Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΠΑΑΣ: 46 χρόνια μετά τη μαύρη μέρα της 21ης Απριλίου

Η Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
καλεί στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες
την Κυριακή 21 Απρίλη, στις 5:00 το απόγευμα στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ)
στο σταθμό του μετρό "Μέγαρο Μουσικής".

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΑΣ:
Σταθμός μετρό "Ευαγγελισμός", 5:00 μ.μ.

46 χρόνια μετά τη μαύρη μέρα της 21ης Απριλίου
Ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό συνεχίζεται!

Σαν σήμερα πριν 46 χρόνια, τη μαύρη μέρα της 21ης Απριλίου 1967 με εμβατήρια στο ραδιόφωνο και τανκς στους δρόμους ο λαός μας μαθαίνει για την επιβολή της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας.

Χουντικοί αξιωματικοί του στρατού κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία εφαρμόζοντας το νατοϊκό σχέδιο έκτακτης ανάγκης “Προμηθεύς” που προέβλεπε ανάληψη της εξουσίας από το στρατό με σκοπό την εξουδετέρωση κομμουνιστικής εξέγερσης!
Έτσι, μέσω του νέου καθεστώτος ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός επιχειρούσε τον ασφυκτικότερο, πολιτικοστρατιωτικό έλεγχο της χώρας, το ξένο κεφάλαιο επιθυμούσε επενδυτικές “ευκαιρίες” και η ντόπια άρχουσα τάξη ήλπιζε στο τσάκισμα της «αναρχίας» και της «οχλοκρατίας», όπως η χούντα χαρακτήριζε τη μεγάλη άνοδο των λαϊκών διεκδικήσεων της περιόδου 1964-67.
Το μαύρο σκοτάδι, που άπλωσε στη χώρα το αμερικανόδουλο φασιστικό καθεστώς, έμελλε να διαρκέσει 7 χρόνια, 3 μήνες και 3 μέρες. Το φασιστικό καθεστώς απαγόρευσε τα πολιτικά κόμματα, διέλυσε τα εργατικά και επαγγελματικά σωματεία, διέλυσε κάθε οργάνωση που είχε πολιτικοκοινωνικό περιεχόμενο. Εγκατέστησε στρατοδικεία σε ολόκληρη τη χώρα.
Από την πρώτη κιόλας μέρα ξεκίνησε η φασιστική τρομοκρατία με εκκαθαρίσεις, λογοκρισία, απειλές, συλλήψεις, φυλακές, εξορίες και βασανιστήρια σε Γυάρο και Μακρόνησο.
• Η χούντα αποδείχτηκε πολύτιμος φίλος του κεφαλαίου. Το φασιστικό καθεστώς φρόντισε μέσα σε λίγες βδομάδες να κλείσει όλες τις αμαρτωλές συμβάσεις που δεν έκαναν οι προδικτατορικές κυβερνήσεις: Litton, AEG-Telefunken, Esso-Pappas. Μεγάλο σκάνδαλο ήταν οι εξευτελιστικές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και του πετρελαίου για την εταιρεία ΠΕΣΙΝΕ. Θέσπισε προκλητικά ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τους εφοπλιστές. Ίδρυσε το ναυπηγείο Ελευσίνας από τον όμιλο Ανδρεάδη το 1969 με δάνεια της χούντας που δεν πληρώθηκαν ποτέ. Γιγάντωσε το φαινόμενο των μεσαζόντων στην αγροτική οικονομία. Για τα συμφέροντα των εργολάβων και των επιχειρηματιών τουρισμού αυξήθηκε η άναρχη οικοδομική και τουριστική ανάπτυξη που έφτανε να χρηματοδοτείται σε ποσοστό μέχρι και 80%-90% με δανεικά και αγύριστα.
Οι απριλιανοί δικτάτορες στηρίχτηκαν από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, όπως και από την αστική τάξη της χώρας, για να φέρουν βάσανα και αίμα σε ελληνικό και κυπριακό λαό. Και το 1973 η δύναμη των λαϊκών αγώνων, η ηρωική και μεγαλειώδης Εξέγερση του Πολυτεχνείου γκρέμισε την αμερικανοστήριχτη χούντα και το φασισμό. Το αίμα των αγωνιστών αναγέννησε την ελπίδα και την προοπτική, το όραμα για μια Ελλάδα λεύτερη, ανεξάρτητη, δημοκρατική, λαοκρατούμενη.
• 46 χρόνια μετά την επιβολή της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας, ο λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο βάρβαρη επίθεση των μεταπολιτευτικών χρόνων. Επίθεση που διεξάγει το σύστημα, το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, στην προσπάθειά του να ξεπεράσει την πιο μεγάλη σε ένταση, έκταση και βάθος κρίση της ιστορίας του. Επίθεση με στόχο να ισοπεδώσει δικαιώματα και κατακτήσεις. Επίθεση που φέρνει το λαό αντιμέτωπο με την ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση. Η επικαιρότητα των επτά χρόνων εκείνης της μαύρης περιόδου είναι εμφανής στην επέλαση των ιμπεριαλιστών, την καταπάτηση στοιχειωδών δικαιωμάτων του λαού μας, τη ραγδαία φασιστικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου και το χάιδεμα των φασιστοσυμμοριών από το ντόπιο αστικό σύστημα,.
46 χρόνια μετά: οι υπάνθρωποι της Μανωλάδας θεωρούν ότι ορίζουν το δικαίωμα ζωής και θανάτου των μεταναστών εργατών. 46 χρόνια μετά: το σύνολο των δυνάμεων του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου θεωρούν ότι ορίζουν το δικαίωμα ζωής και θανάτου των λαών και της εργατικής τάξης. 46 χρόνια μετά: για να κερδίσουμε τη ζωή μας και το μέλλον μας πρέπει να αναμετρηθούμε με την ιμπεριαλιστική επέλαση στη χώρα και την περιοχή, πρέπει να συγκρουστούμε με την καπιταλιστική βαρβαρότητα και τον εκφασισμό της δημόσιας ζωής. Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε!
Η Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία (ΠΑΑΣ)
καλεί κάθε εργαζόμενο και νέο, κάθε αγωνιστή να συμβάλει στη μαζική λαϊκή ενεργοποίηση και την αντίσταση στην άγρια και πολυμέτωπη επίθεση. Μέχρι τη νίκη! Τότε που ο λαός θα είναι πραγματικός αφέντης στον τόπο του, που θα ανατρέψει το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και θα πετάξει έξω από τη χώρα τα γεράκια του ιμπεριαλισμού και τους ντόπιους υποτακτικούς τους.
• ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ!
• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

• ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΔΟΥΛΕΙΑ - ΕΙΡΗΝΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ!
20 Απρίλη 2013

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου