Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΗΜΕΡΑ

  ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ!
Κινητοποιήσεις και σήμερα, σε διάφορους χώρους στο Δημόσιο, ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων.
Απεργούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας -

Θράκης (Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη και Έβρο).
Επίσης, η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει κηρύξει στάση εργασίας (12 το μεσημέρι έως 3 μ.μ. και 3 μ.μ. έως 6 μ.μ.). Η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ μιλά για «κοινές κινητοποιήσεις αιρετών και εργαζομένων», καλλιεργώντας την αυταπάτη περί κοινού μετώπου με τις δημοτικές αρχές, οι οποίοι κατά τα άλλα στήριξαν και στηρίζουν το πέρασμα των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων όπως η κατάργηση και ιδιωτικοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών, η ευρεία εφαρμογή των ευέλικτων και προσωρινών μορφών εργασίας και άλλα.Στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο με το νέο κυβερνητικό ''πραξικόπημα'' νομοθετικού περιεχομένου! Ένα ακόμα βήμα της τρικομματικής συγκυβέρνησης στον αντιδημοκρατικό της κατήφορο. Υπερασπιζόμενη με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία και με σκοπό να παρακάμψει τις δίκαιες αντιδράσεις των εργαζομένων στους δήμους ενάντια στη λεγόμενη διαθεσιμότητα, η συγκυβέρνηση προχωρά στην τελική ευθεία εφαρμογής της!
Πρόκειται για τη συνέχεια των εκβιασμών που είχε απευθύνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με εγκύκλιό του, στην οποία τόνιζε ότι θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία της απογραφής, σε περίπτωση που δεν δοθούν τα στοιχεία από τους δήμους.
Ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει ''αξιολόγηση'' εντός του 2013 με συγκεκριμένα κριτήρια και παραδέχτηκε ότι υπάρχει συμφωνία με την τρόικα για συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων.
Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα βγει σε διαθεσιμότητα το σύνολο των υπαλλήλων αορίστου χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων Διοικητικού, των φορέων που δεν έχουν δώσει λίστες.
Ως εκ τούτου οι υπάλληλοι αυτοί θα βγουν σε πρώτη φάση στη διαθεσιμότητα και θα μειωθεί ο μισθός τους κατά 25% και εν συνεχεία, όταν θα οριστικοποιηθούν τα στοιχεία για όσους πράγματι εντάσσονται σε διαθεσιμότητα, θα λάβουν αναδρομικά το σύνολο των μισθών τους.
Συνεχίζοντας την τακτική των εκβιασμών, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης διευκρινίζουν δε, ότι επειδή η απογραφή συνδέεται με την αρχή πληρωμής στο Δημόσιο, η μη αποστολή των στοιχείων από τις διευθύνσεις προσωπικού μπορεί να στερήσει τη μισθοδοσία και όσων εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα. Σημειώνουν, επίσης, ότι η αρχή πληρωμών στο Δημόσιο ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών.
Όπως είναι γνωστό οι 2.000 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα (πάνω από 700 υπολογίζονται οι λεγόμενοι επίορκοι που αναμένεται να τεθούν άμεσα σε αυτοδίκαιη αργία) υποτίθεται ότι δεν θα απολυθούν αλλά θα μετακινηθούν σε υπηρεσίες αιχμής, εκεί που υπάρχει άμεση και μεγάλη ανάγκη προσωπικού, όπως στα ασφαλιστικά ταμεία, την Υγεία, την Παιδεία και την αστυνομία.
Από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά και διά στόματος του υπουργού Αντώνη Μανιτάκη, το θέμα της κινητικότητας στο δημόσιο δεν είναι απαίτηση της τρόικας (σύμφωνα με τον Στουρνάρα όπως είπαμε υπάρχει συμφωνία με την τρόικα για απολύσεις!), αλλά ανάγκη για να λειτουργήσει εύρυθμα το Δημόσιο, μετά τον τεράστιο αριθμό συνταξιοδοτήσεων και την απαγόρευση προσλήψεων.
Επιπροσθέτως, κατά τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης η διαδικασία αυτή πρέπει να καθιερωθεί στο Δημόσιο και ο δημόσιος υπάλληλος πρέπει να εργάζεται εκεί που έχει ανάγκη το κράτος και όχι εκεί που αρχικά διορίστηκε. 


πηγή: Αντίσταση στις γειτονιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου