Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Αλγερία: Συνεχίζεται η επιχείρηση του στρατού στις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ Ερό επιβεβαίωσε σήμερα το θάνατο «πολλών ομήρων» στις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου στην Αλγερία, αλλά τόνισε ότι ο «αριθμός» τους και η «υπηκοότητά» τους δεν είναι ακόμα γνωστά. «Συνομίλησα με τον Αλγερινό πρωθυπουργό, ο οποίος μου επιβεβαίωσε ότι η επιχείρηση συνεχίζεται», τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Πηγή των δυνάμεων ασφαλείας της Αλγερίας δήλωσε ότι 18 ένοπλοι ισλαμιστές σκοτώθηκαν από τις ειδικές δυνάμεις της Αλγερίας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την απελευθέρωση των ομήρων, διευκρινίζοντας ότι η ομάδα των ισλαμιστών, η οποία επετέθη εναντίον του συγκροτήματος, αριθμούσε 30 άνδρες.
Στο Λονδίνο, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλγερινό ομόλογό του ότι η επιχείρηση στην έρημο της Αλγερίας συνεχίζεται με την καταδίωξη των ενόπλων και την αναζήτηση των ομήρων.
Η οργάνωση που συνδέεται με την αλ-Κάιντα και υποστηρίζει πως βρίσκεται πίσω από την επίθεση και τη σύλληψη ομήρων, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πραγματοποιήσει κι άλλες επιχειρήσεις, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Μαυριτανίας ANI, επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο της οργάνωσης.
Η οργάνωση Μουλατχαμίν προειδοποίησε τους Αλγερινούς να «μείνουν μακριά από τις εγκαταστάσεις ξένων εταιρειών καθώς θα χτυπήσουμε ξανά εκεί που δεν το περιμένουν», μετέδωσε το ANI. Η πληροφορία δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί αμέσως.
Στο μεταξύ, από πηγή των αλγερινών δυνάμεων ασφαλείας έγινε γνωστό πως μια ομάδα ισλαμιστών μαχητών βρίσκεται ακόμη σήμερα μέσα στο συγκρότημα των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, που κατελήφθη εξ εφόδου χτες από τις αλγερινές ειδικές δυνάμεις.
«Υπάρχει ακόμη μια τρομοκρατική ομάδα που έχει οχυρωθεί» μέσα στο συγκρότημα του Άιν Αμένας, σε απόσταση περίπου 1.300 χλμ. νοτιοανατολικά του Αλγερίου, όχι μακριά από τα σύνορα με τη Λιβύη, δήλωσε η πηγή αυτή προς το Γαλλικό Πρακτορείο, εξηγώντας πως είναι «δύσκολο να μιλήσει κανείς για μια επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη».
Στο μεταξύ, στο Δουβλίνο, ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Ίμον Γκίλμορ επιβεβαίωσε πως οι όμηροι ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά όταν ο Αλγερινός στρατός άνοιξε πυρ εναντίον της φάλαγγας των πέντε οχημάτων που μετέφεραν απαγωγείς και ομήρους χτες Πέμπτη στο Άιν Αμένας.

πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου