Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

Συμμετοχή του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας στην 24ωρη πανελλήνια απεργία του κλάδου στις 30/6

Συναδέλφισες και συνάδελφοι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21/6/2015 το νέο έκτακτο Δ.Σ της ομοσπονδίας μαζί με ευρεία σύσκεψη των σωματείων του κλάδου.Στην συζήτηση μεταφέρθηκε πλούσια πείρα από τα σωματεία για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς.
Η επίθεση των βιομήχανων είναι σε ημερήσια διάταξη καθώς θέλουν να πάνε πιο κάτω τους μισθούς και τα μεροκάματα.
Αυτό επιβεβαιώνεται και στις συναντήσεις που έγιναν με τον ΣΕΒ στις 16-17 Ιουνίου για τις νέες ΣΣΕ και την υπογραφή τους που παλεύει η ομοσπονδία.
Για την ΣΣΕ στα εμφιαλωμένα ποτά ο ΣΕΒ και οι εκπρόσωποι έκαναν αντιπρόταση την σύμβαση του
2009 και να φτιαχτεί 4μελή επιτροπή (2+2) για να συζητήσει την ένταξη νέων ειδικοτήτων στην νέα σύμβαση.
Μάλιστα είπαν ότι μπορεί να υπογραφεί ως τέλος Ιουνίου, αν και εφόσον συμφωνήσουν και αυτοί που έλειπαν (αναψυκτικά – οινοποιία ).
Παρά και την συνεχιζόμενη παρελκυστική τους τακτική δεχτήκαμε την αντιπρόταση τους και τους καλέσαμε να ορίσουν νέα συνάντηση.
Μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία ενημέρωση.
Για τις ΣΣΕ (παστερίωσης, τυροκομίας και τυποποιημένων τροφίμων) οι εργοδότες ήταν πιο ξεκάθαροι. Πρότειναν νέα σύμβαση στα 586 ευρώ και ειδικά στην παστερίωση και τυροκομίας να αφαιρεθούν οι ειδικότητες που αφορούν τους (περιοδεύοντες-πωλητές, οδηγούς- πωλητές και καταμετρητές).
Η ομοσπονδία μας αρνήθηκε την πρόταση τους και ξεκαθαρίσαμε ότι κάτω από τα επίπεδα του 2009 δεν πάμε.
Εδώ και 6 χρόνια ο κλάδος είναι χωρίς ΣΣΕ με ευθύνη του ΣΕΒ που έχει την στήριξη και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ήταν και είναι ο διακαής πόθος των βιομηχάνων η οριστική κατάργηση τους.
Παρά και αυτό η διαφορετική προσέγγιση στα εμφιαλωμένα είναι γιατί υπάρχει αυξημένη παραγωγή αυτή την περίοδο, αλλά κυρίως γιατί είναι το πιο οργανωμένο έμπειρο και πρωτοπόρο κομμάτι στον κλάδο, καθώς υπάρχουν σωματεία και αποφάσεις από Γ.Σ για απεργία αν και εφόσον δεν υπογραφούν νέες ΣΣΕ.
Συνάδελφοι, συναδέλφισες οι βιομήχανοι μας έχουν κηρύξει πόλεμο. 
Γι΄αυτό και πρέπει να συγκεντρώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε εκείνο το μέτωπο που είμαστε πιο ισχυροί και αυτό είναι στα εμφιαλωμένα.
Αν τους αναγκάσουμε και υπογράψουν ΣΣΕ θα είναι μεγάλη υπόθεση και για τις άλλες ΣΣΕ στον κλάδο αλλά και συνολικά για την εργατική τάξη της χώρας μας.
Θα προκαλέσουμε σημαντικό ρήγμα που θα λειτουργήσει ως ντόμινο στις εξελίξεις.
Θα βοηθήσει και τους άλλους εργαζόμενους σε όλο τον κλάδο που είναι ανοργάνωτοι να πιστέψουν στην δύναμη τους.
Θα δείξει με τον πιο σαφή τρόπο ότι η μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ ήταν και θα είναι ζήτημα συσχετισμών δύναμης.
Όλα τα παραπάνω συζητήθηκαν στο έκτακτο ΔΣ και με την σύμφωνη γνώμη των σωματείων αποφασίστηκε ότι ως την Τετάρτη 24 Ιουνίου δεν έχουν ορίσει συνάντηση για υπογραφή νέας σύμβασης θα προχωρήσουμε σε: 
· 24ωρη προειδοποιητική απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη 30/6 στον κλάδο των εμφιαλωμένων στις επιχειρήσεις σε όλη την χώρα.
Γι΄αυτό καλούμε όλα τα συνδικάτα να σχεδιάσουν και να οργανώσουν τις απεργιακές φρουρές στους χώρους ευθύνης τους.
Όλα τα σωματεία σε όλο τον κλάδο να εξασφαλίσουν δυνάμεις που θα βοηθήσουν και θα στηρίξουν με όλους τους τρόπους την κινητοποίηση εκείνης της μέρας.
Τέλος καλούμε όλες τις ομοσπονδίες και τα σωματεία στον κλάδο τροφίμων – ποτών αλλά και τους άλλους κλάδους να δείξουν την αλληλεγγύη τους, στην υπόθεση μας.
Να διαθέσουν δυνάμεις προς ενίσχυση των απεργιακών φρουρών σε συνεννόηση με την ομοσπονδία.
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΣΕ ΑΦΟΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΟ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΩΝ ΣΣΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ. 
ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΜΜΙΑ ΣΣΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου