Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΛΑ-ΑΑΣ Φθιώτιδας: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΑΣ


Η Λαϊκη Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Φθιώτιδας καταγγέλλει την απόφαση της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Λαμίας να απολύσει τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα και να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των σκουπιδιών.
Με πλήρη αναλγησία και χωρίς να εξετάσει καμία από τις άλλες επιλογές που επέτρεπε η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, η οποία ήταν αποτέλεσμα του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, για να παραμείνουν αυτοί οι εργαζόμενοι, έστω και προσωρινά στην εργασία τους, επέλεξε την πλέον σκληρή αντεργατική επιλογή. Να τους στείλει στην ανεργία!
Βέβαια αυτή η επιλογή εκπορεύονταν από την ανάγκη της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία του αναγκαίου άλλοθι - της έλλειψης προσωπικού - ώστε να προχωρήσει στην εκχώρηση της υπηρεσίας καθαριότητας σε μεγαλοεργολάβους και μάλιστα σε πρώτη φάση με διαδικασίες εξπρές.
Ο δήμαρχος αποκαλύπτει πλέον το σκληρό αντιλαϊκό του πρόσωπο και την ευθυγράμμιση του με τις μνημονιακές επιταγές των απολύσεων στο δημόσιο τομέα και των ιδιωτικοποίησεων βασικών κοινωνικών αγαθών, πετώντας από πάνω του το αντιμνημονιακό προσωπείο, με το οποίο εκλέχτηκε στις προηγούμενες εκλογές.
Την πολιτική αυτή της δημοτικής αρχής θα κληθεί να πληρώσει ο Λαμιώτικος λαός, που θα δει την αύξηση των δημοτικών του τελών για υποβαθμισμένες υπηρεσίες καθαριότητας, που θα παρέχονται από τον εργολάβο, με εργαζόμενους σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.
Τις επιλογές αυτές του δημάρχου πριμοδοτεί η πολιτική της κυβέρνησης που έχει αφήσει άθιχτο όλο το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο, που απαγορεύει τις προσλήψεις στο δημόσιο, που αποδέχεται νέες δεσμεύσεις προς τους δανειστές και προωθεί την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων βασικών κοινωνικών αγαθών.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς, όλους τους εργαζόμενους και το Λαμιώτικο λαό να αντισταθούν σε αυτές τις επιλογές της δημοτικής αρχής.
Να παλέψουμε:
  • Για την επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων.
  • Για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα.
  • Για να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των σκουπιδιών.
  • Για δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου