Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

«Τζων Γαβριήλ Μπόρκμαν» του Ερρίκου Ίψεν από το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας- Μακρακώμης (21,22,23, 28 και 29 Δεκεμβρίου)

1426526_650614804990258_1415638446_n
Η Κεντρική σκηνή του Θ.Ε.Σ.Μα παρουσιάζει των «Τζων Γαβριήλ Μπόρκμαν» του Ερρίκου Ίψεν
Σαν χειμωνιάτικο παραμύθι
Τα φώτα σβήνουν, η αυλαία σηκώνεται και μπαίνουμε στο σπίτι της Γκούνχιλντ. Εκεί όπου συζητά με την δίδυμη αδελφή της, Έλλα, και ακούει συνεχώς τους βηματισμούς του Τζον Γαβριήλ, από τον επάνω όροφο του σπιτιού. Δύο γυναίκες που ερωτεύτηκαν τον Τζον Γαβριήλ Μπόρκαμ. Την Γκούνχιλντ την παντρεύτηκε κι έκανε μαζί της έναν γιο, τον Έρχαρτ.

Την Έλλα την ερωτεύτηκε και συνδέθηκε μαζί της ερωτικά. Αυτός, ιδεολόγος και φιλόδοξος γιος μεταλλωρύχου, τον κυρίευε το έμφυτο πάθος του για το χρήμα. Ως διευθυντής τράπεζας, κέρδισε παράνομα εις βάρος χρεωγράφων άλλων ατόμων κι ενώ ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο οικονομικό άλμα, δεν τα κατάφερε και φυλακίστηκε για κατάχρηση. Εμείς παρακολουθούμε τη ζωή του Τζον Γαβριήλ όταν πια έχει βγει από τη φυλακή κι έχει επανέλθει στο σπίτι του. Εκεί που έχει να αντιμετωπίσει τη σύζυγό του, η οποία αισθάνεται ντροπιασμένη και δεν θέλει ούτε να τον βλέπει. Κι από την άλλη πλευρά, η Έλλα που ναι μεν σεβάστηκε τα χρεώγραφά της, ωστόσο δεν τη θέλει ερωτικά πια ο Τζον Γαβριήλ. Σε αυτές τις «πληγωμένες» και δοκιμασμένες σχέσεις, υπάρχει και ο νεαρός Έρχαρτ.
Η Γκούνχιλντ βλέπει στο πρόσωπο του γιου της την ελπίδα για αποκατάσταση του κύρους του οικογενειακού ονόματος. Ο Έρχαρτ όμως, λόγω της ηλικίας του, δεν ενδιαφέρεται για τίποτα, παρά μόνο για την καλή παρέα που του προσφέρει η γειτόνισσα Φάννυ Βίλτον. Για τον Τζον Γαβριήλ, η ζωή θα έχει και πάλι νόημα μόνο όταν καταφέρει να αγγίξει το πολύτιμο μέταλλο που «μέσα από τη γη ακούγεται η μουσική του». Μέσα στο καταχείμωνο, αποφασίζει να βαδίσει ξανά και να βγει έξω στο κρύο, στο παιχνίδι που λέγεται ζωή.
Διανομή
Γιούνχιλντ Μπόρκμαν: Βάσω Καρανίκα
Μαλένα: Αθηνά Χορμόβα
Έλλα Ρέντχαιμ: Ελισάβετ Παπαλέξη
Φάννυ Βίλτον: Γιώτα Κατσίκα
Έρχαρντ Μπόρκμαν: Θοδωρής Στέφος
Τζων Γκάμπριελ Μπόρκμαν: Μπάμπης Χαμπίπης
Φρίντα Φόλνταλ: Βαγγελιώ Κουτσουμπλή
Βίλχελμ Φόλνταλ: Κώστας Διαμαντόπουλος
Σκηνοθεσία: Μέρρας Κώστας
Σάββατο 21, Κυριακή 22 & Δευτέρα 23 στη σκηνή Γυμνασίου Λυκείου Μακρακώμης
Σάββατο 28 & Κυριακή 29 στο συνεδριακό κέντρο «Αθανάσιος & Μαίρη Ακρίδα»
Είσοδος: 5€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου