Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ 24/10/2012 _VIDEO



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJi76Gm_PK8WeSeGI_ZZEL39SZyW-La6BzRGa0n1YAobRaFIa2sdFkQLk4C7Ma7vRFUMgQQVZhJEtvSM5grtN2AhpT4xBsMV9USAIfRQTb52_rHShzcTUJML2ODKUXU-ptbOyeXtZkOhE/s1600/larko.jpg

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
ΑΡ.ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦ.: 106/84
ΑΡ. ΤΗΛ: 2233041403/44437 Φαξ:2233041164
ΛΑΡΥΜΝΑ: 24/10/2012
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: - 280- 
                                      
                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Σήμερα, ΤΕΤΑΡΤΗ 24/10/2012 , συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σωματείου μας με θέμα:
« Συνάντηση (23/10/2012), με τους Προέδρους των Σωματείων - Διοίκηση ΛΑΡΚΟ - ΤΑΙΠΕΔ » .
Στη συνάντηση μας ανέφεραν ότι:
«Οι σκέψεις για το πώς θα πρέπει να ενεργήσουμε για τη ΛΑΡΚΟ και για τη βιωσιμότητα της και έχουμε εξετάσει , είναι η μοναδική λύση για να μπορέσει να λειτουργήσει η εταιρία.
Έχουμε ως σκοπό να επικεντρωθούμε στο πρόβλημα για να μπορούμε να βρούμε λύσεις.
Οι βασικοί πυλώνες είναι καθαρά η οικονομική κατάσταση της εταιρίας.

• Πρέπει να συνεχιστεί η λειτουργία του εργοστασίου και των ορυχείων της εταιρίας.
• Οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων .
• Να υπάρχει ευημερία στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται η εταιρία.
Αναγνωρίζουμε ότι η ΛΑΡΚΟ είναι μέσα στις έξι εταιρίες στον κόσμο που παράγουν σιδηρονικέλιο και αποφέρει 300 εκατομμύρια συνάλλαγμα στο Κράτος .
Στο πρώτο εξάμηνο του 2012 οι προ φόρων ζημιές ανήλθαν σε 12 εκατομμύρια ευρώ.
Αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση , στο τέλος του χρόνου οι ζημιές θα είναι γύρω στα 24 εκατομμύρια ευρώ ».
Ακολουθήθηκε ένας αναλυτικός πίνακας από τους εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ , όπου φαινόταν η εταιρία να φανερώνει 306 εκατομμύρια ευρώ στο σύνολο των εξόδων της .
Επίσης μας είπαν : Στις 31/12/2012 λήγουν οι άδειες που ορίζουν τη σύμβαση μίσθωσης μεταλλευτικών δικαιωμάτων της Λάρυμνας και του Αγίου Ιωάννη.
Με την λήξη των αδειών , οι άδειες γυρίζουν στο ελληνικό δημόσιο . Από κει και πέρα θα πρέπει να γίνει μειοδοτικός διαγωνισμός ως προς την πώληση της εταιρίας και έχει ενταχθεί από το ΤΑΙΠΕΔ σε «καλό κομμάτι» το εργοστάσιο και τα Μεταλλεία του Αγίου Ιωάννη.
Τα υπόλοιπα Μεταλλεία (Καστοριάς - Εύβοιας και η Έδρα ) περνούν στο «κακό κομμάτι» . Με λίγα λόγια η εταιρία διχοτομείται και κόβεται στα δύο.
Αφού βρεθεί ο επενδυτής για το καλό κομμάτι της εταιρίας (όσος χρόνος χρειαστεί) γιατί ο χρόνος ξεκινάει από σήμερα ως και το καλοκαίρι , τότε θα φυλάξουν τους εργαζόμενους του καλού κομματιού θα τους αποζημιώσουν με την υπάρχουσα νομοθεσία και θα τους ξαναπροσλάβουν με νέες συμβάσεις.
Εδώ αναφέρουμε ότι ο πίνακας του ΤΑΙΠΕΔ ανέφερε ότι δεν είναι εφικτή η μεταφορά των εργαζομένων με τα ίδια δικαιώματα , διότι πρέπει να εξασφαλίζεται η μη ύπαρξη της κρατικής ενίσχυσης . Μέχρι το καλοκαίρι θα πάμε με το ρυθμό αυτό.
Η εταιρία δεν πρέπει να κλείσει ούτε ένα λεπτό , οι όλες διαδικασίες θα γίνονται εν λειτουργία της εταιρίας.
Μέχρι να παραδοθούν τα κλειδιά στον αγοραστή , η εταιρία θα δουλεύει» .
Αυτές είναι οι σκέψεις από το ΤΑΙΠΕΔ , αλλά σκέψεις που είναι και από την ίδια την Κυβέρνηση .

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ αυτή την πρακτική των ανθρώπων που ξεπουλούν την κρατική περιουσία και τον ορυκτό πλούτο της χώρας , όπως κατηγορούμε και την πρόθεση της Κυβέρνησης για το ξεπούλημα της εταιρίας .
Αν νομίζουν ότι αυτές τους οι επιλογές θα είναι εύκολες απέναντι σε πέντε Νομούς που απλώνεται η εταιρία , είναι γελασμένοι με τις προθέσεις που έχουν.

Οι εργαζόμενοι και η εταιρία είναι ΜΙΑ -ΕΝΙΑΙΑ και ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ. 

ΔΕΝ θα δεχτούμε κανέναν εκβιασμό και θα εναντιωθούμε στις προθέσεις αυτών των ανθρώπων που ξεπουλάνε το δημόσιο πλούτο και στέλνουν τους εργαζόμενους στην απόγνωση και στην ανεργία.
Οι θέσεις του Σωματείου είναι :
Θα παλέψουμε μαζί με εσάς για να κρατηθεί η εταιρία να μην ξεπουληθεί, να μην συμβιβαστούμε σε κανένα ΤΑΙΠΕΔ και σε καμία Κυβέρνηση .
Θέσεις και προθέσεις των εργαζομένων είναι : Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας , του μεροκάματου και οι συνθήκες εργασίας .
Κανένας δεν θα μας απαγορεύσει να είμαστε παρόντες σε οποιονδήποτε διάλογο προκύψει, θα το συζητάμε και θα αποφασίζουμε.
Επίσης, σε ερώτηση των εργαζομένων αν μπορούμε να προσάψουμε Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, μας απάντησαν ότι μπορούμε να συνεχίσουμε κανονικά τις διαπραγματεύσεις με το 17% των περικοπών που μας έχουν προτείνει.
Θα γίνει μία συνάντηση με τον εργατολόγο της εταιρίας , να μας δώσει το τελικό κείμενο των περικοπών και θα αποφασίσουμε σαν Δ.Σ. για τις περαιτέρω αποφάσεις .
Εδώ έχουμε να τονίσουμε ότι η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας παύει να έχει ισχύ από τη στιγμή που η εταιρία θα μπει σε εκκαθάριση .

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί Συντονιστικό όλων των Σωματείων για λήψη απόφασης στην πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ .
Γίνεται την Παρασκευή , διότι το Σωματείο Ν. Κόκκινου βρίσκεται σε εκλογές και το Σωματείο της Εύβοιας βρίσκεται σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση.
Για ότι νεότερο προκύψει θα ενημερωθείτε μέσω ανακοίνωσης του Σωματείου , αλλά και την εβδομάδα που έρχεται, θα προκηρύξουμε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών.
Υ.Γ.: Δεν πρέπει να υποκύψουμε στις προθέσεις αυτών που έχουν γνώμονα τον αφανισμό της εταιρίας και των εργαζομένων. Πρέπει να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις και πρέπει να πάμε όλοι μαζί. Κανένας να μη λείπει από τις Γεν. Συνελεύσεις
οι αποφάσεις να είναι συλλογικές και να υπάρχει ΟΜΟΦΩΝΙΑ για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις βρώμικες προθέσεις που υπάρχουν για τον αφανισμό της εταιρίας.

Τους λέμε: Δεν θα έχουν εύκολο έργο. Θα τους αντιμετωπίσουμε μέχρι να δικαιωθούμε. Αν θέλουν να φανερώσουν έναν κολοσσό να σέρνεται σαν φίδι, τότε θα πρέπει να περάσουν πάνω από 500 εργαζόμενους και όχι μόνο , γιατί ο αγώνας θα είναι κοινός για όλους.

                                    ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ 

                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  


Η ΛΑΡΚΟ ΔΙΧΟΤΟΜΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΛΕΙΤΑΙ από LAMIASTARGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου