Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ

Έξω η Ελλάδα από ΕΕ - ΝΑΤΟ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΣΙΓΑΣΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
• Για να ανατραπεί η πολιτική της πείνας, της ανεργίας,
της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της υποτέλειας
• Για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος
50 χρόνια από την έκδοση του περιοδικού "Αναγέννηση"
1. Το 2014 είναι η πέμπτη χρονιά ανελέητης εφαρμογής των μνημονίων που οδήγησαν το λαό  μας στη φτώχια, την εξαθλίωση και την ανεργία, που ξεθεμελίωσαν τη δημόσια Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια, που επέβαλαν τη νεοαποικιακή υποδούλωση της χώρας μας. Μια γενικευμένη επίθεση πρωτοφανούς αγριότητας, που ξεκίνησε με το πρώτο μνημόνιο, το Μάη του 2010, και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, επέφερε τις μεγαλύτερες, μεταπολεμικά, αντιδραστικές ανατροπές στη χώρα. Η κυβέρνηση Σαμαρά, αφού υπηρέτησε πειθήνια τις εντολές των επικυρίαρχων για απαρέγκλιτη τήρη­­ση των μνημονιακών δεσμεύσεων, τώρα, δημαγωγεί ασύστολα για τη «σωτηρία» της
χώρας και το «τέλος» της εποχής των μνημονίων και της τρόικας. Με τη βοήθεια και τη στήριξη των αστικών ΜΜΕ επιδίδεται σε μια θρασύτατη προπαγάνδα για τη δημοσιονομική απο­τελεσματικότητα της διακυβέρνησής της με την επίτευξη του περιβόητου πλεονάσματος και αναμασάει τα φληναφήματα για τις, δήθεν, διαφαινόμενες προ­οπτικές ανάπτυξης και το «φως στο βάθος του τούνελ». Με αυτή την κίβδηλη εικόνα «επιτυχιών» και υπο­σχέσεων, προσπαθεί να κρύψει το βαθιά ταξικό και ξενόδουλο χαρακτήρα της πολιτικής της, να διοχε­τεύσει κλίμα αισιοδοξίας και προσδοκιών, να παρα­λύσει τις λαϊκές αντιστάσεις και να κατευνάσει τη λαϊκή οργή ώστε να περισώσει την εύθραυστη κυβερνητική εξουσία της. Η εφιαλτική πραγματικότητα όμως της καθημαγμένης Ελλάδας και η δραματική επιδείνω­ση της ζωής του λαού μας ακυρώνει και κουρελιάζει την κυβερνητική επιχείρηση εξαπάτησης, εκτόνωσης και χειραγώγησης της λαϊκής αγανάκτησης.
  Πολύ περισσότερο όταν είναι ολοφάνερο πως όχι μόνο δεν επίκειται ανάκαμψη και έξοδος από τα μνημόνια αλλά το αντίθετο.
  Οι δανειστές και δυνάστες του λαού μας επέβαλαν τα μνημόνια για να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους. Τα επέβαλαν για να παγιωθεί η ασφυκτική εποπτεία και ο έλεγχός τους. Η τρόικα, τώρα, πιέζει και εκβιάζει για υπογραφή νέας μνημονιακής σύμβασης, ώστε να παραταθεί αυτή ακριβώς η βαθιά υποδούλωση της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική επικυριαρχία.
Το 2014, είναι βέβαιο πως η αντιλαϊκή θύελλα θα συνεχιστεί. Η φοροεπιδρομή, που είναι σε πλήρη εξέλιξη, δίνει τη χαριστική βολή στις τελευταίες αποταμιεύσεις των λαϊκών οικογενειών, απειλεί τη λαϊκή στέγη, χτυπάει τη μικρή ιδιοκτησία, βυθίζει ευρύτατα εργατολαϊκά στρώματα σε απερίγραπτη δυστυχία. Νέα επίθεση στους μισθούς, τις συντάξεις και τις εργασιακές σχέσεις, χιλιάδες νέες απολύσεις στο δημόσιο, ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, πλειστηριασμοί, ολοκληρωτική κατεδάφιση όποιων εργατολαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων έχουν απομείνει, είναι προ των θυρών.
  Σε πολιτικές συνθήκες που χαρακτηρίζονται από μεγάλη ρευστότητα και αστάθεια, μπροστά στις επικείμενες κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις, η κυβέρνηση Α. Σαμαρά εκλιπαρεί την τρόικα για μια ανάπαυλα στην κλιμακούμενη βαρβαρότητα ώστε να αποφευχθούν νέοι κυβερνητικοί κλυδωνισμοί και αποσκιρτήσεις και να διασφαλιστεί, κατά το δυνατόν, η πολιτική συνοχή και επιβίωσή της.
  Μπροστά στο διαγραφόμενο κίνδυνο μιας μεγαλύτερης πολιτικής αποσταθεροποίησης, τα αστικά και ιμπεριαλιστικά επιτελεία προκαλούν και εντείνουν διάφορες πολιτικές διεργασίες, προσπαθώντας να ανασυντάξουν τις αστικές πολιτικές δυνάμεις, να δημιουργήσουν νέες πολιτικές εφεδρείες και νέα συμμαχικά σχήματα για να χειραγωγήσουν τις πολιτικές εξελίξεις. Παράλληλα, με έναν καταιγισμό νέων εκβιαστικών διλημμάτων και απειλών, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν το λαό και να τον εγκλωβίσουν σε πολιτικές επιλογές που εξασφαλίζουν  τη συνέχιση της αντιλαϊκής επέλασης.
  Η περίοδος μέχρι τη διπλή εκλογική αναμέτρηση των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου -με ανοικτό το ενδεχόμενο της διεξαγωγής και βουλευτικών εκλογών- θα είναι μια περίοδος κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων.
2. Αξιοποιώντας ο ΣΥΡΙΖΑ την αφόρητη  κατάσταση των πλατιών λαϊκών  μαζών και τις αντικυβερνητικές  διαθέσεις τους, επιδίδεται σε μια ασύστολη αντιμνημονιακή δημαγωγία και πλασάρεται ως η αυριανή “κυβέρνηση της Αριστεράς”.  Μήνες τώρα έχει προσαρμόσει την πολιτική του τακτική στις επικείμενες εκλογές του Μάη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωκοινοβούλιο πιέζοντας  και για βουλευτικές  εκλογές, διακηρύσσοντας πως μια εκλογική του νίκη  θα σηματοδοτήσει  την “ανατροπή” της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά και το σχηματισμό “αριστερής κυβέρνησης”. Πρόκειται  για πολιτική εξαπάτησης  του λαού και του κόσμου της Αριστεράς, στο βαθμό που ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ένθερμος  υποστηρικτής της ΕΕ και της ΟΝΕ, οπαδός της πρόσδεσης  της Ελλάδας στην ΕΕ, απολογητής του καθεστώτος  της ιμπεριαλιστικής  εξάρτησης και της εθνικής υποτέλειας. Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ δύναμη  “ανατροπής” και ούτε  έχει σχέση με την Αριστερά, είναι μια σοσιαλδημοκρατική δύναμη, πολιτική εφεδρεία  της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης και του ιμπεριαλισμού που θα κληθεί να διαχειριστεί για λογαριασμό τους την οικονομική  και πολιτική κρίση του συστήματος.
  Και μόνο  ο ισχυρισμός  του ΣΥΡΙΖΑ πως μέσα από τις εκλογές μπορεί να απαλλαγεί ο λαός από την πολιτική των κυρίαρχων  ξένων  και ντόπιων  δυνάμεων  δείχνει το μέγεθος  της απάτης και της δημαγωγίας. Οι αυταπάτες για λύσεις που θα προκύψουν από τις  εκλογικές  διαδικασίες με τις οποίες  αποκοιμίζει το λαό ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να δώσουν τη θέση τους  στην πίστη στη δύναμη των μαζών, στην αστείρευτη  δύναμη του λαϊκού  αγώνα. Καμιά  ουσιαστική  αλλαγή  στη ζωή των λαϊκών μαζών δεν προέκυψε  και ούτε πρόκειται  να προκύψει στα πλαίσια του καπιταλιστικού  συστήματος  με την προσφυγή  στο αστικό κοινοβουλευτικό  παιχνίδι .
  Το βέβαιο  είναι πως καμιά “κυβέρνηση της Αριστεράς” τύπου ΣΥΡΙΖΑ, παρά μόνο η ανάπτυξη ενός ισχυρού, λαϊκού, πραγματικά αντιιμπεριαλιστικού  κινήματος μπορεί να αποκρούσει την αντιλαϊκή επίθεση  του ιμπεριαλισμού και των ντόπιων λακέδων του.

3. Κάτω από  τη σκληρή  πραγματικότητα  των υποδουλωτικών μνημονίων, των αλλεπάλληλων σαρωτικών αντιλαϊκών μέτρων που εκπορεύονται από τα ιμπεριαλιστικά  επιτελεία της ΕΕ και του ΔΝΤ και εφαρμόζονται για λογαριασμό τους  από τους ντόπιους λακέδες τους μπορεί να κριθεί ο ρόλος  και ο χαρακτήρας της ΕΕ, αυτής που εμφανίζονταν,  πριν  μια πενταετία μόλις, σαν δύναμη Δημοκρατίας, οικονομικής  ανάπτυξης και ευημερίας για τη χώρα και το λαό μας.
  Μπορεί να κρίνει ο λαός ακόμα  τους αστικούς προπαγανδιστικούς  ισχυρισμούς  των κυβερνήσεων  της άρχουσας τάξης  για την “ισχυρή Ελλάδα”, “την Ελλάδα που συμμετέχει  ισότιμα στην ΕΕ” και άλλα παραμύθια που συγκάλυπταν την υποτελή θέση της χώρας  μέσα στην ΕΕ και το ρόλο δυνάστη  των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.
  Όλα όσα  συμβαίνουν  στη χώρα μας   τα τελευταία  τέσσερα χρόνια με το ξέσπασμα της κρίσης, όπου Ευρωπαίοι  και Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές έχουν μετατρέψει την ελληνική επικράτεια σε οικονομική μπανανία  και την κατευθύνουν  πολιτικά οι ξένοι γκαουλάιτερ, καταδεικνύουν τι ακριβώς  εκφράζουν και ποιο ρόλο διαδραματίζουν  σε βάρος του λαού και της χώρας   οι δυνάμεις αυτές και τα ντόπια στηρίγματά τους.
  Είναι ευκαιρία  τώρα βαδίζοντας  προς τις ευρωεκλογές  να αναπτυχθεί  μια πλατιά  πολιτική εξόρμηση  καταγγελίας της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και της πολιτικής της , να δυναμώσουν  μέσα στο λαό τα αντιιμπεριαλιστικά  αισθήματα και οι διαθέσεις, να δυναμώσει  το πολιτικό  σύνθημα “ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ” που όλο και περισσότερο  διευρύνεται η απήχησή του μέσα στα λαϊκά στρώματα.
  Με αυτό το κεντρικό σύνθημα  που πρόβαλε δεκαετίες  το Μ-Λ ΚΚΕ και  αποκτά  στις σημερινές συνθήκες  μια ξεχωριστή  διάσταση θα δώσουμε τη μάχη των ευρωεκλογών  αναλογιζόμενοι  τα ιμπεριαλιστικά  μνημόνια υποδούλωσης και λεηλασίας της χώρας και του λαού μας, τη φτώχια, την ανεργία και την εξαθλίωση, τα κοινωνικά ερείπια  που σκόρπισαν στον τόπο οι ιμπεριαλιστές δυνάστες και η ντόπια πλουτοκρατική ολιγαρχία.  
Για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος
50 χρόνια από την έκδοση του περιοδικού "Αναγέννηση"
4. Στη νέα χρονιά που μπήκαμε, το  2014, συμπληρώνεται μισός αιώνας από την έκδοση του περιοδικού “Αναγέννηση”, τον Οκτώβρη του 1964, που αποτέλεσε την πρώτη δημόσια εμφάνιση  του μαρξιστικού – λενινιστικού  κινήματος της Ελλάδας.
  Ύστερα από το αντεπαναστατικό  20ο συνέδριο του ΚΚΣΕ το 1956 και όσο προχωρούσε  ο ρεβιζιονιστικός εκφυλισμός του σοβιετικού κόμματος και κράτους, αναπτύχθηκε βαθμιαία ο διεθνής αντιρεβιζιονιστικός αγώνας με επικεφαλής το ΚΚ Κίνας και τον Μάο Τσετούνγκ, που πήρε στις αρχές του 1963 τη μορφή  γενικευμένης δημόσιας πολεμικής.
  Η εξέλιξη  αυτή επηρέασε και επιτάχυνε παρόμοιου χαρακτήρα διεργασίες  που είχαν αναπτυχθεί  στο εσωτερικό πολλών  άλλων κομμουνιστικών κομμάτων και που οδήγησαν κύρια μετά το 1963 στη δημιουργία  μιας σειράς νέων μαρξιστικών – λενινιστικών  κομμάτων και οργανώσεων και τη γενική ρήξη  με το ντόπιο ρεβιζιονισμό και τους φορείς του, σε κάθε  συγκεκριμένη χώρα.
  Στο Κομμουνιστικό Κίνημα της Ελλάδας με την πραξικοπηματική “6η Ολομέλεια” που οργάνωσαν αμέσως μετά το 20ο  Συνέδριο  οι χρουστσωφικοί ρεβιζιονιστές, επιβλήθηκε στο ΚΚΕ μια αντιμαρξιστική – αντιλενινιστική  γενική γραμμή που οδήγησε βαθμιαία  στον πλήρη ιδεολογικοπολιτικό  του εκφυλισμό, στο ξερίζωμα της επαναστατικής ψυχής  του και στη μετατροπή του σε ένα ρεβιζιονιστικό κόμμα.
  Η γενική γραμμή του 20ου Συνεδρίου και της “6ης Ολομέλειας” συνάντησε την αντίθεση  μεγάλης μάζας Ελλήνων  κομμουνιστών στις χώρες της  πολιτικής προσφυγιάς και στο εσωτερικό, ιδιαίτερα στις φυλακές  και στα στρατόπεδα  πολιτικών εξορίστων. Στους αγώνες που ξεκίνησαν  σ' αυτά, κύρια στο στρατόπεδο του Αη- Στράτη και συνεχίστηκαν στην ΕΔΑ, προετοιμάστηκαν οι όροι για την ολοκληρωτική ρήξη με τους φορείς του ρεβιζιονισμού και για τη θεμελίωση  της ανεξάρτητης οργανωμένης δράσης των μαρξιστικών – λενινιστικών  δυνάμεων της χώρας μας.
  Στις αρχές του 1963, δημιουργήθηκαν οι “Ιστορικές Εκδόσεις” που, με την έκδοση έργων του Μάο Τσετούνγκ και ντοκουμέντων αντιρεβιζιονιστικής  πολεμικής του ΚΚ Κίνας, προωθούσαν τη δουλειά  για μια προκαταρκτική συσπείρωση των κομμουνιστών μαρξιστών – λενινιστών  γύρω από ένα κέντρο.
  Τον Ιούνη του 1964, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα σύσκεψη μιας ομάδας κομμουνιστών, κύρια πρώην εξορίστων του Αη – Στράτη, που δημιούργησαν  τον πρώτο  οργανωμένο πυρήνα μαρξιστών – λενινιστών της Ελλάδας.
  Και  τον Οκτώβρη της ίδιας χρονιάς, εκδόθηκε  το περιοδικό “Αναγέννηση” που αποτέλεσε την πρώτη δημόσια εμφάνιση του μαρξιστικού – λενινιστικού  κινήματος της Ελλάδας και εγκαινίασε την ανοιχτή αντιπαράθεσή του με το σύγχρονο  ρεβιζιονισμό και τους φορείς του.
  Στις συνθήκες αυτές, η “Αναγέννηση”  υπεράσπισε το μαρξισμό – λενινισμό, τις αγωνιστικές παραδόσεις του  κομμουνιστικού  και λαϊκού κινήματος της Ελλάδας.
Ξεσκέπασε και κατάγγειλε αποφασιστικά τη γενική γραμμή του διεθνούς  και του ελληνικού ρεβιζιονισμού, πρόβαλε μία συγκροτημένη  ιδεολογική  και πολιτική γραμμή για τους βασικούς στόχους  του  λαϊκού  αγώνα στη χώρα  μας και κάλεσε όλους  τους συνεπείς αγωνιστές  της Αριστεράς  στην πάλη για την ανασύνταξη των δυνάμεων του λαϊκού κινήματος  και για τη συσπείρωσή της στα πλαίσια ενός νέου  πολιτικού φορέα.
  Για δυόμισι περίπου χρόνια, από τον Οκτώβρη  του 1964 ως την επιβολή της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας,  τον Απρίλη του 1967, η “Αναγέννηση”, με εκδότη τον Ισαάκ Ιορδανίδη  και υπεύθυνο συντάκτη  τον Γιάννη Χοτζέα, στάθηκε το ιδεολογικό-πολιτικό   και οργανωτικό  κέντρο σημαντικών  προσπαθειών  και αγώνων  που θεμελίωσαν το σύγχρονο μαρξιστικό – λενινιστικό κίνημα της Ελλάδας.
  Η Κ.Ε.  του Μ-Λ ΚΚΕ  χαιρετίζει τα 50 χρόνια  από την έκδοση του περιοδικού “Αναγέννηση”, μια σημαντική επέτειο για το λαϊκό  κίνημα, μια μεγάλη  επέτειο για το μαρξιστικό -λενινιστικό κίνημα της χώρας μας.
  Για να τιμήσει αυτή την επέτειο, η Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ  αποφάσισε να αναπτύξει μια σειρά δραστηριότητες  με σκοπό την ανάδειξη  της σημασίας του έργου της “Αναγέννησης” για τη θεμελίωση και ανάπτυξη του μαρξιστικού – λενινιστικού  κινήματος. Κατ' αρχήν  τη συγκέντρωση, συστηματοποίηση και ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των βασικών εκδόσεων  και ντοκουμέντων  εκείνης της περιόδου της “Αναγέννησης”, που περικλείουν μέσα τους  όλο  το περιεχόμενο  της μεγάλης πολεμικής  που ξέσπασε στις γραμμές του διεθνούς και του δικού μας  κομμουνιστικού κινήματος. Την καθιέρωση  το αμέσως επόμενο διάστημα  ειδικής στήλης στο “ΛΑΪΚΟ ΔΡΟΜΟ” και τη δημοσίευση κειμένων του μαρξιστικού – λενινιστικού κινήματος και του αντιρεβιζιονιστικού αγώνα. Την πραγματοποίηση  στο δεύτερο εξάμηνο του έτους   εκδηλώσεων  στην Αθήνα  και σε άλλες πόλεις για να τιμηθούν  τα 50 χρόνια της “Αναγέννησης”, τα 50 χρόνια αδιάκοπων αγώνων και προσπαθειών του μαρξιστικού -λενινιστικού  κινήματος.
  Την επέτειο αυτή  πρέπει να την αντιμετωπίσουμε σαν ευκαιρία να ανατρέξουμε ξανά και ξανά, να μελετήσουμε την επαναστατική  διδασκαλία  των ηγετών του παγκόσμιου κομμουνιστικού  κινήματος, τα κλασικά τους έργα, τα ντοκουμέντα του διεθνούς και του δικού μας κινήματος, τα κείμενα αντιρεβιζιονιστικής  πολεμικής. Σε μια περίοδο  αντικομμουνιστικών  επιθέσεων, ιδεολογικών κλονισμών  και συγχύσεων, ρεβιζιονιστικών διαστρεβλώσεων παλιών και νέων, που αμφισβητούν  στοιχειώδη ζητήματα της επαναστατικής θεωρίας, της συσσωρευμένης  πείρας, της ιστορίας και των παραδόσεων  του κομμουνιστικού κινήματος, μια τέτοια επέτειος σε σύνδεση με τις ανάγκες και τους αγώνες  του σήμερα, μπορεί  και πρέπει να αποτελέσει όπλο για το δυνάμωμα  και την εξύψωση του ιδεολογικοπολιτικού   επιπέδου των μελών και των στελεχών του κόμματος  .
Για το προχώρημα της ΛΑ-ΑΑΣ
5. Η Πανελλαδική Σύσκεψη της ΠΑΑΣ τον περασμένο Οκτώβρη και η δημιουργία της ΛΑ-ΑΑΣ, έκφρασε  την αγωνιστική διάθεση και θέληση  των εκατοντάδων συντρόφων  και συναγωνιστών που πήραν μέρος, παρά τις δυσκολίες και τις διαφορετικές απόψεις  που καταγράφηκαν,  να προχωρήσει  με σταθερό τρόπο μπροστά  η υπόθεση της μετωπικής πολιτικής συνεργασίας που ξεκίνησε με πρωτοβουλία  του Μ-Λ ΚΚΕ και του ΚΚΕ(μ-λ) ήδη από τις αρχές του 2012.
  Αντί όμως να αξιοποιηθούν  άμεσα οι δυνατότητες  για μια αγωνιστική  κινητοποίηση  όλου του δυναμικού και να καταπιαστούν  οι δυνάμεις μας δραστήρια σε πανελλαδικό επίπεδο  με τα φλέγοντα προβλήματα, στέλνοντας  ένα μήνυμα  συσπείρωσης  και δίνοντας έτσι μια ισχυρή ώθηση στη νεοδημιουργημένη ΛΑ-ΑΑΣ, ξεκίνησε την επόμενη της πανελλαδικής  Σύσκεψης μια αντιπαράθεση από την πλευρά των συντρόφων του ΚΚΕ(μ-λ) μέσα από τις στύλες της “Π.Σ.”, που όξυνε τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο οργανώσεις, σκορπώντας σύγχυση  και προξενώντας ζημιά στην υπόθεση της ΛΑ-ΑΑΣ.
  Μια  αντιπαράθεση  που δεν αφορούσε  προβλήματα και διαφορές απόψεων  σχετικά με το  πολιτικό περιεχόμενο και τον προσανατολισμό της πάλης της ΛΑ-ΑΑΣ, οι οποίες εκφράστηκαν με έντονο  αλλά συναγωνιστικό τρόπο στην πανελλαδική Σύσκεψη  του Οκτώβρη, αλλά ανυπόστατες κατηγορίες  και προσβλητικές επιθέσεις σε βάρος της αγωνιστικής υπόστασης  των μελών του Μ-Λ ΚΚΕ. Τις οποίες αποκρούσαμε  όπως οφείλαμε, και καλέσαμε να αποδοκιμαστούν απερίφραστα και να μπει άμεσα τέρμα σε τέτοιου χαρακτήρα επιθέσεις.
  Το Μ-Λ ΚΚΕ καμία συζήτηση πάνω στα ουσιαστικά ζητήματα  που εκφράζονται διαφορές δεν αρνήθηκε. Το αντίθετο.
  Άλλο είναι όμως ο διάλογος, η διεξαγωγή μιας ουσιαστικής  συζήτησης σε συναγωνιστικά πλαίσια, η ανάδειξη και το φώτισμα των διαφορετικών  απόψεων πάνω σε πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα, την οποία  θεωρούμε αναγκαία  και χρήσιμη, και άλλο είναι  μια στημένη, αποκαρδιωτική αντιπαράθεση, ένας άχρηστος πετροπόλεμος.
  Θέλουμε να πιστεύουμε, παίρνοντας υπόψη το τελευταίο άρθρο της “Π.Σ.”, το οποίο  κινείται σε διαφορετικά πλαίσια από τα προηγούμενα, ότι βγήκαν συμπεράσματα, ότι έκλεισε  και δεν πρόκειται  να επαναληφθεί ένας τέτοιου  επιπέδου και χαρακτήρα  κύκλος αντιπαράθεσης.
  Η ανάρτηση  στο μπλογκ της ΛΑ-ΑΑΣ όλων των ομιλιών  της Σύσκεψης  θα δώσει τη δυνατότητα στον καθένα να διαπιστώσει το πραγματικό περιεχόμενο   των απόψεων που διατυπώθηκαν  στο διήμερο του Οκτώβρη.
  Κάθε μετωπική πολιτική συνεργασία  δυνάμεων συγκροτείται  πάνω στη βάση  ενός δοσμένου, σταθερού  πολιτικού προσανατολισμού.
  Η πολιτική πρωτοβουλία  για τη συγκρότηση  της ΠΑΑΣ και στη συνέχεια της ΛΑ-ΑΑΣ πάρθηκε κεντρικά  και οι πολιτικές δυνάμεις  που την ανέλαβαν, το ΚΚΕ(μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ, αναλαμβάνουν  και την πολιτική ευθύνη  για το προχώρημά της  στη ζωή, για το περιεχόμενο και τους στόχους  που θέτουν  στα πλαίσιά της, έχοντας  την πεποίθηση από την πλευρά μας πως το κύριο στοιχείο  που καθορίζει  τη στάση μας είναι αυτό της συνεργασίας για την  προώθηση των κοινών στόχων πάλης.
  Η υπόθεση της ΛΑ-ΑΑΣ μπορεί και πρέπει να προχωρήσει  στη βάση των πολιτικών κατευθύνσεων και των ευρύτερων πολιτικών στόχων που έχει θέσει μέσα στο καμίνι του ασίγαστου  λαϊκού αγώνα για τα ζωτικά  προβλήματα  των εργαζομένων, σε αντιπαράθεση με την αντιλαϊκή πολιτική των αστικών  κυβερνήσεων  της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και του ιμπεριαλισμού, δίνοντας  τη δική της αγωνιστική συμβολή στην υπόθεση του λαϊκού, δημοκρατικού, αντιιμπεριαλιστικού  κινήματος. Σε αυτή την κατεύθυνση έχει δεσμευτεί το Μ-Λ ΚΚΕ και σε αυτή θα επιμείνει σταθερά, δίνοντας τη δική του συνεισφορά στην υπόθεση της ΛΑ-ΑΑΣ.
Η Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ
11 Γενάρη 2014

πηγή: Μ-Λ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου