,5 χρόνια βιώνουμε την πλήρη ανατροπή των εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων μας. Έχουμε γυρίσει πολλές δεκαετίες πίσω. Η απόγνωση, η απελπισία, και δυστυχώς οι αυτοκτονίες έχουν γίνει πλέον στοιχεία της καθημερινότητάς μας.
Μπροστά σ' αυτές τις εξελίξεις δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναμονής. Ο χρόνος τρέχει επικίνδυνα για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα.
Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις του νομού σε κοινή αγωνιστική συμπόρευση. Να ενεργοποιηθούμε για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.
Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, κάνοντας όλες τις απαραίτητες τομές για να νικήσουν οι αγώνες. Απέναντι στη σφοδρή, ολομέτωπη και καλά σχεδιασμένη επίθεση, το εργατικό κίνημα θα πρέπει άμεσα να οργανώσει την αντίσταση των εργαζομένων και να συμβάλει στην κινητοποίηση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.
Η οργάνωση της αντίστασης δεν μπορεί να εξαντληθεί σε μια αιφνιδιαστική εξαγγελία απεργίας μέσω μιας ανακοίνωσης. Απαιτείται τα συνδικάτα να αναπτύξουν κινητικότητα σε όλα τα επίπεδα, πολύμορφες δράσεις Η μόνη λύση είναι η συγκρότηση ενός ενωτικού αγωνιστικού μετώπου ανέργων, εργαζόμενων, διανοούμενων, νέων και συνταξιούχων, που θα ανατρέψει την πολιτική του σφαγιασμού των λαϊκών στρωμάτων και τη διάλυση της κοινωνίας μας.
Ζητούμενο σήμερα είναι ο παλλαϊκός – γενικός ξεσηκωμός με αποφασιστικούς αγώνες διαρκείας, με αμεσότητα στην αντίδραση, αλλά και σχέδιο, πρόγραμμα και προοπτική. Η γενική απεργία της 26.9.2012 είναι η νέα αφετηρία. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί. Τούτη τη φορά, με οποιαδήποτε κυβέρνηση, μέχρι την τελική δικαίωσή μας!
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ - ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ,
ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ - ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΤΕΤΑΡΤΗ 26/9, 12:00 μμ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα Φθιώτιδας
1.      Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας
2.      ΕΛΜΕ Φθιώτιδας
3.      Σύλλογος Υγειονομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας
4.      Σύλλογος Εργαζομένων ΜΟΔ (Τοπική Σωματειακή Επιτροπή)
5.      Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΤΕΙ Λαμίας
6.      Σύλλογος Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ Λαμίας
7.      Ένωση Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Δομοκού
Συμμετέχουν επιτροπές αγώνα και εργαζόμενοι από εργασιακούς χώρους που δεν υπάρχουν σωματεία ή αποφάσεις συμμετοχής από Δ.Σ. ή Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου