Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Μαθητική Πορεία -  Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

147803-sxoleioΜε αφορμή την προεκλογική περίοδο στην οποία βρισκόμαστε, η κυβέρνηση Σαμαρά κάνει εμπόριο ελπίδας και διατυμπανίζει το κακόφημο «success story» του πλεονάσματος που επετεύχθη μετά από τόσες απολύσεις, μειώσεις μισθών, διάλυση της δημόσιας και δωρεάν υγείας-παιδείας. Όμως, κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας δίπλα στο παραπάνω καρότο έβγαλαν και το μαστίγιο της τρομοκρατίας. Μετά τις απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, τις δίκες και καταδίκες απεργών την αποκάλυψη των διαύλων επικοινωνίας κυβέρνησης-Χ.Α. και στην
εκπαίδευση μετά τα μαθητοδικεία, την τρομοκράτηση μαθητών που συμμετείχαν στις καταλήψεις του φθινοπώρου, τις διώξεις καθηγητών και τις απειλές σε καθηγητές που προσλήφθηκαν τον Γενάρη ότι θα διωχθούν αν δε βγει η ύλη (Ικαρία) έρχεται τώρα το Υπουργείο Παιδείας να κηρύξει ότι όσα σχολεία καταλείφθηκαν πάνω από μια βδομάδα από τους μαθητές(580 περίπου σε Αθήνα και επαρχία) θα αναπληρώσουν τις ''χαμένες'' ώρες με 3 μέρες μαθημάτων κατά τη δεύτερη βδομάδα των διακοπών του Πάσχα.
Το Υπουργείο Παιδείας προχωρά στην παραπάνω ενέργεια διακηρύσσοντας ότι πράττει κατ' αυτόν τον τρόπο, διότι νοιάζεται για την εκπαιδευτική διαδικασία, διότι γνώμονας της πολιτικής του είναι ο μαθητής και γιατί «...κάθε ώρα στο σχολείο είναι χτύπημα στην παραπαιδεία». Είναι πρόκληση να λέει αυτά το Υπουργείο που θέλει να εφαρμόσει ένα «νέο Λύκειο» τεσσάρων πανελλαδικών άρα κι έντασης του ανταγωνισμού και της παραπαιδείας, ένα «νέο Λύκειο» με τους μαθητές των ΕΠΑΛ να δουλεύουν τζάμπα για τις επιχειρήσεις. Είναι πρόκληση, γιατί το Υπουργείο έκλεισε πάνω από 1000 σχολεία, κατήργησε τομείς στα ΕΠΑΛ κλείνοντάς τα έμμεσα και στέλνοντας όσους έχουν λεφτά στα ιδιωτικά ΙΕΚ, γιατί έχει κλείσει τόσες ΕΠΑΣ, γιατί απολύει καθηγητές με τις διαθεσιμότητες και με την αξιολόγηση ετοιμάζεται να απολύσει κι άλλους και να κλείσει σχολεία. Ακόμη είναι πρόκληση, διότι κυβέρνηση και Υπουργείο περιέκοψαν κατά 60% τις δαπάνες για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων ανοίγοντας την κερκόπορτα στους ιδιώτες, γιατί τη στιγμή που αυξάνουν το σχολικό έτος καταργώντας και κάποιες αργίες προτείνουν «λευκές εβδομάδες» για χάρη των μεγαλοξενοδόχων και των επιχειρήσεων και επιπλέον είναι πρόκληση γιατί 1 μήνα πριν τις εξετάσεις δεν έχει ανοίξει το Υπουργείο την περίφημη τράπεζα θεμάτων αφήνοντας στην αναμονή και στην άγνοια για το καθεστώς υπό το οποίο θα εξεταστούν οι μαθητές-πειραματόζωα της Α λυκείου.
Ας μη γελιόμαστε! Αυτή η κίνηση του Υπουργείου είναι ξεκάθαρα μια τιμωρητική ενέργεια-συνέχεια της πολιτικής της τρομοκρατίας, ώστε να «σωφρονίσει» τους μαθητές οι οποίοι τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι την προηγούμενη περίοδο και να στείλει το μήνυμα «Νόμος και τάξη» σε όσους σκέφτονται να αντισταθούν.
Η Μαθητική Πορεία καλεί όλους τους μαθητές να πιάσουμε το αγωνιστικό νήμα της προηγούμενης περιόδου και να οργανώσουμε τον αγώνα αυτές τις μέρες με Γ.Σ. Να κλείσουμε τα σχολεία μας και να μη γίνει αυτές τις μέρες αυτό το μάθημα-τιμωρία. Σε συντονισμό με τους καθηγητές και τους γονείς μας να σπάσουμε τον κοινωνικό αυτοματισμό που προσπαθεί να (ξανα)ενεργοποιήσει η κυβέρνηση μέσω των παπαγάλων της στα ΜΜΕ, να διοργανώσουμε κινητοποιήσεις και να αγωνιστούμε ενάντια στο «νέο Λύκειο», ενάντια στην πολιτική της αμάθειας που ορθώνει ταξικούς φραγμούς στην παιδεία κι ενάντια στην τρομοκρατία.

"Αυτοί που μας πήραν το βιβλίο από το χέρι, μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι... "

Μαθητική Πορεία

 πηγή: Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου