Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

ΛΑ-ΑΑΣ Φθιώτιδας: Ανακοίνωση για τα ρατσιστικά και ξενοφοβικά γεγονότα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας

Οι ξενοφοβικές, ρατσιστικές και μισαλλόδοξες κραυγές, που ακούστηκαν στη γενική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, από μια ολιγάριθμη ομάδα μελών και μη μελών του, σχετικά με τη φοίτηση των προσφυγόπουλων, στο εν λόγω σχολείο, κατά τις απογευματινές ώρες, στις οποίες πρωτοστάτησε γνωστό στέλεχος (δημοτικός σύμβουλος)  της δημοτικής παράταξης του δημάρχου Λαμιέων, είναι προσβολή στα φιλόξενα, αλληλέγγυα και δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας.
Είναι απαράδεκτο να ακούγονται φωνές από γονείς και υποτιθέμενους γονείς του σχολείου (αφού κάποιοι από αυτούς δεν έχουν παιδιά στο 6ο Δημοτικό Σχολείο, όπως ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος), που ανάγουν μικρά παιδιά σε «μέγιστο εθνικό κίνδυνο», που αντιπαραβάλουν τη φτώχεια και την ανέχεια του ελληνικού λαού, με την προσφυγιά αυτών των παιδιών. Είναι θετικό ότι και στην ανακοίνωση του, την επομένη των γεγονότων, ο Σύλλογος γονέων του σχολείου, διαχώρισε την θέση του από αυτές τις απόψεις και συμπεριφορές.
Τα ακροδεξιά, ρατσιστικά και φασιστικά στοιχεία, πατώντας πάνω στα υπαρκτά προβλήματα που δημιουργεί η αντι-μεταναστευτική και αντι-προσφυγική πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που έχει εγκλωβίσει στην χώρα μας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στους κατατρεγμένους και ξεσπιτωμένους, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, ενώ την ίδια στιγμή δεν ψελλίζουν ούτε μια κουβέντα για τα εγκλήματά των ιμπεριαλιστών.
Νερό στον μύλο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού δίνει και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε η κυβέρνηση το στοιχειώδες δικαίωμα των παιδιών των προσφύγων στην μόρφωση, αφού η κυβερνητική πολιτική, διακατέχεται από την λογική της γκετοποίησης και του διαχωρισμού, καθώς οι «μονάδες εκπαίδευσης» προβλέπεται να λειτουργούν απογευματινές ώρες για τα προσφυγόπουλα, απομονώνοντάς τα και αποκλείοντάς τα από την υπόλοιπη σχολική ζωή. Χρησιμοποιώντας μη μόνιμο προσωπικό, κυρίως με προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, εργαζόμενους σε ΜΚΟ που οσμίστηκαν χρήματα, εργαζόμενους σε ΕΣΠΑ κοινωφελούς ή και εθελοντικής εργασίας. Βέβαια αυτή η κατάσταση δεν διαφέρει και πολύ σε σχέση με την σημερινή πραγματικότητα στο δημόσιο σχολείο.
Πάνω στο έδαφος αυτής της κατάστασης βρίσκουν την ευκαιρία κάθε λογής ρατσιστικές, αντιδραστικές και φασιστικές φωνές και οργανώσεις να δείξουν το μίσος και την απανθρωπιά τους, να ασκήσουν  τη μαύρη τους πολιτική. Να τρομοκρατήσουν και να φοβίσουν, να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και τους γονείς για το τι πρόκειται να συμβεί.
Ο λαός μας έχει δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη και την υλική του βοήθεια στους πρόσφυγες, στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, με τους οποίους όχι μόνο δεν έχει τίποτα να χωρίσει, αλλά έχει πολλά να μοιραστεί. Πρώτα και κύρια, τον αγώνα για μια ανθρώπινη ζωή.
Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Φθιώτιδας καταγγέλλει αυτά τα γεγονότα και καλεί κάθε γονιό ξεχωριστά, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, την εκπαιδευτική κοινότητα, όλο το δημοκρατικό Φθιωτικό λαό, να ορθώσουμε από κοινού μέτωπο ενάντια στο φίδι του φασισμού, κοινό μέτωπο για  πραγματική, σύγχρονη εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτου εθνικότητας και θρησκείας.
Δίπλα στους αγώνες του ελληνικού λαού και των εργαζόμενων ενάντια στα μνημόνια, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, να αναπτυχθεί κίνημα διεκδίκησης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες! Για ανθρώπινες συνθήκες στέγασης, σίτισης, για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για την παροχή ασύλου και νομιμοποιητικών εγγράφων, για το δικαίωμα στη δουλειά, στην εκπαίδευση, στην ελεύθερη μετακίνηση για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
8 Νοέμβρη 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου