Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση του Εκπαιδευτικού Όμιλου Ημαθίας


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMAQzWG7w8a5t1AThdm4kfUIYIEqb8d_wh9NjO-8w1dPYKjRUXHunupsgd_44hFmIATzOZyHxiG1R_D6m4ds6yQZoYb65wZbgw-2h-FKHYJ-QFWkLTC4zztKiejfDFDqSZQUj6Hc7RMZI/s1600/tardi_krafgi_laou.jpg
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ! 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ! 

Κυβέρνηση – Ε.Ε – ΔΝΤ οδηγούν σε διάλυση τη δημόσια,δωρεάν παιδεία 


Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι 

Παιδεία υπάρχει εκεί που οι μαθητές μπορούν και παρακολουθούν το καθημερινό τους μάθημα , δίχως να πεινάνε και να κρυώνουν. 

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην καπιταλιστική τους κρίση και τις πολιτικές τους , που οδηγούν όλο και πιο πολλούς μαθητές μας αντιμέτωπους με την πείνα λόγω της φτώχιας των οικογενειών τους , λόγω της ανεργίας των γονιών τους. 

Οι εκπαιδευτικοί λέμε: κανένας μαθητής πεινασμένος , κανείς μαθητής παγωμένος σε μια κρύα αίθουσα , αύξηση της χρηματοδότησης στα σχολειά. 

Παιδεία υπάρχει όπου υπάρχουν εκπαιδευτικοί για να διδάξουν , εκεί που δίνεται ο καθημερινός αγώνας για τη μόρφωση των παιδιών μας. 

Αγωνιζόμαστε ενάντια στις συγχωνεύσεις-συμπτύξεις σχολείων και τμημάτων. 

Οι εκπαιδευτικοί λέμε: παιδεία για όλους δε γίνεται με μαθητές στοιβαγμένους σε τάξεις , παιδεία δε γίνεται με το φόβο των υποχρεωτικών μετακινήσεων για τους εκπαιδευτικούς. 

Παιδεία υπάρχει εκεί που δεν υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών. 

Αγωνιζόμαστε για μαζικούς , μόνιμους διορισμούς , για να καλυφθούν πραγματικά τα χιλιάδες κενά. 

Οι εκπαιδευτικοί λέμε: όχι άλλες χαμένες διδακτικές ώρες , ώρες χαμένες από τη μόρφωση των παιδιών μας. 

Παιδεία υπάρχει εκεί που ιδρύονται νέα σχολεία για να ικανοποιούνται οι μορφωτικές ανάγκες όλων των παιδιών ανεξαιρέτως. 

Αγωνιζόμαστε ενάντια στο κλείσιμο των σχολείων , γιατί γνωρίζουμε πως όπου κλείνει ένα σχολειό ανοίγει μια φυλακή. 

Οι εκπαιδευτικοί λέμε: όχι στην εξαφάνιση των σχολειών μας από τον εκπαιδευτικό χάρτη. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου