Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Μάλι: Οι Ευρωπαίοι ειρηνοποιοί… σε νέα εκστρατεία

Πέρασε απαρατήρητη, μέσα στον ορυμαγδό της διαχείρισης της χρεωστικής κρίσης στη νότια Ευρώπη, αλλά αποτελεί ακόμη μία σαφή απόδειξη της ιμπεριαλιστικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα των ηγεμονικών δυνάμεων μέσα σε αυτήν.
Αναφερόμαστε στην ομόφωνη απόφαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ να στηρίξουν έμπρακτα τη διεθνή επέμβαση στο Μάλι. Οι υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν κατ' αρχήν να στηρίξουν έμπρακτα την αποστολή της Οικονομικής Κοινότητας των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS) και της Αφρικανικής Ένωσης στο Μάλι, προσχηματικός στόχος της οποίας είναι η εκδίωξη των ένοπλων ισλαμιστών που έχουν καταλάβει τον Βορρά αυτής της χώρας.
Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό σχέδιο, περίπου 250 Ευρωπαίοι εκπαιδευτές θα αναχωρήσουν στις αρχές του νέου έτους για το Μπαμακό προκειμένου να εκπαιδεύσουν τέσσερις ταξιαρχίες στρατιωτών του Μάλι. Ο στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευσή τους μέσα σε 6 μήνες. Η υλοποίηση της απόφασης θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα κρατήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο πρόκειται να εγκρίνει την αποστολή της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης το επόμενο διάστημα.
Πίσω από όλα αυτά δύσκολα κρύβεται η ασυγκράτητη στάση της Γαλλίας και της Γερμανίας να χωθούν χοντρά στις εξελίξεις στην περιοχή, διεκδικώντας λάφυρα από τον τεράστιο ορυκτό πλούτο της, και να επηρεάσουν τις ισορροπίες στη δυτική και υποσαχάρια Αφρική.
«Πιστεύουμε πως υπάρχει ένας πραγματικός κίνδυνος για την περιοχή, εάν το Μάλι παραμείνει ένας ακυβέρνητος χώρος, ελεύθερος για να δρουν τρομοκράτες και διακινητές ναρκωτικών»
δήλωσε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάθριν Άστον.
«Πρέπει να αποφύγουμε σε αυτό το πρώιμο στάδιο την ανάπτυξη μιας δεύτερης Σομαλίας, δίχως την έννομη τάξη»
σχολίασε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκουίντο Βεστερβέλε. «Δεν είναι δυνατόν ως ΕΕ να ανεχόμαστε στο βόρειο Μάλι να κατισχύει η τρομοκρατία» συμπλήρωσε.
Με το νόμπελ Ειρήνης στο ένα χέρι τους, οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές αποφάσισαν με το άλλο να βουτήξουν πάλι στο αίμα των λαών για να βγάλουν κέρδη για τις πολυεθνικές τους.

πηγή:
Προλεταριακή Σημαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου