Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Δυναμική διαμαρτυρία μαθητών των Τεχνικών Σχολείων Βοιωτίας στην Περιφέρεια Στερεάς για τα κενά σε καθηγητές_VIDEO


photo 004Στη Περιφέρεια Στερεάς  Ελλάδας  στη Λαμία κατέβηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τα μεγάλα κενά  σε καθηγητές  στα σχολεία τους οι μαθητές των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ από τη Βοιωτία. Φωνάζοντας  συνθήματα έκλεισαν την είσοδο της Περιφέρειας και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Στάϊκο, τον
περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης Ηλία Παλιαλέξη για να εισπράξουν υποσχέσεις. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης  Τάσο Χρονάς. Οπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των μαθητών,   αν δεν βρεθεί σύντομα λύση  στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι να   αποφασισμένοι να ξανακατέβουν όλοι μαζί δυναμικά στη Λαμία.
Είμαστε στο μέσο της σχολικής χρονιάς και 400 μαθητές των Τεχνικών και Επαγγελματικών  σχολείων  της Λιβαδειάς,  200 του σχολείου στην Αλίαρτο και 300 μαθητές από τη Θήβα   δεν έχουν καθηγητές σε πολλά ειδικά μαθήματα που είναι απαραίτητα για το πτυχίο τους.   Ελλείψεις υπάρχουν στις ειδικότητες κομμωτικής και αισθητικής, στο τμήμα νοσηλευτικής, στη γεωπονική  και στους ηλεκτρολόγους-μηχανολόγους.
Αυτές είναι οι επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής στην εκπαίδευση και ειδικότερα στην.   στην επαγγελματική εκπαίδευση, που συνεχώς υποβαθμίζεται στη χώρα μας. Κενές ώρες για τους μαθητές  σε όλη τη χώρα και άνεργοι εκπαιδευτικοί που  χρόνια περιμένουν να διδάξουν στα σχολεία.
Αλλά  όταν η  νέα γενιά κινητοποιείται διεκδικώντας  το δικαίωμα στην μόρφωση υπάρχει ελπίδα!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου