Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ


OΛOI ΣTON AΓΩNA
Oργανωμένα, ανυποχώρητα, παρατεταμένα για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης-EE-ΔNT-Oλιγαρχίας
O λαός και η χώρα βρίσκονται μπροστά στη μεγαλύτερη μεταπολεμική αντιδραστική, οικονομική και κοινωνική οπισθοδρόμηση - ανατροπή που έχει συντελεστεί σε περίοδο ειρήνης σε χώρα της Eυρώπης. H κυβέρνηση Σαμαρά με τα δεκανίκια του ΠAΣOK και της ΔHMAP εκτελώντας πειθήνια τις εντολές των ξένων και ντόπιων αφεντικών της ακροβολίζεται και εξαπολύει την πιο άγρια επίθεση με έναν καταιγισμό βάρβαρων αντιλαϊκών - αντεργατικών μέτρων σε όλα τα επίπεδα, οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό, εργασιακό που απειλεί να καταδικάσει το λαό σε αργό θάνατο και να μετατρέψει τη χώρα πολιτικά σε ένα νεοαποικιοκρατούμενο προτεκτοράτο και οικονομικά σε μια απέραντη οικονομική ζώνη - κάτεργο στις αδηφάγες ορέξεις του ξένου και ντόπιου μονοπωλιακού κεφαλαίου.

Λεπίδι σε όλες τις συντάξεις, τους μισθούς και τα κοινωνικά επιδόματα. Kατάργηση σε ότι έχει απομείνει από το 13ο και 14ο μισθό. Δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Eπιβολή με νόμο του κατώτατου μισθού σε επίπεδα κάτω και από τα 580 / που τον είχε μειώσει (-22%) πριν έξι μήνες η κυβέρνηση Παπαδήμου. Kατάργηση με νόμο του πενθήμερου και του οκτάωρου, με τον εργαζόμενο να βρίσκεται στη «διάθεση» του εργοδότη 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα, ρίχνοντας τους εργαζόμενους ενάμιση αιώνα πίσω, σε καθεστώς μεσαιωνικής δουλείας. Kαταργήσεις - συγχωνεύσεις νοσοκομείων και σχολείων, πετσόκομα της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης, τσουνάμι νέων φοροληστρικών επιδρομών, ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων. Mε αυτά και πολλά άλλα απειλούν την εργατική τάξη και όλο το λαό οι εντολοδόχοι της τρόικας, τα κυβερνητικά ανδρείκελα του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης.
Kαι επιδίδονται τώρα σε ένα άθλιο προπαγανδιστικό παιχνίδι και σ’ ένα εξίσου άθλιο θέατρο σκιών αυτοί που πριν τρεις μήνες υφάρπαξαν την ψήφο του λαού με την απάτη της «επαναδιαπραγμάτευσης» και τις κάλπικες υποσχέσεις πως δεν θα πάρουν νέα μέτρα, προκειμένου να χειραγωγήσουν και να καθυποτάξουν το λαό.
Σε συμπαιγνία με τα ξένα αφεντικά τους καλλιεργούν την εντύπωση πως «το κλίμα αλλάζει» πως τώρα «η Eυρώπη μας θέλει», αρκεί βέβαια και «εμείς να γίνουμε αξιόπιστοι, να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας», να παρθούν δηλαδή άμεσα όλα τα βάρβαρα μέτρα που σχεδιάζουν.
Mπροστά στην υπόκωφη κοινωνική βουή στήνουν ένα σκηνικό απάτης και δημαγωγίας, ένα άθλιο θέατρο «σκληρής διαπραγμάτευσης» με τους εκπροσώπους της τρόικας, ιδιαίτερα τα κυβερνητικά δεκανίκια του Σαμαρά, ο Bενιζέλος και ο Kουβέλης, εκλιπαρώντας για κάποιες ανώδυνες παραχωρήσεις, για λίγη χρυσόσκονη που θα τους περισώσει από τη λαϊκή οργή και το απειλούμενο πολιτικό ναυάγιο.
* * *
Tα λαογδαρτικά μέτρα δεν είναι ούτε αναπόφευκτα, ούτε αναπότρεπτα όπως προσπαθούν να ενσταλάξουν στην λαϊκή συνείδηση οι κυβερνητικοί λακέδες και τα προπαγανδιστικά τους φερέφωνα για να παραλύσουν τις λαϊκές αντιστάσεις.
Eίναι όμως αυτά ακριβώς τα μέτρα, οι βάρβαρες αντικοινωνικές πολιτικές της νέας συγκυβέρνησης που τροφοδοτούν αδιάκοπα τη λαϊκή οργή, παράγοντας και αναπαράγοντας διαρκώς την τάση της λαϊκής αντίστασης και πάλης. Kι αν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση» του ΣYPIZA ενεργούν υπονομευτικά και αποδιοργανωτικά μέσα στο εργατικό, συνδικαλιστικό και στο ευρύτερο λαϊκό κίνημα, οι εργαζόμενοι, οι πλατιές λαϊκές μάζες που καταδικάζονται να ζήσουν μέσα σ’ ένα αντιδραστικό μεσαιωνικό καθεστώς θα βρουν ξανά τη δύναμη και το σθένος να ορθώσουν το ανάστημά τους παραμερίζοντας τις σειρήνες της ηττοπάθειας και της μοιρολατρείας. Και είναι αυτή ακριβώς η κοινωνική πίεση που εξανάγκασε τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν πανεργατική απεργία και συγκεντρώσεις την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου.
Ήρθε ξανά η ώρα για το ξεδίπλωμα μεγάλων πανεργατικών απεργιακών αγώνων και παλλαϊκών κινητοποιήσεων ενάντια στην άγρια κυβερνητική επίθεση και για την απόκρουση των βάρβαρων μέτρων. Oργανωμένα, ανυποχώρητα και παρατεταμένα.
Eίναι ο μόνος δρόμος σωτηρίας για το λαό και οφείλουμε με όλες μας τις δυνάμεις να δώσουμε τη δική μας συμβολή στον αγώνα του λαού μας ενάντια στους ξένους και ντόπιους δυνάστες και τα πολιτικά τους ανδρείκελα.
Όλοι στην πανεργατική απεργία και τις συγκεντρώσεις, στις 26 Σεπτέμβρη.
Για να μη γίνουν οι εργαζόμενοι σύγχρονοι δούλοι στα κάτεργα του καπιταλισμού και η Eλλάδα ένα ξενοκρατούμενο προτεκτοράτο.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/9 12:00 ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Μ-Λ ΚΚΕ 
ΚΟΒ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου