Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Πορεία - Στο πλευρό των διοικητικών!

anthropoiarithmoiΟ δίκαιος αγώνας των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων συνεχίζεται! Με μαζικές συνελεύσεις τους, οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους για 11η συνεχή εβδομάδα. Τα μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Πρύτανη, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή τους στις «διάτρητες από νομική και ηθική άποψη» αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας.

Ας σημειωθεί ότι ήδη από τις 15 Νοεμβρίου, και ενώ είχε ξεκινήσει ο εορτασμός του Πολυτεχνείου, ο Αρβανιτόπουλος, παράλληλα με το συκοφαντικό του έργο ενάντια στις κινητοποιήσεις εργαζομένων και φοιτητών στα ΑΕΙ, απείλησε πρακτικά με επέμβαση ΜΑΤ και αστυνομίας, για να ανοίξουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Επιπλέον, η ηγεσία του υπουργείου παραπαιδείας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, δήλωσε ότι θα ξανα-προσφύγει στη δικαιοσύνη στις 19 Νοεμβρίου, με την ελπίδα να μπορέσει να περιορίσει με δικαστικές αποφάσεις τον αγώνα των διοικητικών.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (από κοινού με τους -από καιρού εις καιρόν- πρόθυμους κυβερνητικούς εταίρους τους, όπως άλλοτε το ΛΑΟΣ και η ΔΗΜΑΡ) αφού επιτέθηκαν νομοθετικά στο δημόσιο πανεπιστήμιο υποσκάπτοντας τη δυνατότητα οργάνωσης και λειτουργίας του, αφού «κούρεψαν» κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τα αποθεματικά των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, αφού εγκατέλειψαν οικονομικά τις σχολές στις τύχες τους, αφού έβαλαν οριστικό λουκέτο σε 155 τμήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ, αφού πέταξαν χιλιάδες μαθητές-υποψήφιους φοιτητές έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία, τώρα θυμήθηκαν, στην κορυφή της υποκρισίας τους, ότι θέλουν τα πανεπιστήμια ανοικτά!
Τα κυβερνητικά φερέφωνα μέσα στις σχολές, ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, συγκεντρώνουν υπογραφές για να ανοίξουν οι σχολές, και, αντί να κατηγορήσουν τη συγκυβέρνηση, επιτίθενται στα αγωνιζόμενα κομμάτια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, διότι αυτά «απαγορεύουν στους φοιτητές το ιερό δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση στην Παιδεία». Άξια αναφοράς και η στάση του ΜΑΣ, το οποίο, στον γνώριμο ρόλο του, προδίδει τους αγώνες στην πιο κρίσιμη στιγμή, ζητώντας στις φοιτητικές συνελεύσεις τη διακοπή των εκπαιδευτικών κινητοποιήσεων για ...να εγγραφούν οι νέοι φοιτητές.
Η δύσκολη, όσο και σημαντική, μάχη που δίνουν οι διοικητικοί δεν στρέφεται μόνο ενάντια στις δρομολογούμενες σε βάρος τους 1349 διαθεσιμότητες-απολύσεις, ενάντια στα πειθαρχικά συμβούλια και τις άμεσα προωθούμενες 268 υποχρεωτικές αργίες. Η μάχη τους υπηρετεί την προάσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αποτελεί ανάχωμα στις αντιεκπαιδευτικές, αντικοινωνικές μεθοδεύσεις της τρόικας και της συγκυβέρνησης, φραγμό στην ολοένα ενισχυόμενη κρατική τρομοκρατία και συκοφάντηση των αγώνων.
Όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος, όλα τα κομμάτια της κοινωνίας που θέλουν να συστρατευθούν στον αγώνα ενάντια στην απαξίωση και εγκατάλειψη των ΑΕΙ-ΤΕΙ, ενάντια στους κυβερνητικούς αντιεκπαιδευτικούς και αντικοινωνικούς σχεδιασμούς, οφείλουν να σταθούν στο πλευρό των αγωνιζόμενων διοικητικών!
Η Πορεία εκφράζει απερίφραστα την υποστήριξή της στα δίκαια αιτήματα, στον δίκαιο αγώνα των διοικητικών, και θα σταθεί, έμπρακτα, μαζί τους.
  • Καμία «διαθεσιμότητα», καμία αργία, καμία απόλυση διοικητικών!
  • Όχι στη διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου, της δημόσιας παιδείας!
  • Ενιαίος εκπαιδευτικός, ενιαίος κοινωνικός αγώνας!
πηγή: Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου