Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

«Γεια σας και καλή αντάμωση ως νικητές!» στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το ντοκιμαντέρ «Γειά σας και καλή αντάμωση, ως νικητές!» (δείτε και εδώ),θα προβληθεί στο 18 φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τις εξής ημερομηνίες:

Προβολές:

Αίθουσα Παύλος Ζάννας | Ολύμπιον | 14/3/2016 | 17:30

Αίθουσα Φρίντα Λιάππα | Αποθήκη 'Δ Λιμάνι | 15/3/2016 | 13:15

Μετά τις προβολές θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές.

Υπόθεση:
To ντοκιμαντέρ ακολουθεί την δράση των ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στο Γράμμο και το Βίτσι, τα έτη 1948 και 1949, μέσα απ’ τις αφηγήσεις του λοχαγού του ΔΣΕ, Ηλία Μεταλλίδη. Ο Ηλίας Μεταλλίδης ανήκε στην ταξιαρχία της Σχολή Αξιωματικών του ΔΣΕ και συμμετείχε σε σημαντικές μάχες(Φλώρινα, Πατώματα, Λέσιτς κ.α) τις οποίες και εξιστορεί, όχι με την μορφή μιάς αυτοβιογραφίας αλλά προσπαθώντας να φωτίσει πλευρές του κινήματος το οποίο υπηρέτησε. Αυτόν τον χαρακτήρα έχει το ντοκιμαντέρ: της Βιωμένης Ιστορίας. Στο πρόσωπο του Ηλία Μεταλλίδη τιμούμε όλες τις αγωνίστριες και όλους τους αγωνιστές, που έπεσαν στα πεδία των μαχών, στα ξερονήσια και στις φυλακές, παλεύοντας για ένα καλύτερο κόσμο.
Στην πρώτη προβολή (Αίθουσα Παύλος Ζάννας- Ολύμπιον, 14/3/2016, 17:30) θα παραβρίσκεται και ο 92χρονος Ηλίας Μεταλλίδης.

Η ομάδα δημιουργίας:

Νίκος Νούλας (σενάριο/σκηνοθεσία)
Μίτσος Γκάζης (τεχνική επιμέλεια/μοντάζ)
Τάσος Γκούβας (μοντάζ/ σπικάζ/ υποτιτλισμός)
Αθηνά Τέσκου (σπικάζ)
Πέτρος Βραμπάκης (εικονοληψία)
Στέργιος Θεοδωρίδης (μουσική επιμέλεια)

Η σελίδα μας: https://www.facebook.com/metallidis.documentary
και η εκδήλωση στο FB: https://www.facebook.com/events/1685443001732149/

πηγή: antigeitonies.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου