Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Απολύσεις και συλλήψεις απεργών


1298656
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχώρησαν  οι εργαζόμενοι στη σαπωνοποιία «Παπουτσάνης», στη Ριτσώνα Χαλκίδας ενάντια στις απολύσεις συναδέλφων τους  με εκφοβιστικές συλλήψεις απεργών απάντησε η εργοδοσία!
Μαζική είναι η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή περιφρούρηση, που κατάφερε να εμποδίσει, νωρίτερα, την
είσοδο απεργοσπαστών στο εργοστάσιο. Τη συμπαράστασή τους στους απεργούς εκφράζουν σωματειακές επιτροπές εργοστασίων της περιοχής.
Οι επιθετικές ενέργειες της εργοδοσίας ξεκίνησαν την Παρασκευή, οπότε και κοινοποίησε, με δικαστικό κλητήρα, τις απολύσεις 6 εργαζομένων τρεις εκ των έξι απολυμένων ήταν μέλη της Εργοστασιακής Επιτροπής προειδοποιώντας για νέες απολύσεις «αν δεν υπάρξει κλίμα εργασιακής ειρήνης». Οι λόγοι που επικαλείται είναι ότι θα υπάρξει μείωση της παραγωγής, εάν φύγει ένας μεγάλος πελάτης.
Από τη μεριά των εργαζομένων, το σωματείο κατήγγειλε τη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων, καλώντας την εταιρεία να ανακαλέσει τις απολύσεις και να προσέλθει σε διάλογο με το σωματείο:
«Το γεγονός αυτό από μόνο του αλλά και η στιγμή που επέλεξε δείχνει τους πραγματικούς λόγους της εταιρείας, η οποία είναι να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να διαλύσει το σωματείο στο χώρο, ώστε μετά να έχει εργαζόμενους φοβισμένους με μισθό 580 ευρώ χωρίς δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι από την πρώτη στιγμή δήλωσαν ότι δε θα επιτρέψουν να γίνει κάτι τέτοιο. Θα σταθούν στο πλευρό των απολυμένων με κάθε τρόπο και μέσο.
Καλούμε ακόμα και τώρα την εταιρεία να μην προχωρήσει στις απολύσεις και να κάνει ουσιαστικό διάλογο με το σωματείο».
Το πρωί εκδηλώθηκε νέο κρούσμα τρομοκράτησης και καταστολής των απεργών εργαζομένων καθώς η εργοδοσία του «Παπουτσάνη» αμείλικτη και προκλητική στη δεύτερη μέρα απεργίας, ενάντια στις 6 απολύσεις, κινητοποίησε αστυνομικές δυνάμεις για να εκφοβίσει και να σπάσει την απεργία των εργαζομένων.
Η διοίκηση της αστυνομίας ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του εργοδότη προχώρησε σε 8 προσαγωγές απεργών και συνδικαλιστών πρωτοβάθμιων σωματείων της περιοχής, από την πύλη του εργοστασίου. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν και ένας από τους απολυμένους. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν ελαφριά.
Οι συλληφθέντες κρατήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας, όπου κλιμακώνοντας την προκλητικότητα της η εργοδοσία κατέθεσε μηνύσεις για διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράνομη βία. Οι 8 συλληφθέντες αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι. 


Άγρια συμπλοκή ΜΑΤ - εργαζομένων στο εργοστάσιο Παπουτσάνης - 8 συλλήψεις απεργών!


Σε 8 συλλήψεις απεργών της εταιρείας Παπουτσάνης και συνδικαλιστών προχώρησε η αστυνομία.
Τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ εισέβαλαν παραμονή Χριστουγέννων, στο εργοστάσιο Παπουτσάνης στη Ριτσώνα και συνέλαβαν 8 εργαζόμενους, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις απολύσεις και το δώρο Χριστουγέννων που τους οφείλει η διοίκηση του εργοστασίου.
Οι συλλήψεις έγιναν νωρίς το πρωί στην είσοδο του εργοστασίου, στην οποία βρίσκονταν οι εργαζόμενοι για περιφρούρηση της απεργίας. 
Φορείς και συνάδελφοι των συλληφθέντων θα βρεθούν σήμερα τα ξημερώματα στην πύλη του εργοστασίου για να διαμαρτυρηθούν και η κίνηση αυτή έχει φέρει αναστάτωση στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας.
Με ανακοίνωση  το Εργατικό κέντρο Εύβοιας καταδικάζει τις ενέργειες των αστυνομικών και ζητάει την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.
"Εφαρμόζοντας το δόγμα του ΣΟΚ και ΔΕΟΣ με άλλη μια καταδρομική επιχείρηση των ΜΑΤ στο εργοστάσιο του ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ στην Ριτσώνα προχώρησαν σε οκτώ συλλήψεις εργαζομένων.
Το Σωματείο των εργαζομένων βρισκόταν σε ΑΠΕΡΓΙΑ εδώ και 2 μέρες λόγω των έξι απολύσεων που είχε προβεί η εργοδοσία.
Η πολιτική της βίας και τρομοκρατικής που καλλιεργεί η κυβέρνηση  καλύπτοντας τους ασύδοτους εργοδότες καταπατώντας και το ίδιο το ΣΥΝΤΑΓΜΑ πρέπει να σταματήσει άμεσα.
Ζητάμε άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και αποκατάσταση της νομιμότητας με άρση των απολύσεων.
Ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος και πρέπει να δοθεί από όλους μέχρι την τελική δικαίωση."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου