Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Επέμβαση των Γάλλων στο Μάλι. Οι λαοί στο μύλο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Η στρατιωτική ιμπεριαλιστική επέμβαση της Γαλλίας στο Μάλι επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι οι λαοί βρίσκονται αντιμέτωποι με το λυσσαλέο ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών δυνάμεων και των αγορών, που οξύνεται μέρα με τη μέρα και μεταφέρεται και στο στρατιωτικό πεδίο.
Η επέμβαση στο Μάλι από το «σοσιαλιστή» Ολάντ με τις ευλογίες της «φιλειρηνικής» Ε.Ε.

έρχεται σαν συνέχεια της επέμβασης στη Λιβύη, την ανοιχτή ανάμειξη των ιμπεριαλιστών στη Συρία, τη συνεχιζόμενη κατοχή του Αφγανιστάν και τις 2 ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στο Ιράκ για να αναφερθώ μόνο στις γειτονικές μας περιοχές. Το πρόσχημα του «ισλαμικού κινδύνου» δεν μπορεί να κρύψει ότι η υπεράσπιση και κατοχύρωση των γαλλικών συμφερόντων στο Μάλι (3η χώρα παραγωγός χρυσού στην Αφρική, γειτνίαση με Νιγηρία, όπου οι γαλλικές εταιρείες καταληστεύουν τα πετρέλαια της και δηλητηριάζουν το νερό και τη τροφή των κατοίκων του Νίγηρα), είναι το κίνητρο της ιμπεριαλιστικής επέμβασης. Ταυτόχρονα είναι φανερό ότι ΕΕ, Γαλλία, Αγγλία, ΗΠΑ, Ρωσία, προετοιμάζονται και στο στρατιωτικό –πολεμικό πεδίο προκειμένου να «απαντήσει» η κάθε δύναμη απ’ τη μεριά της στη συνεχιζόμενη κρίση του καπιταλιστικού –ιμπεριαλιστικού συστήματος. Πολλές φορές, μετά το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, οι λαοί της Αφρικής, των Βαλκανίων, της Ασίας, έχουν χύσει ποτάμι αίματος και έχουν πάρει το δρόμο της προσφυγιάς όταν βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Η επέμβαση στο Μάλι μας υπενθυμίζει και κάνει πιο χειροπιαστούς τους κινδύνους που εγκυμονούν για το λαό μας και τη χώρα, αφού η αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό έχει δέσει τον τόπο με τις αλυσίδες της εξάρτησης από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και έχει μετατρέψει τον τόπο μας σε ξέφραγο αμπέλι. Είτε για να χρησιμοποιείται σαν ορμητήριο στις δολοφονικές τους επιδρομές, είτε για να καταληστεύουν τον πλούτο (ορυκτά κοιτάσματα, υποδομές κλπ) και να ξεζουμίζουν το λαό μας. Ας θυμηθούμε την αντιπαράθεση – βέτο με τους αγωγούς του ρώσικου φυσικού αερίου και ας αναλογιστεί ο καθένας το τι θα συμβεί όταν αποφασίσουν οι ιμπεριαλιστές να «μοιράσουν» τους υδρογονάνθρακες της ανατολικής μεσογείου. Πιστεύει κανείς ότι η χώρα και ο λαός θα βγουν κερδισμένοι απ’ αυτή τη «μοιρασιά»;
Η τακτική παρουσία πολεμικών πλοίων (αμερικάνικων, νατοϊκών, ρώσικων ) στο λιμάνι της Σούδας φανερώνει ότι στη Μεσόγειος θάλασσα εντείνεται ο ανταγωνισμός των μεγάλων δυνάμεων και οι κίνδυνοι για το λαό μας και τους γειτονικούς λαούς δεν μπορούν να συγκαλυφθούν από τα αιματοβαμμένα ψίχουλα που θα αφήσουν οι κάθε λογής ράμπο, στα Χανιά .
Ο λαός μας ταυτόχρονα με την αντίσταση στη λαίλαπα των μέτρων της κυβέρνησης-τροϊκανών και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του στη ζωή και τη δουλειά είναι ανάγκη ζωής να ξεδιπλώσει ξανά την αντιιμπεριαλιστική –αντιπολεμική πάλη και να εκφράσει την αντίθεση τους στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τη χρησιμοποίηση του τόπου σαν ορμητήριο θανάτου. Να αγωνιστεί για να απαλλαγεί απ’ τα δεσμά της εξάρτησης και την κυριαρχία της αστικής τάξης, για να γίνει αφέντης στον τόπο του και να διαφεντεύει τη ζωή του.
Χανιά 17-01-2012
Γεωργία Θάνου
Μέλος ΚΚΕ(μ-λ) 


πηγή: Αντίσταση στις γειτονιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου