Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Οι κάτοικοι του χωριού Ακούρα της Γεωργίας ξαναστήλωσαν άγαλμα του Στάλιν

Στο χωριό Ακούρα της ανατολικής Γεωργίας οι κάτοικοι ξαναστήλωσαν το άγαλμα (προτομή) του Στάλιν το οποίο είχε αφαιρεθεί από τις Γεωργιανές αρχές το 2010.
Πρόκειται για το δεύτερο άγαλμα του Στάλιν που αποκαθίσταται σε λιγότερο από ένα μήνα. Το πρώτο ήταν στο Zemo Alvani.

 πηγή: anasintaxi.blogspot.gr

Μεταφέρουμε και σχετικό σχόλιο, από την στήλη Διαγωνίως του Λαϊκού Δρόμου. 

Διαβάσαμε σε ξένη εφημερίδα (Financial Times) και το μεταφέρουμε. Στην Γεωργία οι κάτοικοι ζήτησαν να ξαναεγερθεί ο αδριάντας του Στάλιν (που γκρεμίστηκε από τη ρεβιζιονιστική περεστρόικα) γιατί θέλουν να θυμούνται το Σοσιαλιστικό καθεστώς που παρείχε στο λαό ψωμί και ευημερία.
Σημειολογικά σημαίνει ότι ο κόσμος γυρίζει την πλάτη του στον Πούτιν και στις μέρες της παλινόρθωσης και αποζητά -έστω και νοσταλγικά- περισσότερη περηφάνεια για τη ζωή του. Σε δεύτερη ανάγνωση σημαίνει ότι θα τελειώσει η μεταβατική φάση της υποχώρησης και της ταπείνωσης.
H ιστορία εκδικείται...

Ανάλογη είδηση υπάρχει και στο site 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου