Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Η Νέα Δημοκρατία εκβιάζει και τρομοκρατεί για να χειραγωγήσει και να υφαρπάξει τη λαϊκή ψήφο

Κλιμακώνει η ΝΔ τα εκβιαστικά και τρομοκρατικά διλήμματα στο λαό, στο όνομα δήθεν της σταθερότητας και ομαλότητας, με στόχο να συσκοτίσει την πραγματικότητα, ώστε να αποσπάσει τη λαϊκή συναίνεση στη συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης.
Αυτό το χαρακτήρα, άλλωστε, έχει όλη η αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που εκδηλώθηκε και συνεχίζει να αναπτύσσεται την προεκλογική περίοδο, σχετικά με τις προθέσεις τής Κουμουνδούρου, π.χ. για τον τρόπο αποπληρωμής του δημόσιου χρέους ή τη διάθεση εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου στους Έλληνες καταθέτες προκειμένου ως κυβέρνηση να εξασφαλίσει κονδύλια.

Αντιπαράθεση που αφορά διαφορετικά μείγματα αστικής διαχείρισης, απευθύνεται στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, απαντά στα ζητούμενά του για το ποιος μπορεί να είναι ικανότερος διαχειριστής τής εξουσίας του και σε τίποτε δεν αφορά τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα.
Ο ίδιος ο Σαμαράς,  κάλεσε το λαό «να μείνουμε μονοιασμένοι, στο δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης», με «ενότητα και σύνεση». Να στοιχηθεί, δηλαδή, ο λαός πίσω από τα προτάγματα των ξένων και ντόπιων αφεντικών, να θεωρήσει δικά του τα συμφέροντά τους, αποδεχόμενος παραπέρα κατάργηση εργασιακών και άλλων δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες δεκαετιών, προκειμένου να διασφαλιστεί η επικυριαρχία τους.
   Στο μεταξύ, το πλαίσιο όπου θα κινηθεί η προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ έως τις 25 Γενάρη έδωσε ο  Σαμαράς, με την ομιλία του στη Λάρισα και στη συνέχεια σ' όλη τη διάρκεια τής κατά τα άλλα αποτυχημένης περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα, κανοναρχώντας μια επιχείρηση  εκφοβισμού του λαού για τα όσα φοβερά θα επισυμβούν  αν αυτός χάσει τις εκλογές, υιοθετώντας χρυσαυγίτικη  ρητορική για τους μετανάστες (στον Έβρο), προσδοκώντας κλιμάκωση  των ξένων παρεμβάσεων στα εσωτερικά της χώρας.
  «Αυτά τα δυόμισι χρόνια η Ελλάδα μπόρεσε και πέτυχε το μεγαλύτερο νοικοκύρεμα κράτους που έχει γίνει ποτέ στην Ιστορία. Βγήκε στην ανάκαμψη, έπιασε τους στόχους της νωρίτερα απ' ό,τι οι περισσότεροι πίστευαν, δεν έχει πια ελλείμματα κι ήταν έτοιμη να βγει τελείως από την εποχή των Μνημονίων», είπε ο Σαμαράς, παρουσιάζοντας σαν «νοικοκύρεμα» την εξαΰλωση των όποιων εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων είχαν απομείνει σε δημόσια Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση, κ.λ.π.
 Η περιλάλητη «μείωση των ελλειμμάτων» ακριβώς αυτό αφορά, την απομείωση των όποιων κοινωνικών παροχών είχαν τα εργατικά - λαϊκά στρώματα. Το δε «τέλος των μνημονίων» αποτελεί άλλο ένα προπαγανδιστικό παραμύθι για το τέλος του παρόντος προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, καθώς στο πλαίσιο της ΕΕ συνεχίζουν και εντείνονται τα μνημόνια διαρκείας μέσω των μηχανισμών μόνιμης επιτήρησης όλων των κρατών - μελών. «Η Ελλάδα πέρασε στην ανάπτυξη και από δω και μπρος κάθε μέρα θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη», συνέχισε ο Αντ. Σαμαράς. Μια ματωμένη και επίπλαστη ανάπτυξη που βασίζεται πάνω σε ολοένα και πιο άγρια, αντιλαϊκά μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η ανάκαμψη των κερδών για τα οποία κόπτεται.
 «Εκείνα που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι   πρόκει­ται να κάνει εάν ποτέ έβγαινε στην εξουσία, είναι εκείνα τα οποία με βεβαιότητα οδηγούν στη χρεοκοπία και επομένως οδηγούν στις αναταράξεις των Αγορών που βλέπουμε».
Στην πραγματικότητα, αποδίδει στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηριστικά που δεν έχει, εφόσον στελέχη του διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους το κεφάλαιο όχι μόνο ότι τα συμφέροντά του δεν θα κινδυνεύσουν από μια «αριστερή» διακυβέρνηση, αλλά θα εξυπηρετηθούν και καλύτερα ακόμα.
 Έτσι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ  ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος και με ποιο μείγμα αστικής διαχείρισης θα εξασφαλίσει στα λαϊκά στρώματα που πλήττονται  κάποια ψίχουλα επιβίωσης. «Μας οδηγούν σε σύγκρουση με όλους τους εταίρους μας ταυτόχρονα και ότι πια βάζουν την Ελλάδα όχι μόνον στην απομόνωση μέσα στην Ευρώπη, αλλά βάζουν την Ελλάδα εκτός Ευρώπης», συνέχισε ο  Σαμαράς, απευθυνόμενος ουσιαστικά  στους κυρίαρχους κύκλους εκτός αλλά και εντός Ελλάδας, παρουσιάζοντας τη ΝΔ ως εγγυητή και ικανότερο διαχειριστή των συμφερόντων τους.
«Και ποιος είναι ο πρώτος και πιο άμεσος κίνδυνος, αν συγκρουστούμε με την Ευρώπη εξαιτίας της ανευθυνότητας του ΣΥΡΙΖΑ; Θα χαθούν τα χρήματα της ΚΑΠ - της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής - που παίρνει ο Έλληνας αγρότης», συνέχισε ο. Σαμαράς την κινδυνολογία του, προκειμένου να δεχτεί ο λαός να συναινέσει και σε νέες θυσίες. «Ξέχασε» μόνο το γεγονός ότι τα κονδύλια που αναφέρει είναι πληρωμένα στο σύνολό τους απ' τον ελληνικό λαό μέσα από την άγρια φορολόγησή του, και επανακατευθύνονται στη χώρα μέσα από στοχευμένες διαδρομές και «ενισχύσεις».
Τέλος, ο Σαμαράς δεν παρέλειψε να δώσει τα διαπιστευτήριά του στο ΝΑΤΟ και να διαφημίσει τη «Γεωστρατηγική δύναμη που έχει σήμερα η Ελλάδα. Τη νέα πολιτική που ακολουθεί για το πιο σημαντικό από όλα τα οποία έχουμε, τα ενεργειακά μας αποθέματα». Αποσιώπησε βέβαια το γεγονός ότι απ' αυτή την ενεργειακή πολιτική κέρδη έχουν να αναμένουν μόνο τα μονοπώλια που παίρνουν θέση για να βάλουν στο χέρι τους πόρους του λαού και του τόπου.
    Όσο δε για την περιλάλητη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας μέσω της «ενεργειακής», της «επιχειρηματικής», της «στρατιωτικής» και όποιας άλλης διπλωματίας θέλουν να επικαλούνται,  αποσιώπησε  την πολύπλευρη εξάρτηση από ξένα οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά κέντρα που έχουν επιβάλει  καθε­στώς επιτήρησης και νεοαποικιακού ελέγχου, και το γεγονός ότι έχουν εκχωρήσει εθνική κυριαρχία υποθηκεύοντας την ανεξαρτησία της χώρας. Στο μεταξύ, την προσοχή των ΜΜΕ συγκέντρωσε ο επίτροπος στην Κομισιόν και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Δ. Αβραμόπουλος, στην επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Παπούλια, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι αναζητά σημαντικότερο ρόλο εν μέσω της ευρύτερης αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού.
Κινήσεις επίσης παρατηρούνται εντός της ΝΔ για το πλασάρισμα  επίδοξων δελφίνων που προσβλέ­πουν στη μετά Σαμαρά εποχή.
★★★
Η ΝΔ επιστρατεύει το φόβο για να κινητοποιήσει ανάλογα συντηρητικά αντανακλαστικά σε όσους επηρεάζονται από το φόβο της «αστάθειας».
 Ο αρχηγός της ΝΔ, Αν. Σαμαράς, όπου σταθεί και βρεθεί διατείνεται ότι αυτό που προέχει είναι η «σταθερότητα», η συνέχιση αυτής της πολιτικής που εφαρμόζει το κόμμα του, ενώ προειδοποιεί ότι σε διαφορετική περίπτωση «η καταστροφή είναι προ των πυλών».
 Η σταθερότητα που επικαλείται είναι η «σταθερότητα» του ενάμισι εκατομμυρίου των ανέργων. Το 25,5% «έπιασε» η ανεργία το γ' τρίμηνο του 2014, ανάμεσα στους οποίους το 49% να είναι στις ηλικίες των 15 - 24 και στις νέες γυναίκες φτάνει στο 56,6%. Είναι η «σταθερότητα» όπου το ενάμισι εκατομμύριο των εργαζομένων έχει μηνιαίο εισόδημα κάτω από 500 ευρώ μεικτά, της μερικής απασχόλησης, της «εκ περιτροπής» εργασίας, των 92.000 θέσεων πεντάμηνης απασχόλησης σε προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» και «voucher». Στα πρώτα, οι μηνιαίες αποδοχές είναι 490 ευρώ και 425 ευρώ, αντίστοιχα, όπου στα περισσότερα προγράμματα είναι ανασφάλιστοι και πάει λέγοντας. Είναι η «σταθερότητα» της κατάργησης της σύνταξης για όσους γεννήθηκαν μετά το 1974, αφού και 4.500 ένσημα να παραμείνουν ως απαίτηση για συνταξιοδοτικό δικαίωμα και δε φτάσουν τα 6.000 ποιος θα μπορέσει να τα συγκεντρώσει με τα αντεργατικά μέτρα. Για τους συνταξιούχους, «σταθερότητα» σημαίνει επιβίωση με συντάξεις πείνας.
Η μέση κύρια σύνταξη είναι μόλις στα 708 ευρώ μεικτά και η μέση κύρια σύνταξη γήρατος είναι 778 ευρώ μεικτά. Ακόμα μικρότερη είναι η μέση κύρια σύνταξη αναπηρίας, που φτάνει μόλις τα 569,4 ευρώ μεικτά και αφορά 265.929 συντάξεις, ενώ η μέση σύνταξη θανάτου είναι 549,8 ευρώ μεικτά. Για τους αυτοαπασχολούμενους η «σταθερότητα» σημαίνει είτε λουκέτο είτε χρέη προς τον ΟΑΕΕ και άρα ανασφάλιστοι οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.
Για τους αγρότες η «σταθερότητα» μεταφράζεται σε συνεχιζόμενη και εντεινόμενη φτώχεια από την άγρια φορολόγηση, το πετσόκομμα των επιδοτήσεων, τις αυξήσεις στα μέσα και εφόδια και εξευτελιστικές τιμές σε όλα σχεδόν τα προϊόντα.
Η ΝΔ αυτήν τη σταθερότητα υπηρετεί, ενώ και για την επόμενη των εκλογών η κλιμάκωση όλων των σκληρών μέτρων είναι δεδομένη μέσα από την απαρέγκλιτη τήρηση των μνημονιακών δεσμεύσεων, αλλά και τα νέα βαρύτατα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που απαιτεί η ένταξη στην "Πιστωτική Γραμμή" και με τα οποία ήδη έχει συμφωνήσει και δεσμευτεί ως κυβέρνηση.
Κάλυψη δημοσιονομικού κενού πάνω από 2 δις ευρώ για το 2015, πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, νέες  απολύσεις  στο δημόσιο τομέα, κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία και επαναφορά της εργοδοτικής ανταπεργίας (λοκάουτ), πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας, νέα επίθεση στις συντάξεις και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, νέες περικοπές των μισθών στο δημόσιο, κατάργηση χαμηλών συντελεστών στο ΦΠΑ, "διαχείριση" των "κόκκινων δανείων", επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, είναι αυτά που ήδη έχουν συμφωνηθεί και θα εφαρμοστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου