Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Προεκλογικό σκηνικό απάτης και δημαγωγίας

Αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής των
βάρβαρων μνημονίων, για την έξοδο της χώρας από ΕΕ- ΝΑΤΟ


Την ίδια ώρα που οι πλατιές λαϊκές μάζες βρίσκονται αντιμέτωπες με την εφιαλτική πραγμα­τικότητα των βάρβαρων μνημονίων, ζουν μέσα σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας, απερίγραπτης δυστυχίας και απειλούνται με αργό θάνατο από την πολιτική των ξένων ιμπεριαλιστών και των ντόπιων λακέδων τους, η κυβέρνηση Σαμαρά, τα φερέφωνα και οι προπαγανδιστές της στα μέσα ενημέρωσης επιδίδονται σε μια θρασύτατη προπαγάνδα, κατασκευάζοντας μια εικονική πραγματικότητα με σκοπό την εξαπάτηση και παραπλάνηση του λαού.

   Μια ψεύτικη, εικονική πραγματικότητα “πρωτογενών πλεονασμάτων”, “εξόδου από την κρίση, τα μνημό­νια και την τρόικα”, “αποκατάστασης των αδικιών με το μοίρασμα του
πρωτογενούς πλεονάσματος”. Και αυτή η απατηλή προπαγάνδα ενορχηστρώνεται, κλιμακώνεται και θα γίνεται καταιγιστική με εκβιαστικά διλήμματα όσο θα πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών για το ευρωκοινοβούλιο και την τοπική αυτοδιοίκηση.   Σ' αυτή την αντιδραστική προπαγανδιστική ε­π­­ι­χείρηση η κυβέρνηση Σαμαρά διαθέτει την αμέριστη στήριξη των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της, που χωρίς να χαλαρώνουν ούτε κατ' ελάχιστο τη θηλειά των μνημονίων, προσφέρουν προπαγανδιστικές, επικοινωνιακές ανάσες στην κυβέρνηση και εφήμερα “δωράκια”, προκειμένου να πάει με τους καλύτερους ό­ρους στις εκλογές, ούτως ώστε να αποφευχθούν κυ­βερνητικοί κλυδωνισμοί και να διασφαλιστεί, όσο γί­νεται, η πολιτική συνοχή και επιβίωσή της.
Σ' αυτά τα πλαίσια η τρόικα, που ανακοινώθηκε ότι καταφθάνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα αποφύγει να εμφανίσει το πραγματικό, λαομίσητο πρόσωπό της, όπως έκανε σε κάθε προηγούμενη επίσκεψή της. Τώρα, χωρίς να εξασθενεί τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, θα φροντίσει να συντονιστεί με τις προεκλογικές ανάγκες της κυβέρνησης, να της προσφέρει πολιτική στήριξη για το “σωτήριο” έργο της, διευκολύνοντας την εξαγγελία προεκλογικών υποσχέσεων με κάποια ψίχουλα απ' τα δεκάδες δις ευρώ της φοροληστρικής αφαίμαξης και με το στήσιμο πανηγυρισμών για “τη ρύθμιση του χρέους” και την “έξοδο στις αγορές”, μόλις η Eurostat... παραμονές ευρωεκλογών, διαπιστώσει το “πρωτογενές πλεόνασμα”.
Και όταν τελειώσει η  ανάπαυλα και το διάλειμμα της προεκλογικής περιόδου και πέσει η αυλαία των ευρωεκλογών τότε νέα μνημόνια και υποδουλωτικές δανειακές συμβάσεις, νέα ληστρικά μέτρα θα επιβληθούν, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου