Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση – Κάλεσμα Αγώνα για Διεύρυνση του Συντονισμού, Παρασκευή 14/9, 19:00, Εργατικό Κέντρο


Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Φθιώτιδας
Ανακοίνωση – Κάλεσμα Αγώνα

Η επίθεση στον κόσμο της εργασίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη χώρα μας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, απαιτεί την ταξική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος και την οργάνωσή του μακριά από τις κυβερνητικές-γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες. Η απόκρουση της επίθεσης είναι όρος επιβίωσης της κοινωνίας και μπορεί να την επιτύχει μόνο το οργανωμένο εργατικό κίνημα. Χρειαζόμαστε λοιπόν ένα αποτελεσματικό συνδικαλιστικό κίνημα που θα συσπειρώσει τους ίδιους τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς, το τεράστιο τμήμα της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων που είναι ασυνδικάλιστο, τους εργαζόμενους με νέες μορφές εργασιακών σχέσεων και φυσικά τις στρατιές των ανέργων.
O Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Φθιώτιδας δημιουργήθηκε με στόχο να συσπειρώσει τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενισχύοντας τις διαδικασίες βάσης και τη συμμετοχή των εργαζομένων σε σωματεία και συλλόγους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους, αλλά και τους νέους (φοιτητές και μαθητές) της περιοχής μας. Στόχος μας είναι ενωμένοι να υπερασπιστούμε:
  • Το δικαίωμα όλων για αξιοπρεπή διαβίωση.
  • Το δικαίωμα όλων στην εργασία.
  • Το δικαίωμα όλων στη δωρεάν δημόσια υγεία και παιδεία.
  • Το δικαίωμα όλων στην κοινωνική ασφάλιση.
  • Τις ατομικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα.
Δεν ξεχνάμε
Μετά τη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων, που υποτίθεται ότι θα μας έβγαζαν από την κρίση, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα βυθίζονται στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
  • Τσακίζουν τους μισθούς και τις συντάξεις.
  • Κόβουν φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις ακόμα και για χρόνιες παθήσεις. Τινάζουν στον αέρα τον ΕΟΠΥΥ και στερούν από τους ασφαλισμένους την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παρόλο που συνεχίζουν να πληρώνουν τις εισφορές τους.
  • Υποσιτίζουν τα νήπια στους παιδικούς σταθμούς και υποχρηματοδοτούν τα σχολεία.
  • Φορολεηλατούν τα χαμηλά εισοδήματα ακόμα και τους ανέργους ενώ δίνουν προκλητικά προνόμια και φοροαπαλλαγές στους πλούσιους.
  • Παγιώνουν τους φόρους στην ακίνητη ιδιοκτησία.
Δεν ξεχνάμε
  • Κατάργησαν τις συλλογικές συμβάσεις και διέλυσαν εργασιακές κατακτήσεις δεκαετιών.
  • Ψήφισαν τις απολύσεις-εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο.
  • Αφάνισαν το κοινωνικό κράτος και το δικαίωμα μιας αξιοπρεπούς σύνταξης. Διέλυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία, την κοινωνική ασφάλιση, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη δημόσια παιδεία.
  • Οδήγησαν, ως τώρα, σε κλείσιμο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  • Στερούν από τους μισούς νέους το δικαίωμα στη δουλειά (ποσοστό ανεργίας 50%).
  • Προκάλεσαν εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεων και δημιούργησαν στρατιές ανέργων.
  • Χτύπησαν και χρησιμοποίησαν τόνους χημικών σε βάρος χιλιάδων πολιτών που διαδήλωναν ειρηνικά (δικαίωμα κατοχυρωμένο από το Σύνταγμά μας).
  • Ανάγκασαν εκατοντάδες πολίτες να δώσουν τέλος στη ζωή τους.
  • Ξεπουλάνε σε τιμή ευκαιρίας ό,τι απόμεινε από τον πλούτο της χώρας μας σε ιδιώτες.
  • Υπέγραψαν μια πρωτοφανή Δανειακή Σύμβαση εκχωρώντας την εθνική κυριαρχία της χώρας. Συμφώνησαν στο αγγλικό Δίκαιο ώστε να μπορούν οι δανειστές μας να πάρουν ακίνητη και κινητή περιουσία της χώρας μας, ακόμη και ιστορικά μνημεία.
Δεν ξεχνάμε
Προεκλογικά δεσμεύτηκαν για την επαναδιαπραγμάτευση των δυσβάσταχτων όρων των μνημονίων. Όχι μόνο δεν τόλμησαν να θέσουν θέμα επαναδιαπραγμάτευσης αλλά επιπλέον αποφασίζουν νέα πρόσθετα μέτρα περικοπών ακόμα και για τα χαμηλά εισοδήματα και συντάξεις, οδηγώντας πλατιά λαϊκά στρώματα στην απόγνωση και εκτρέφοντας τις επιλογές του λαϊκισμού και της μισαλλοδοξίας.
Εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ξένων επικυρίαρχων και όχι του ελληνικού λαού
Η τρικομματική κυβέρνηση συνεχίζει τη βάρβαρη πολιτική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σήμερα αντί οι υπεύθυνοι να λογοδοτούν στη Δικαιοσύνη και να δημεύεται η περιουσία που απέκτησαν παράνομα, κυκλοφορούν ελεύθεροι και παριστάνουν τους «σωτήρες».

Επιμένουν να προκαλούν τη νοημοσύνη μας! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Μόνη λύση η ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων!
Σήμερα καλούμαστε να σηκώσουμε κεφάλι στους ισχυρούς του χρήματος. Να πάμε κόντρα στους τραπεζίτες, τους μεγαλοεργολάβους, τους καναλάρχες, τα καλοπληρωμένα «παπαγαλάκια» τους και τους πολιτικούς που τους υπηρετούν.
  • Ήρθε η στιγμή να κατανοήσουμε ότι τη δύναμη την έχουν οι πολλοί.
  • Το μέλλον μας ανήκει!
  • Για να υπάρξει όμως αύριο χρειάζεται να αντιδράσουμε σήμερα!
  • Να αντισταθούμε στα σχέδιά τους! Να αρνηθούμε τη σύγχρονη μορφή σκλαβιάς!
Ο μόνος δρόμος, η μόνη επιλογή, είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να οργανώσουμε το δικό μας αγώνα. H ελπίδα βρίσκεται στη συσπείρωση των εργαζομένων γύρω από τα σωματεία, στη δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων, στους αγώνες που ξεκινούν από τη βάση των εργαζομένων.
Για τον προγραμματισμό των δράσεών μας και τη διεύρυνση του συντονισμού, καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους της Φθιώτιδας σε ανοιχτή συνέλευση, την Παρασκευή 14/9 και ώρα 19:00 στο Εργατικό Κέντρο (πλ. Διάκου).

«Τίποτα δε χαρίζεται, όλα καταχτιούνται. Ενωμένοι θα νικήσουμε!»
Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Φθιώτιδας
1. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας
2. ΕΛΜΕ Φθιώτιδας
3. Σύλλογος Υγειονομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας
4. Σύλλογος Εργαζομένων ΜΟΔ (Τοπική Σωματειακή Επιτροπή)
5. Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΤΕΙ Λαμίας
6. Σύλλογος Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ Λαμίας
Συμμετέχουν επιτροπές αγώνα και εργαζόμενοι από εργασιακούς χώρους που δεν υπάρχουν σωματεία ή είναι συμβιβασμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου