Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Οι Παλαιστίνιοι αγωνίζονται ενάντια στη νέα Νάκμπα

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στις 30 Νοέμβρη στην Eρημο Νεγκέβ, στις μεγαλύτερες πόλεις του Ισραήλ, στην κατεχόμενη Δυτική Oχθη, στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και σε ευρωπαϊκές και αμερικανικές πόλεις ενάντια στο σιωνιστικής έμπνευσης «Σχέδιο Πρόερ». Σε μια από τις μαζικότερες διαδηλώσεις στη Νεγκέβ, εκατοντάδες νεολαίοι συγκρούστηκαν με τα ισραηλινά ΜΑΤ, τα οποία εφορμούσαν ακόμη και με άλογα ενάντια στους διαδηλωτές.


 Οι διαδηλωτές μπλόκαραν κεντρικούς δρόμους
της περιοχής με φλεγόμενα λάστιχα και αντιμετώπισαν γενναία τις δυνάμεις καταστολής των σιωνιστών τραυματίζοντας 15 άνδρες τους.


Η 30ή Νοέμβρη ορίστηκε ως «Μέρα Οργής» ενάντια στο σχέδιο του Ισραήλ που έχει ως στόχο την εκδίωξη περίπου 70.000 βεδουΐνων παλαιστινιακής καταγωγής από τις πατρογονικές τους εστίες στην Ερημο Νεγκέβ. Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου θα αποτελέσει μια δεύτερη Νάκμπα (Καταστροφή) για τον παλαιστινιακό λαό. Θα υλοποιήσει τη μεγαλύτερη σε έκταση αρπαγή παλαιστινιακής γης μετά την ίδρυση του κράτους του σιωνιστικού κράτους. Υπάρχουν 35 χωριά βεδουΐνων, τα οποία προϋπάρχουν της ίδρυσης της σιωνιστικής οντότητας το 1948, που οι σιωνιστές αρνούνται να αναγνωρίσουν. Αρνούνται να παράσχουν σ' αυτά τα χωριά ηλεκτρικό ρεύμα και πόσιμο νερό, καταδικάζοντας τους κατοίκους τους στη μιζέρια. Στόχος του Ισραήλ είναι η κατεδάφιση αυτών των χωριών και η μετεγκατάσταση των χιλιάδων κατοίκων τους σε πυκνοκατοικημένα και υποβαθμισμένα προάστια διάφορων ισραηλινών πόλεων.
Στην παλαιστινιακή γη που θ' αρπάξει το Ισραήλ πρόκειται να κατασκευάσει νέους εβραϊκούς εποικισμούς και να επεκτείνει τα δεκάδες πεδία βολής και εκπαίδευσης του ισραηλινού στρατού, κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς το σχέδιο του «Μεγάλου Ισραήλ».
Οι Βεδουΐνοι, μολονότι αποτελούν περισσότερο από το 30% του πληθυσμού της περιοχής, έχουν στην ιδιοκτησία τους μόλις το 2,5% της συνολικής έκτασης.
Για να στηρίξει τον ξεριζωμό των Βεδουΐνων, το «Σχέδιο Πρόερ» καταργεί το δικαίωμά τους να προσφεύγουν στα ισραηλινά δικαστήρια για να υπερασπιστούν τις πατρογονικές εστίες τους. Παράλληλα, ορίζει ποινή φυλάκισης δύο χρόνων για όποιον αρνηθεί να εγκαταλείψει το σπίτι του προκειμένου να το κατεδαφίσουν οι μπουλντόζες των σιωνιστών.
Είναι τόσο προφανής ο ρατσιστικός χαρακτήρας του σχεδίου που ακόμη και η Επιτροπή για την Εξάλειψη του Ρατσισμού των Ηνωμένων Εθνών και το Ευρωκοινοβούλιο το έχουν καταδικάσει και έχουν ζητήσει από το Ισραήλ να το αποσύρει.
Ο φασίστας ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβιγκόρ Λίμπερμαν δήλωσε με τη γνωστή θρασύτητα που τον χαρακτηρίζει: «Παλεύουμε για τη γη του εβραϊκού λαού ενάντια σε αυτούς που θέλουν να την κλέψουν και να την ελέγξουν με τη βία. Είναι αδύνατο να κλείσουμε τα μάτια μας μπροστά σ' αυτή την πραγματικότητα». Η δήλωση αυτή, με την ωμότητά της, δείχνει σε όλο τον κόσμο τι σημαίνει Ισραήλ, τι σημαίνει σιωνισμός, τι σημαίνει ρατσισμός και πολιτική απαρτχάιντ ενάντια στους Παλαιστίνιους που ζουν εντός των ορίων της σιωνιστικής οντότητας, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι Βεδουΐνοι που ζουν στη Ερημο Νεγκέβ.
Αντί επιλόγου, παραθέτουμε τα λόγια του εβραϊκής καταγωγής γνωστού μουσικού της τζαζ Γκίλαντ Ατζμον: «Το Ισραήλ δοκιμάζει το νερό εξετάζοντας την πιθανότητα μιας δεύτερης Νάκμπα. Το μόνο ερώτημα που μένει προς το παρόν αναπάντητο είναι αν οι Παλαιστίνιοι είναι έτοιμοι για μια τρίτη Ιντιφάντα».

πηγή: palestineresist.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου