Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση-Καταγγελία για την παραχώρηση αίθουσας του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας στη Χρυσή Αυγή


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


Πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά ΜΜΕ την είδηση της κοπής της πίτας της τοπικής οργάνωσης Λαμίας της Χρυσής Αυγής (στην οποία παρευρέθηκαν διάφοροι "συναγωνιστές" όπως αναφέρεται) και η οποία θα γίνει στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.
Καταδικάζουμε απερίφραστα τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και τον πρόεδρό του Χ. Κόρκο για την παραχώρηση της αίθουσας του Εργατικού Κέντρου στην εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής, στους εκφραστές του ρατσισμού και του φασισμού, σε αυτούς που υμνούν τους ναζιστές του Χίτλερ, τις θηριωδίες και τα εγκλήματα που διέπραξαν στη χώρα μας σε βάρος του λαού μας. Η διοίκηση του ΕΚΦ δίνει το βήμα που ανήκει στον κόσμο της εργασίας στους νεοναζί που (ενδεικτικά) αμφισβητούν το ρόλο των δημόσιων νοσοκομείων ως χώρου περίθαλψης για όλους, θεωρούν τα σχολεία ορμητήρια ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων, εξαπολύουν πογκρόμ εναντίον μεταναστών στις γειτονιές. Η ενέργεια αυτή έρχεται σε αντίθεση με την αμοιβαία δέσμευση μεταξύ του ΕΚΦ και της Πρωτοβουλίας Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων ότι θα συνεργασθούν στη βάση του αποκλεισμού φασιστικών και ρατσιστικών πρακτικών.

Είναι ζήτημα χρόνου να στραφούν οι νεοναζί εναντίον όλων όσων είναι διαφορετικοί από αυτούς και κυρίως ενάντια στον κόσμο της εργασίας και τους αγωνιστές του. Πλασάρονται ως αντισυστημικοί ενώ προτείνουν πρόσθετες φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές. Στήνουν δουλεμπορικά «γραφεία εύρεσης εργασίας» μόνο για έλληνες και εκβιάζουν εργοδότες να απολύσουν ακόμα και μετανάστες με χαρτιά για να προσλάβουν Έλληνες με 18 ευρώ ημερησίως (δηλ. μηνιάτικο 360 ευρώ). Επιτίθενται σε μετανάστες και υπερασπίζονται τους τραπεζίτες. Η ύπαρξη της Χρυσής Αυγής συνδυάζεται με τα σχέδια του κεφαλαίου για ολοκληρωτική επίθεση στον κόσμο της εργασίας. Το ιδεολόγημα των δύο άκρων, που επικαλείται το πολιτικό σύστημα και τα παπαγαλάκια του εναντίον των αγωνιστών του κόσμου της εργασίας, οδηγεί στην απονομιμοποίηση των αγώνων των εργαζομένων ενώ ενισχύει το φόβο και την καταστολή των ταξικών και κοινωνικών αγώνων.

Ο φασισμός βλάπτει σοβαρά τον κόσμο της εργασίας
Η αλληλεγγύη όπλο των εργατών, Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου