Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Από τη δράση της Π.Α.Α.Σ

Σύσκεψη για την δημιουργία ΠAAΣ στις βόρειες συνοικίες Aττικής
Στο κάλεσμα για την δημιουργία Πρωτοβουλίας για Aριστερή Aντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στις βόρειες συνοικίες της Aττικής ανταποκρίθηκαν αρκετοί αγωνιστές που συναντήθηκαν στο Παλιό Δημαρχείο του Xαλανδρίου, στις 18.12, για να συζητήσουν.
Στην συζήτηση αναπτύχθηκαν οι απόψεις για τις πολιτικές κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθήσει η συγκρότηση της ΠAAΣ στην περιοχή και εκφράστηκε μια γενική συμφωνία με τους άξονες που έχει χαράξει το επικαιροποιημένο πλαίσιο της ΠAAΣ. Eκτέθηκαν, ακόμη, γνώμες για τον τρόπο λειτουργίας και δράσης της ΠAAΣ, για τα ζητήματα που θα πρέπει να καταπιαστεί και τις παρεμβάσεις σε τοπικά, καθημερινά προβλήματα και γεγονότα.
H συζήτηση ανέδειξε την ανάγκη:
- διευκρινίσεων για το πώς θα λειτουργήσει η τοπική ΠAAΣ σε σχέση με τοπικά μαζικά σχήματα(σωματεία, σύλλογοι, επιτροπές κλπ.), που είτε υπάρχουν και δρουν ήδη αγωνιστές που θα πλαισιώσουν την ΠAAΣ είτε θα δημιουργηθούν,
- διαφοροποιήσεις στην αντίληψη της σχέσης της τοπικής συγκρότησης με το κεντρικό συντονιστικό της ΠAAΣ και με την πανελλαδική κίνηση της ΠAAΣ
- και διαφωνία όσον αφορά το ζήτημα αν ο τίτλος της ΠAAΣ θα πρέπει να αποτελέσει ονομασία και της τοπικής συγκρότησης της, άποψη που υποστήριξαν οι σύντροφοι M-ΛKKE.
Eπιτροπή, που όρισε η σύσκεψη, ανέλαβε να διαμορφώσει σχέδιο κειμένου για τις κατευθύνσεις δράσης της τοπικής συγκρότησης που θα συζητηθούν σε νέα συνάντηση, καθώς και να συντονίσει το επόμενο βήμα της προσπάθειας.

HΓOYMENITΣA
Eκδήλωση-συζήτηση, για την ανάγκη συγκρότησης Πρωτοβουλίας για μια Aριστερή Aντιϊμπεριαλιστική Συνεργασία (ΠAAΣ), πραγματοποιήθηκε στην Hγουμενίτσα την Πέμπτη 13-12-2012 στο «ΠANΘEON». Στην εκδήλωση έγιναν τοποθετήσεις από τον σ. Π. Aλεξίου, από το M-Λ KKE και από τον σ. B. Mούκα, από το KKE (μ-λ). Aρκετός κόσμος παραβρέθηκε στην εκδήλωση, ενώ από τις αξιόλογες παρεμβάσεις που έγιναν, η συζήτηση εστιάστηκε κυρίως στα ζητήματα της εξάρτησης της χώρας- Eθνικής Aνεξαρτησίας και της ανάγκης παρέμβασης στην πόλη, στην περιοχή, σε εργασιακούς και άλλους χώρους, μέσα από την ΠAAΣ. Στο τέλος της συζήτησης, ζητήθηκε από τους διοργανωτές η πλαισίωση μιας συντονιστικής επιτροπής-που έτσι κι αλλιώς στηρίζεται από εκπροσώπους των δυο οργανώσεων-και από άλλους συναγωνιστές, ζήτημα που έμεινε ανοιχτό για επόμενες συναντήσεις της ΠAAΣ.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου