Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ο αγώνας συνεχίζεται! Με πιο μαζικές και αποφασιστικές συγκεντρώσεις μέχρι την τελική νίκη!

Μια πρώτη εκτίμηση θα έλεγε ότι η απόφαση του ΣτΕ αποτελεί μια πρώτη επιτυχία των εργαζόμενων της ΕΡΤ και του λαϊκού κινήματος αλληλεγγύης. Βέβαια πρέπει να προσέξουμε ότι το ΣτΕ δεν καταργεί την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αλλά:
αναστέλλει τη Κοινή Υπουργική Απόφαση αποκλειστικά ως προς το μέρος της με το οποίο προβλέπεται:
α. ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ και

β. ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ παραμένουν ανενεργές. Ακόμη, διατάσσει τη λήψη από τον υπουργό Οικονομικών και τον Σ. Κεδίκογλου, των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα, που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όπως προβλέπει η από 11.6.2013 κοινή υπουργική απόφαση. Επίσης: Διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ περί την ΕΡΤ, παρείχε μάλιστα ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Κ. Μενουδάκος αργά το βράδυ της Δευτέρας.
Σύμφωνα με αυτές, η ΕΡΤ στο σύνολό της (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3, ραδιόφωνο κ.λπ.) θα λειτουργήσει ως έχει και θα ορισθεί διαχειριστής, ο οποίος θα φέρει τις αρμοδιότητες, που είχε η παλαιά διοίκηση της επιχείρησης.
Ο διαχειριστής μπορεί κατά την κρίση του και τις ανάγκες, που θα υπάρξουν, να διατηρήσει το υπάρχον προσωπικό ή να το απολύσει όλο, ή εν μέρει.
Επιπλέον, πρέπει να συσταθεί δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον (δηλαδή, δεν μπορεί να είναι ιδιωτική εταιρεία) όπως προβλέπει η από 11.6.2013 κοινή υπουργική απόφαση.
Αντίθετα, η προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου δεν περιλαμβάνει τα μουσικά σύνολα και τις συμφωνικές ορχήστρες της ΕΡΤ, καθώς και την έκδοση του εβδομαδιαίου περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση».
(αποσπάσματα από τον 902 και ΤΑ ΝΕΑ)
Η απόφαση αυτή μπορεί να είναι προϊόν πίεσης, και της ανάγκης να εκτονωθεί η κυβερνητική κρίση αλλά και πολύ περισσότερο οι λαϊκές αντιδράσεις, σε καμιά περίπτωση όμως δεν εξασφαλίζει ούτε το άνοιγμα της ΕΡΤ και πολύ περισσότερο δεν εξασφαλίζει ότι δε θα γίνουν απολύσεις. Με βάση τις δηλώσεις του ίδιου του προέδρου του ΣτΕ μάλλον ανοίγει το ζήτημα των απολύσεων για τα καλά!
Βρισκόμαστε σε μια φάση αρκετά σημαντική και αυτό που χρειάζεται είναι να συνεχιστούν οι συγκεντρώσεις πιο μαζικά και πιο αποφασιστικά στην Αγία Παρασκευή αλλά και στο κέντρο της Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα. Ο αγώνας αυτός δεν θα είναι έτσι εύκολος ούτε θα παραδοθεί η κυβέρνηση με μια μεσοβέζικη απόφαση του ΣτΕ! Η όλη πίεση που δημιουργήθηκε από τις λαϊκές αντιδράσεις δείχνει ότι υπάρχει η δυνατότητα να υπάρξει μια σημαντική νίκη για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Μια νίκη που μπροστά στο πογκρόμ των απολύσεων στο δημόσιο θα δημιουργήσει άλλα δεδομένα για το κίνημα των εργαζομένων του δημοσίου και όχι μόνο. 


πηγή: Αντίσταση στις γειτονιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου