Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ O.DI.TEC

Συνάδελφοι,
Τα τελευταία χρόνια στο χώρο εργασίας σας βιώσατε την εργοδοτική επιθετικότητα και αυθαιρεσία που εκφράστηκε με διάφορους τρόπους. Μειώσεις μισθών, καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων, διαθεσιμότητες, καταστρατήγηση ειδικοτήτων, ελλιπή μέτρα ασφαλείας, απολύσεις, κ.ά.
Η εργοδοσία εκμεταλλεύτηκε το ότι ήσασταν ανοργάνωτοι, ασυνδικάλιστοι, την ανοχή και την υποχωρητικότητα που επιδείξατε και ενθαρρυμένοι απ΄αυτά χρησιμοποίησε σε βάρος σας κάθε αντεργατικό μέτρο προκειμένου να αυξήσει το βαθμό εκμετάλλευσης, να βγάλει περισσότερα κέρδη. Έφτασε στο σημείο να σας χρωστά δεδουλευμένα πολλών μηνών διαμορφώνοντας έτσι καθεστώς απληρωσιάς.
Η περίπτωσή σας δεν είναι η μοναδική. Αυτά συμβαίνουν και σε άλλους εργασιακούς χώρους και μέχρι οι εργαζόμενοι να σηκώσουν συλλογικά το ανάστημά τους, να πουν φτάνει πια!!!
Συνάδελφοι,
Χαιρετίζουμε την απόφασή σας, συλλογικά με απεργία να διεκδικήσετε την αποπληρωμή των όσων σας οφείλει η εργοδοσία. Αυτό ήταν που φόβισε την εργοδοσία και την υποχρέωσε να υποβάλλει συγκεκριμένο πλάνο συνολικής εξόφλησης των μισθών που σας χρωστά. Σημειώσατε μία νίκη.
Επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά ότι οι εργάτες όταν δρουν ενωμένοι, ασυμβίβαστοι και ανυποχώρητοι απέναντι στην εργοδοσία, ο αγώνας τους θα φέρει αποτελέσματα. Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει οι εργάτες να ακολουθούμε της ενότητας, της αλληλεγγύης, της πάλης για τα δικαιώματά μας, για την προστασία της ίδιας μας της ζωής.
Δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να θεωρήσετε ότι «ο λύκος έγινε αρνί». Γι΄αυτό δεν πρέπει να επαναπαυτείτε, δε χωράει κανένας εφησυχασμός.
Σας καλούμε να γραφτείτε στο Κλαδικό Σωματείο «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» και οργανωμένα να προωθούμε τις ενέργειες για την προστασία και προαγωγή των δικαιωμάτων μας. Θα είμαστε δυναμικά στο πλευρό σας.

πηγή:  thivarealnews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου