Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017

Απεργία στη ΛΑΡΚΟ την Τρίτη 29 Αυγούστου ενάντια στις απολύσεις

Με πρώτο αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων στην εργολαβία Καρατσώλη στη ΛΑΡΚΟ, το Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας, κήρυξε 24ωρη απεργία την Τρίτη 29 Αυγούστου.
Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πύλη του εργοστασίου στις 5.30 π.μ.. Θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα και Γενική Συνέλευση στο Κινηματογράφο «Ίλιον».
Στο κάλεσμά του το Συνδικάτο, αναφέρει:
«Την Πέμπτη 17/08/2017 συνεδρίασε το ΔΣ του Συνδικάτου μας με αφορμή τις απολύσεις που έγιναν στην εργολαβία Καρατσιώλη στη ΛΑΡΚΟ. Υπενθυμίζουμε πως οι απολύσεις είχαν ανακληθεί, οι συνάδελφοι μια μέρα πριν την τετράωρη στάση που είχαμε προκηρύξει ήρθαν για δουλειά και εφόσον αναστείλαμε την 4ωρη στάση την επόμενη μέρα τους απολύσαν ξανά.
Σήμερα οι συνάδελφοι μας έχουν πάρει την απόλυση με Δικαστικό Επιμελητή. Η εργολάβος δεν τους έχει καταβάλει όλα τα δεδουλευμένα, η Καταγγελία Σύμβασης έχει πλαστές ημερομηνίες πρόσληψης με αποτέλεσμα να μην πάρουν αποζημίωση και επίδομα ανεργίας. Η Διοίκηση και η Διεύθυνση μέχρι σήμερα αρνείται πεισματικά να δώσει τις ωροχτυπήσεις που βεβαιώνουν την ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία κάνοντας προκλητικά πλάτες στους εργολάβους.
Η πλειοψηφία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ σήμερα έχει βιώσει το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών στο πετσί της. Διαχρονικά οι Κυβερνήσεις και η σημερινή , οι διορισμένες από αυτές Διοικήσεις και Διευθύνσεις είναι υπέρ του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών. Πάντα και για τους δικούς τους λόγους υπερασπίζονται τους εργολάβους.
Το κύριο για εμάς τους εργαζόμενους είναι ότι είμαστε τα θύματα της πολιτικής τους. Είτε εργαζόμαστε στην ΛΑΡΚΟ μέσω εργολάβου, είτε σήμερα μας έχει η ΛΑΡΚΟ χωρίς δικαιώματα όπως τριετίες, βασικούς μισθούς, αναβαθμίσεις χωρίς χρήματα, ΣΣΕ κ.λπ., είτε ακόμη είμαστε παλιοί εργάτες και η ΛΑΡΚΟ θέλει να μας ξεφορτωθεί μια ώρα αρχύτερα λέγοντας μας "ανήθικους συνταξιούχους", όλοι μας είμαστε θύματα της πολιτικής τους.
Απέναντι σε αυτή την επίθεση που θα οξυνθεί από την πλευρά των μετόχων της ΛΑΡΚΟ τους επόμενους μήνες, επικαλούμενοι το μισθολογικό κόστος, οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιδράσουμε. Όχι μόνο να αμυνθούμε, άλλα κύρια να αντεπιτεθούμε διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή.
Η υπομονή όλων των εργαζομένων εξαντλήθηκε. Πολύ εργασία - λίγες οι θέσεις εργασίας. Ακριβή ζωή - μικροί μισθοί, πολλοί φόροι – λίγες παροχές και στο τέλος απολύσεις, ανασφάλιστη εργασία, απλήρωτη εργασία και τσεπωμένοι εργολάβοι.
Τα περιθώρια οι εργαζόμενοι να βρουν το δίκιο τους στις αρμόδιες υπηρεσίες και στους νόμους στένεψαν κατά πολύ. Οι Κυβερνήσεις, ως κράτος των εργοδοτών, στα πλαίσια της ΕΕ και για την εξυπηρέτηση των αφεντικών τους ισοπέδωσαν κάθε κατάκτηση με νόμους και συνεχίζουν μέχρι να μας κάνουν δούλους.
Μόνη λύση απέναντι σε αυτή την επίθεση είναι να είμαστε όλοι μαζί, μια γροθιά, στη λογική του ένας για όλους και όλοι για έναν. Δύσκολο, άλλα ρεαλιστικό και αναγκαίο.
Από αυτήν την σκοπιά και έχοντας δεδομένο πως παρά αυτά που ακούγονται και γράφονται εμείς οι εργαζόμενοι βλέπουμε το εργοστάσιο να πηγαίνει με φουλ τις μηχανές, τεντώνοντας τους εργαζόμενους για να εξυπηρετηθούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που παίρνουν το νικέλιο για να το αξιοποιήσουν. Έχοντας δεδομένο πως Διοίκηση και Κυβέρνηση γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την ασφάλεια, το μεροκάματο και τα κεκτημένα των εργαζομένων που είναι οι παραγωγοί αυτού του πλούτου. Το ΔΣ του Συνδικάτου μας, σε αυτήν τη λογική και με αφορμή τις απολύσεις, αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργίας των μελών μας για την Τρίτη 29 Αυγούστου και Γενική Συνέλευση την ίδια μέρα.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να πούμε για την στάση της πλειοψηφίας του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ και της ΠΟΕΜ που παρά το γεγονός ότι είναι ενήμεροι για την κατάσταση, με τη σιωπή τους και με την παρασκηνιακή δράση τους, επιβεβαιώνουν με ποιον είναι. Έχοντας κριτήριο καθαρά και μόνο τη ψήφο και την υπονόμευση της ταξικής κατεύθυνσης που έχει η Διοίκηση του Συνδικάτου μας, κάνουν πλάτες στην ΛΑΡΚΟ και στην Κυβέρνηση.
Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 5:30 π.μ., στην πορεία και στην Γενική Συνέλευση.
Καλούμε όποιος συνάδελφος δεν είναι μέλος του Συνδικάτου μας να γίνει για να μπορεί να απεργήσει μέχρι και την Παρασκευή 25 Αυγούστου όπου θα στείλουμε το προσωπικό ασφαλείας στην ΛΑΡΚΟ με δικαστικό επιμελητή. Καλούμε την εργατιά, τα Συνδικάτα, τους λαϊκούς φορείς και το λαό της περιοχής να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα μας. Δεν είναι ο αγώνας μας ενάντια στο Σωματείο της ΛΑΡΚΟ και στην ΠΟΕΜ. Είναι αγώνας ενάντια στις απολύσεις και στα αντεργατικά τους σχέδια. Είναι αγώνας για τη βελτίωση της ζωής μας.
Διεκδικούμε:
·         Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων.
·         Την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών.
·         Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Απαιτούμε οργανόγραμμα που να περιέχει αναλυτικά όλες τις ειδικότητες ανά τμήμα.
·         Να γίνουν νέες προσλήψεις εργατοτεχνικού, διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού.
·         Αναγνώριση και καταβολή τριετιών και βασικών μισθών σε όλους τους εργαζόμενους.
·         Καταβολή των χρημάτων σε αναβαθμίσεις.
·         Καταβολή όλων των αναδρομικών με τόκους που έχουν προκύψει από την καταπάτηση  των παραπάνω.
·         Να δίνονται τα σπίτια στους οικισμούς σε όποιο εργαζόμενο αιτείται, φτιαγμένα από τη ΛΑΡΚΟ και να συντηρούνται από αυτή.
·         Να εκπληρώνει η ΛΑΡΚΟ ανελλιπώς τις υποχρεώσεις της στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο των εργαζομένων.
·         ΣΣΕ που να περιέχει όλα τα κεκτημένα των προηγούμενων (δάνεια, εκδρομές κλπ).
Όποιος συμφωνεί με τα αιτήματα απεργεί και συμμετέχει στις διαδικασίες. Η επιτυχία της απεργίας θα κρίνει την αποτελεσματικότητα, θα είναι παρακαταθήκη για τον μέλλον».
 πηγή: 902.gr
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου