Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας στηρίζει τους Αγρότες και καλεί όλους να συμμετέχουν στην απεργία στις 20 Φεβρουαρίου


Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου αποφασίστηκαν τα εξής :
1. Καταδικάζουμε την βίαιη σύλληψη και την προσαγωγή σε δίκη αγροτών , επειδή τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν με το συμβολικό κλείσιμο της Εθνικής οδού στην Ανθήλη, διεκδικώντας την ενίσχυση και υποστήριξη της παραγωγής και του εισοδήματός τους.
Η Τριτοκομματική Κυβέρνηση, με το δόγμα <νόμος
και τάξη> έχει υιοθετήσει τον αυταρχισμό και την απροκάλυπτη καταστολή και την χρησιμοποιεί ενάντια σε όσους τολμούν να αμφισβητήσουν τις πολιτικές και τα αντεργατικά – αντικοινωνικά της μέτρα.
Αυτές οι πρακτικές δεν θα περάσουν.
2. Το Εργατικό Κέντρο συμμετέχει στην 24ωρη Πανεργατική – Πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 ως συνέχεια και κλιμάκωση των αντιδράσεων για όλα τα μεγάλα και κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους – συνταξιούχους – ανέργους , όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί από τις μνημονιακές – αντεργατικές και αντικοινωνικές Κυβερνητικές πολιτικές, κυρίως αυτό της Ανεργίας αλλά και η υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Είναι αγώνας όλων των εργαζομένων για τη διασφάλιση του θεσμού των ΣΣΕ , για την προάσπιση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας , στην Απεργία, όπως και το δικαίωμά μας στην εργασία, για να μην ισοπεδωθούν πλήρως τα θεμελιώδη εργασιακά μας δικαιώματα, τα οποία ήδη έχουν βάναυσα καταπατηθεί.
Τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων , η αντιμετώπιση της αυταρχικής και αδιέξοδης πολιτικής της Κυβέρνησης , επιβάλει την μέγιστη ενότητα όλων των δυνάμεων της εργασίας στον ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ για την ικανοποίηση των ΚΟΙΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.
Καλούμε όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να αποφασίσουν την συμμετοχή τους στην Απεργία στις 20 Φλεβάρη και απευθύνουμε ανοιχτή Δημόσια πρόσκληση συμμετοχής σε όλους τους συλλογικούς και κοινωνικούς φορείς , σε όλους όσους πλήττονται από τα εξοντωτικά μέτρα των μνημονίων.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ στις 11,00΄το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου