Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Γραφείο Τύπου Μ-Λ ΚΚΕ: Με ευθύνη του Ισραήλ και των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων οξύνεται επικίνδυνα η κατάσταση στη Μέση Ανατολή

 

Με την εκτόξευση εκατοντάδων πυραύλων και Drones απάντησε, όπως είχε προαναγγείλει, η Ιρανική κυβέρνηση στη τελευταία επίθεση του Ισραήλ στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό, όπου σκοτώθηκαν πάνω από 16 στελέχη της πρεσβείας.

Η επίθεση εκείνη, που ήταν μία κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας του Ιράν, είχε χαρακτηρισθεί απ’ την Ιρανική κυβέρνηση σαν πολεμική ενέργεια και η Τεχεράνη είχε διαμηνύσει ότι θα απαντήσει στην πειρατεία της κυβέρνησης Νετανιάχου με πλήγμα στο Ισραήλ. Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που οι σιωνιστικές- φασιστικές δυνάμεις της κυβέρνησης του Ισραήλ είχαν εξαπολύσει πειρατικές επιθέσεις σε προξενικές αρχές του Ιράν. Για όλες αυτές τις ενέργειες ο λεγόμενος πολιτισμένος δυτικός κόσμος δεν βγήκε ούτε μια φορά να καταγγείλει την εγκληματική στάση του Ισραήλ.

Σε αντίθεση όμως με αυτές τις επιλογές, σύσσωμος o δυτικός ιμπεριαλιστικός συρφετός έτρεξε να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο Ισραήλ, να καταδικάσει το Ιράν και να προχωρήσει μάλιστα και σε σοβαρές επιθετικές πολεμικές ενέργειες σε βάρος της Τεχεράνης, αφού αμερικάνικα, γαλλικά και βρετανικά μαχητικά αεροπλάνα κάλυψαν τον ουρανό του Ισραήλ, με στόχο να αναχαιτίσουν τα πυραυλικά συστήματα του Ιράν!

Η εξέλιξη των τελευταίων ωρών στη Μέση Ανατολή ανεβάζει κατακόρυφα την ένταση και ο κίνδυνος της γενικευμένης σύγκρουσης στη περιοχή είναι περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χρονική περίοδο ορατός. Οι μοναδικοί υπεύθυνοι για την κατάσταση που διαμορφώνεται είναι οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Δύσης και του ΝΑΤΟ, που χρησιμοποιούν το κράτος του Ισραήλ σα διεθνή προβοκάτορα και εμπρηστή του πολέμου, επιτρέποντας μάλιστα να κάνει και ένα από τα πιο μεγάλα εγκλήματα μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, που είναι ακριβώς η προσπάθεια γενοκτονίας του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να μην υποκύψει στην ιμπεριαλιστική προπαγάνδα για το ποιος είναι ο πραγματικός υπεύθυνος για τη τραγωδία που εξελίσσεται στη Μέση Ανατολή και να παλέψει μαζί με όλους τους λαούς του κόσμου για το σπάσιμο της ιμπεριαλιστικής ηγεμονίας που γεννά τους πολέμους και τη φρίκη της καταστροφής.

 

Μ-Λ ΚΚΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου