Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Τη Δευτέρα 24 Σεπτέμβρη διευθυντής Λυκείου (στην Ηγουμενίτσα) κάλεσε την αστυνομία για να σπάσει την κατάληψη του σχολείου από τους μαθητές. Θέλοντας να τηρήσει νόμους και εγκύκλιους του υπουργείου, προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους μαθητές και να γίνουν συλλήψεις. Η προσπάθειά του αυτή απέτυχε καθώς βρήκε μπροστά της την αντίσταση των καθηγητών που στάθηκαν πλάι στους μαθητές και ζήτησαν από την αστυνομία να αποχωρήσει. Ανάλογο κλίμα τρομοκρατίας και απειλών αναπτύσσεται και σε άλλα σχολεία της πόλης.

Ο αγώνας των μαθητών ενάντια στους ταξικούς φραγμούς που αυξάνουν στην εκπαίδευση είναι ένας δίκαιος αγώνας. Είναι ο αγώνας για το δικαίωμα στην παιδεία, που η πρόσβαση σε αυτή γίνεται όλο και πιο δύσκολη για τις φτωχότερες λαϊκές οικογένειες, όσο συνεχίζεται η επίθεση από το ξένο και το ντόπιο κεφάλαιο.
Είναι η ίδια επίθεση που γίνεται στους καθηγητές-δασκάλους με τη συνέχιση της πολιτικής των μνημονίων - μέτρων που κόβει μισθούς συντάξεις και οδηγεί με το πρόσχημα της αξιολόγησης σε «εφεδρείες»-απολύσεις.
Οι αγώνες της νεολαίας, των καθηγητών - δασκάλων, όλων των εργαζομένων και του λαού ΔΕΝ θα σταματήσουν και ΔΕΝ τρομοκρατούνται.
Οι αντιστάσεις θα συνεχιστούν, η αλληλεγγύη θα αυξηθεί και θα ανατρέψουμε ενωμένοι την πολιτική αυτού του συστήματος.
Οι «Αγωνιστικές Κινήσεις» και η «Πορεία» καταγγέλλουν τη στάση διευθυντών -Yπουργείου, που «κάνουν τη δουλειά τους», εφαρμόζοντας, με την βοήθεια της αστυνομίας, τις εντολές συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
· Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
· ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
· ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
· ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ΠΟΡΕΙΑ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
Και έχει και συνέχεια η υπόθεση!
Ο Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης στην Θεσπρωτία, στηρίζει τις μεθόδους τρομοκράτησης των μαθητών που κάνουν καταλήψεις!!! Δείτε τι αναφέρει στην γραπτή του δήλωση, προκειμένου να δικαιολογήσει τον διευθυντή σχολείου στην Ηγουμενίτσα, που "έδωσε" στην Ασφάλεια τα ονόματα των μαθητών που πρωταγωνιστούν στην κατάληψη:
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ ΠΡΟΤΟΥ ΑΣΚΗΘΕΙ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ:
1) δεν έχει εκλεγεί 15-μελές σε κανάνα σχολείο της περιοχής
2) δεν εγινε συνέλευση σε κανένα απο αυτά για να παρθεί απόφαση
3) δεν υπήρχε μαζικότητα και συλλογικότητα απο την πλειοψηφία των μαθητών( οι περισσότεροι δεν γνώριζαν καν τα αιτήματα)
4) πανελλαδικά τα σχολεια δεν βρίσκονται σε τροχια κινητοποιήσεων για να δικαιολογηθεί κάτι τέτοιο
5) ειναι η πρωτη χρονιά που τα σχολειά είναι πλήρη σε καθηγητές - βιβλία - μεταφορές εγκαίρως
6) ο διευθυντής του σχολείου οφείλει να είναι υπόλογος απεναντι στους γονείς και υπεύθυνος για την ασφάλειά τους
7) την ευθύνη της κατάληψης δεν την αναλαμβάνει κανείς και δεν υπάρχει κανείς υπόλογος ότι και αν συμβει σε οποιονδήποτε μαθητή (μέθη-ναρκωτικά-έκτροπα)
8) η κατάληψη ως μέσο πάλης είναι σημαντικό, αλλά όχι πρώτο στα όπλα των αιτημάτων
9) η συγκεκριμένη διεύθυνση στάθηκε αρωγός στην δημοσιοποίηση των δικαιων αιτημάτων των παιδιών και απέναντι στην πολιτεία που αδιαφορεί.
ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
πηγή: epirus gate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου