Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ: Συνεχίζεται η απεργία


Σικάγο: Κόντρα για την απεργία των εκπαιδευτικών που επηρεάζει 350.000 μαθητέςΤη συνέχιση της απεργίας τους ενάντια στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις αποφάσισαν την Κυριακή οι εκπαιδευτικοί των δημόσιων σχολείων του Σικάγου, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και φοίτησης για τους μαθητές, με μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (που ξεπερνά πολλές φορές τους 40), επαναφορά των μαθημάτων καλλιτεχνικών, μουσικής, αθλητισμού, ενώ αντιδρούν στο κλείσιμο δημόσιων σχολείων. 

Η απόφαση αυτή, που πάρθηκε πλειοψηφικά από τους συνολικά 800 εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, προκάλεσε τη σθεναρή αντίδραση του δημάρχου Εμάνουελ Ραμ, πρώην επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, ο οποίος δήλωσε έτοιμος να ζητήσει δικαστική απόφαση για τον τερματισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων. Οπως υποστήριξε, η απεργία είναι παράνομη επειδή «παραβιάζει το νόμο της Πολιτείας και θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών».
Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη απεργία των εκπαιδευτικών ξεκίνησε τη Δευτέρα 10 Σεπτέμβρη, ως απάντηση στις μεταρρυθμίσεις που αυξάνουν το εργάσιμο ωράριο κατά 20% με αύξηση των αποδοχών τους κατά μόλις 2%, αυξάνουν τις εισφορές για υγειονομική περίθαλψη, περικόπτονται μισθοί, συνδέεται το σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών με το αποτέλεσμα των επιδόσεων των μαθητών. Επίσης, η απεργία συνεχίζεται παρά την προσπάθεια της συνδικαλιστικής ηγεσίας να την τερματίσει.

πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου