Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Σωματείο Εμπ/λων & Ιδιωτικών υπαλλήλων ν. Φθιώτιδας: Ανακοίνωση για λευκή νύχτα στη Λαμία και απεργία 8 Δεκέμβρη

Συνάδελφοι, συν/σες
Πριν λίγες μέρες οριστικοποιήθηκε μέσα και από το περιφερειακό συμβούλιο με απόφαση της πλειοψηφίας ότι έρχεται η λευκή νύχτα και στην πόλη μας. Ο εμπορικός σύλλογος της πόλης μαζί με το Δήμο της Λαμίας και την ομοσπονδία επαγγελματιών αποφάσισαν στις 2 του Δεκέμβρη να κρατήσουν τα μαγαζιά ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα, σε συνέχεια των υπόλοιπων πόλεων της χώρας που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις.
Τους εργαζόμενους όμως στα μαγαζιά τους έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Δεν ρώτησαν κανένα συνάδελφο αν συμφωνεί με αυτό το μέτρο, καμία μητέρα αν μπορεί να αφήσει τα παιδιά στο σπίτι μόνα τους έως αργά τα μεσάνυχτα, γενικότερα δεν ενδιαφέρθηκαν καν, να ρωτήσουν την άποψη του σωματείου, γιατί γνωρίζουν ότι είναι τελείως αντίθετο με αυτό το μέτρο.
Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε όλους τους εργαζόμενους αλλά και στους μικρούς εμπόρους της πόλης που κινδυνεύουν κάθε μέρα να κλείσουν το μαγαζί τους από τα χρέη, ότι δεν θα τους σώσει η λευκή νύκτα ούτε το κάθε λογής χάπενινγκ. Ούτε και η τσέπη της λαικής οικογένειάς γεμίσει με τις μαύρες Παρασκευές
Πρέπει να γίνει καθαρό ότι είναι κατεύθυνση της ίδιας της ΕΕ να καταργήσει το ωράριο των εργαζομένων πλήρως, να δουλεύουν τα μαγαζιά απελευθερωμένα, όλες τις Κυριακές του χρόνου, ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας δηλαδή να δώσει έδαφος μεγαλύτερης κερδοφορίας στο μεγάλο κεφάλαιο.
Μέσα από τη λευκή νύκτα θέλουν να πετύχουν με δούρειο ίππο το κάθε εμπορικό σύλλογο την απελευθέρωση του ωραρίου ώστε αργότερα να μπορούν και οι μεγάλες επιχειρήσεις να ζητούν το ίδιο ωράριο με τα μικρά μαγαζιά στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Άραγε ποιος τότε θα μπορεί να βάλει φρένο στα σουπερμάρκετ και στα μεγάλα πολυκαταστήματα;
Όταν ο λαός πεινάει, η νεολαία της πόλης είναι άνεργη ή κακοπληρωμένη, όταν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν τόσες περικοπές, τόση φορολογία, μπορούν να μπουν στα μαγαζιά και να ψωνίσουν;
Γνωρίσαμε την ανάπτυξη, καταλάβαμε και την κρίση.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι όποια ανάπτυξη και αν έρθει θα είναι πάνω από το τσάκισμα όποιου δικαιώματος έχει απομείνει. Ότι αυτά τα μέτρα που παίρνουν δεν θα τα πάρουν πίσω. Ότι ο νέος συνδικαλιστικός νόμος έρχεται για να βάλει νέα εμπόδια στην οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης ενάντια σε αυτή τη πολιτική.
Την ίδια ώρα που ξεδιπλώνεται η αντιλαϊκή επίθεση η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) όχι μόνο δεν κάνει αναφορά αλλά αντιθέτως προχώρησε στην διάλυση του ίδιου του Εργατικού Κέντρου για να ξεπλύνει τις αμαρτίες της για την σήψη που οι ίδιοι έχουν προκαλέσει, οδηγώντας το σε οικονομικό αδιέξοδο.
Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, μέλη του σωματείου σε γενική συνέλευση την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 7:00μμ στο εργατικό κέντρο να συντονίσουμε τη δράση μας για το επόμενο διάστημα.
Ο καθοριστικός παράγοντας που θα επιδράσει προς όφελος των εργαζομένων στην παρεμπόδιση των μέτρων, στην επίτευξη κατακτήσεων είναι το επίπεδο οργάνωσης μέσα στους χώρους δουλειάς, σε κάθε κατάστημα, σε κάθε αποθήκη, σε κάθε εργασιακό χώρο. Είναι η μεγαλύτερη συσπείρωση σε ταξική κατεύθυνση ενάντια στα μονοπώλια, την ίδια την ΕΕ αλλά και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
Όλοι στον αγώνα για :
· Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
· Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
· Κάλυψη των απωλειών.
· Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
Καλούμε το κάθε συνάδελφο να αντισταθεί μαζί με το σωματείο του, με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ ενάντια στην Λευκή νύχτα, να μην μπει κανένας για δουλειά. Να παλέψει ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που ετοιμάζει νέα επίθεση, νέα φοροληστεία για να πετύχει τα ματωμένα πλεονάσματα.
Την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2016 από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας κάνουμε στάση εργασίας.
Δίνουμε τη μάχη για την καλύτερη προετοιμασία της πανελλαδικής απεργίας στις 8 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου