Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ένα σπάνιο ντοκουμέντο - Η ιδρυτική διακήρυξη της ΠΠΣΠ

 Πρόκειται για την ιδρυτική διακήρυξη της ΠΠΣΠ που δημοσιεύτηκε στις 11 Απρίλη του 1966. Αν και σπουδαστική παράταξη από αυτό το κείμενο μπορεί κανείς να πάρει μια ιδέα για τα πρώτα βήματα του μ-λ χώρου στην Ελλάδα και για τους λόγους που οδήγησε στο διαχωρισμό από την επίσημη αριστερά, την ΕΔΑ, αλλά και από το ενιαίο τότε ρεβιζιονιστικό ΚΚΕ. Καθώς βέβαια και για τις απόψεις της παράταξης για την πολιτική κατάσταση της εποχής αλλά και τις επιδιώξεις της.
Ένα ενδιαφέρον κείμενο για όποιον θέλει να ασχοληθεί στα αλήθεια με την ιστορία του κομμουνιστικού, του λαϊκού και του νεολαιίστικου κινήματος σε αυτό τον τόπο χωρίς αποκρύψεις και διαστρεβλώσεις ακόμη και των πηγών.


πηγή: Αντίσταση στις γειτονιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου