Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Σωματείο Εργαζομένων Γ. Ν. Κύμης:Υπό άμεσο κίνδυνο η ύπαρξη και λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Κύμης

Γενικό Νοσοκομείο ΚύμηςΕπιστολή απέστειλε το σωματείο εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κύμης, με την οποία τονίζουν τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο και τα οποία απειλούν ακόμα και την ίδια λειτουργία του.

Τον τελευταίο καιρό, οι κάτοικοι της περιοχής Κύμης και περιχώρων γινόμαστε αποδέκτες μηνυμάτων, άλλοτε με τη μορφή δημοσιευμάτων, άλλοτε με τη μορφή φημών, σχετικά με το κλείσιμο ή τη μετατροπή του νοσοκομείου σε κέντρο υγείας ή “one-day” clin
ic. Ως αποτέλεσμα, η κοινωνία της περιοχής είναι ανήσυχη μπροστά στο ενδεχόμενο να υποβαθμιστεί η μονάδα παροχής δημόσιας υγείας που τόσα χρόνια υποστήριζε.
Πέρα από φήμες και δημοσιεύματα όμως, ένα είναι το γεγονός: Το Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Κύμης αντιμετωπίζει ήδη εξαιρετικής σοβαρότητας προβλήματα, τα οποία πολύ σύντομα θα απειλήσουν την εν γένει λειτουργία του, κάτι που ελάχιστοι στην τοπική κοινωνία γνωρίζουν:
Νοσηλευτικό προσωπικό: Από 1η Νοεμβρίου 2012, σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου (Επείγοντα, Παθολογικό, Χειρουργικό, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, θα εργάζονται μόλις 12 νοσηλευτές/τριες για να καλύψουν όλες τις βάρδιες και όλες τις ανάγκες του νοσοκομείου. Αυτό είναι ουσιαστικά αδύνατον, με πιθανό αποτέλεσμα, η λειτουργία του νοσοκομείου από το μεσημέρι μέχρι την άλλη ημέρα το πρωί καθώς και στις αργίες να υποστηρίζεται από μόνο 1 νοσηλευτή.
Διοικητικό προσωπικο: Εντός ολίγων ημερών και με υπαλλήλους στα πρόθυρα συνταξιοδότησης, το νοσοκομείο θα απομείνει με έναν μόνιμο διοικητικό υπάλληλο και έναν μόνιμο υπάλληλο της πληροφορικής.
Ιατρικό προσωπικό: Πάγια προβλήματα ύπαρξης μονήρων ειδικοτήτων, ενώ σε μερικούς μήνες, το νοσοκομείο θα στερηθεί του μοναδικού παιδιάτρου λόγω επικείμενης συνταξιοδότησης. Επίσης έχει γίνει ήδη μείωση του κονδυλίου εφημεριών κατά 15% και άρα μείωση των εφημερευόντων ιατρών με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και κατάρτιση μη ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης.
Φυσικά για διορισμούς και στις 3 παραπάνω κατηγορίες προσωπικού, ούτε λόγος...
Προϋπολογισμός του νοσοκομείου: Ήδη έχει μειωθεί κατά περίπου 45% το 2012 σε σχέση με το 2011.
Το σωματείο εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κύμης έχει την υποχρέωση να δημοσιοποιήσει τα παραπάνω υπαρκτά προβλήματα που οδηγούν ήδη το νοσοκομείο σε κατάρρευση, χωρίς την επιπλέον “βοήθεια” από μελλοντικές τυχόν αποφάσεις. Η διοίκηση του νοσοκομείου δηλώνει αδυναμία στήριξης δεδομένων των οικονομικών συνθηκών και το νοσοκομείο ακολουθεί μια πολύ επικίνδυνη πορεία. Καλούμε όλη την τοπική κοινωνία καθώς και τους τοπικούς φορείς και το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου σε έμπρακτη υποστήριξη του αγώνα για διάσωση του Γενικού Νοσοκομείου Κύμης.

πηγή: eviaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου