Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ατόμων με αναπηρία στη Λαμία

Για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα - Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη Λαμία, σήμερα το πρωί Τρίτη 23 Οκτωβρίου, στις 11:00 μπροστά από το ΚΕΠΑ Φθιώτιδας στο ΙΚΑ Λαμίας...

Επειδή το κράτος ήταν και είναι ένα μπάχαλο μοιράζοντας συντάξεις και επιδόματα μαϊμού, με την δικαιολογία του "νοικοκυρέματος", έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τα άτομα με αναπηρία, αλλά και άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
 
Διαβάστε την κοινή ανακοίνωση των Σωματείων της Φθιώτιδας:
<<Στις 9-10-2012 στα γραφεία του Συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ των Αναπηρικών Σωματείων της Π.Ε. Φθιώτιδας στην οποία συμμετείχαν το «Νομαρχιακό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία», ο «Σύλλογος Νεφροπαθών», ο «Σύλλογος Καρκινοπαθών», και το «Παράρτημα Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών», ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία για την κινητοποίηση την 23/10/2012 ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 έξω από το ΚΕΠΑ Φθιώτιδας.

Διαπιστώνοντας ότι το Αναπηρικό κίνημα διά της Ε.Σ.Α. με Α. έως και σήμερα έχει καταβάλλει υπεράνθρωπες και συνεχείς προσπάθειες, προκειμένου η οργάνωση και λειτουργία των ΚΕΠΑ να στηριχτεί στις αρχές της αξιοπρέπειας και του σεβασμού στα αναφαίρετα θεμελιώδη δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους. Πλήθος επιστολών με εμπεριστατωμένες προτάσεις έχουν κατατεθεί από την Ε.Σ.Α.μεΑ. προς αρμόδιους φορείς όπως το Υπουργείο Εργασίας και το ΙΚΑ - φορέας ο οποίος θεσμικά έχει αναλάβει την εφαρμογή του νέου συστήματος πιστοποίησης αναπηρίας.

Η πραγματικότητα είναι πλέον αμείλικτη:

Στην παρούσα στιγμή δεκάδες χιλιάδες άτομα με αναπηρία βρίσκονται στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ. Σε ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των κυριολεκτικά «φυλακισμένων» ατόμων με αναπηρία και χρονίως πασχόντων στα ΚΕΠΑ έχει ανασταλεί, επί μακρό χρονικό διάστημα, η σύνταξη ή το επίδομα αναπηρίας, έως ότου επανεξετασθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η σχετική Γνωμάτευσή.

Για την τραγική όμως αυτή κατάσταση, η οποία αποτελεί κεντρική συνιστώσα που οδηγεί σε μία πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση ευθύνεται αποκλειστικά η Πολιτεία, η οποία πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες που τις αναλογούν.

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε κάθε αρμόδιο φορέα και σε κάθε αρμόδιο παράγοντα ότι τα άτομα με αναπηρία μάχονται για την αξιοπρέπειά τους. Επιτέλους να μπει φραγμός σε πολιτικές και νοοτροπίες που έχουν μετατρέψει το νέο σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας σε τόπο βασανιστηρίου και εργαλείο δημοσιονομικού ελέγχου και περικοπής δαπανών για την ευπαθή ομάδα των ατόμων με αναπηρία.

Στα πλαίσια αυτά ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, καλούμε όλους τους Ανάπηρους και τις οικογένειές τους στην κινητοποίηση της 23ης Οκτωβρίου 2012 και ώρα 11:00 μπροστά από το ΚΕΠΑ Φθιώτιδας στο ΙΚΑ Λαμίας να ενώσουμε τη φωνή μας με τη φωνή όλων των Αναπήρων και των οικογενειών τους της Ελλάδας.

Για να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε τα ΚΕΠΑ να λειτουργήσουν βάσει των αρχών της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της αντικειμενικότητας και πάνω από όλα του σεβασμού και της αξιοπρέπειας των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.>>


ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ν. ΦΘ/ΔΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΜΕΑ Ν.Α. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ



πηγή: LamiaReport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου